Kult

Hiánypótló leszbikus* fanfictionök sorozatokhoz

Olvastad már az ajánlókat? (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) Talán jogosan teszed fel a kérdést, hogy ha már egy sci-firől szó esik, akkor hol a The 100 (A visszatérők)? Annak idején Lexa halála sokakat mélyen érintett, és rengetegen szerették volna visszaforgatni az időt, vagy legalább megírni az, amit a sorozat elvett tőlük: Lexa és Clarke epikus szerelmét. Számtalan fanfiction akad, amelyek segíthetnek, hogy ne érezd magad úgy, mintha arcon csaptak volna, és megkaphasd mindazt, amitől a sorozat készítői megfosztottak.

 

Mit takar a fanfiction szó?

Tükörfordításban rajongói fikciós alkotás, ami egészen pontosan fedi a fogalmat. Bővebben: írói vénával megáldott rajongók kitalált történetei. Ezek a történetek mindig kapcsolódnak egy adott sorozathoz, általában ugyanazokkal a karakterekkel dolgoznak, de maga a sztori bármi lehet. Gyakorlatilag mindent, amit a TV nem tud/akar megadni a rajongóknak, azt megtalálod egy fanfictionben. Bármi lehetséges, csak a képzelet szabhat határt a történeteknek. Természetesen nem az új Hemingwayt kell keresni, itt sokkal inkább trópusokkal tarkított, ponyvaszerű írásokra kell számítani. Az olvasók nagy kedvence például az alternatív univerzumban (vagyis AU: a sorozat univerzumától eltérő világ) játszódó szerelmi sztorik. Nyilván, ez csak egy a temérdek trópus közül, és mindenki megtalálhatja a neki valót.

Ugyanígy a  szereplők párosítása is mindenféle kombinációban előfordulhat. A sorozathoz hűen az ottani párok együtt maradhatnak, vagy a rajongók megtalálhatják azokat a párokat, akiket az sorozatkészítők nem egymásnak szántak, de a színészek közötti kémia süt a képernyőről. Ezek többnyire LMBTQ+ párosítások, és a későbbi ajánlóban is kettő ide sorolható.

 

Hol találod a fanfictionöket?

Az interneten több portál is létezik, a szerzők itt publikálják munkáikat, sőt a nagyon népszerű és igazán jó sztorikból még könyv is lehet. Természetesen a legtöbb történet angolul íródott, amitől nem kell megijedni, mert általában egyszerű nyelvezettel dolgoznak, sőt sokszor maga az írónak sem anyanyelve az angol. Innen és innen tudtok válogatni. Fontos tudni, hogy minden fanfiction mellé tartozik egy úgynevezett rating, ami ugyanaz, mint a tévében a korhatár karika, ez alapján is lehet szűrni, kinek mi az ízlése.

 

És akkor most jöjjön az ajánló rész:

 

In love and war and politics by centuriesofexistence

(korhatár: M = felnőtt tartalom)

Az olvasók nagy kedvence, amely alternatív univerzumban játszódik. Clarke szenátornak készül Kaliforniában, és szüksége van valakire, aki vezeti a kampányát. Erre természetesen Lexa a legalkalmasabb, majd a továbbiakban Clarke szemén keresztül látjuk a választási hajszát, és Lexa szerepét mindebben. Meglepően hosszú fejezetekkel dolgozik az író, nagyon részletes és pontos a karakterábrázolás, a sztori sem ül le, igaz, még nem befejezett, de már csak három fejezet hiányzik.

fanart by http://mangeur-detoiles.tumblr.com/

Whispers by gabsrambles

(korhatár: M = felnőtt tartalom)

Supergirl és Lena Luthor. Míg a képernyőn csupán Alex Danvers LMBTQ+ karakter, addig a fanfictionökben Kara/Supergirl és Lena Luthor szerelme a fénykorát éli. Ez nem egy AU, az univerzum megegyezik a sorozatbelivel, de Kara Mon-El helyett Lena mellett köt ki, mindezt egy harcokkal és megpróbáltatásokkal teli történet után.

 

Absolution. by lordvoldyfarts

(korhatár: E = felnőtt tartalom)

Végignéztél minden Carmilla tartalmat, de nem volt elég, és most kell még valami, amitől megkapod a napi Laura és Carmilla adagod? Szobatárs AU, Danny-vel fűszerezve. A történet egy megcsalásos szerelmi szál feldolgozása, remek írás, nagyon népszerű a fandomban (=rajongói tábor).

fanart by http://toodrunktofindaurl.tumblr.com/

She by thefooliam

(korhatár: M = felnőtt tartalom)

Clexa (Clarke and Lexa) szobatárs AU. Az egyetemista Clarke elfelejtett jelentkezni a kollégiumba, így már csak Lexa mellé kerülhetett be, akivel a legkevésbé sem szeretne együtt lakni. Az egyáltalán nem baráti viszonyból azonban természetesen szerelem lesz. Nem túl hosszú fanfiction, 8 fejezet, be van fejezve.

fanart by http://bibinella.tumblr.com/

Stay the night by lynnearlington

(korhatár: M = felnőtt tartalom)

Szintén Kara Danvers és Lena Luthor AU. Kara egy profi női kosaras és a csapat, ahol játszik Lena tulajdonába kerül. Lenát nem igazán érdekli a kosárlabda, de miután találkozik Karával egyre több meccsen tűnik fel, mint néző. A sportoló trópust sosem lehet megunni, az egyetlen hátrány, hogy a fanfiction még nincs befejezve.

fanart by http://systemflaw.tumblr.com/

Kellemes olvasást!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X