Kult

7 leszbikus* rövidfilm, amit mindenképp látnod kell II.

Januárban már ajánlottam nektek pár rövidfilmet, ami kikapcsolódásként szolgálhat a szürke hétköznapokban. Megnyugtatlak benneteket, ebben a hónapban sem maradtok filmajánló nélkül.

Jöjjenek is a beígért filmek - bármelyik jó választás lehet, ha unaloműzésről van szó, vagy csak rövid kikapcsolódásra vágysz.

 

Female

Ötperces kisfilm két, egymás mellett felnövő barátnő kapcsolatáról. Kedves, aranyos, szerethető, olykor bosszantó, de összességében vidám film a gyermekkori kapcsolatok varázslatos alakulásáról. Aissa Carnet rendezését megnézve, végre kristálytisztán látszik, hogy nem kell minden rövidfilmnek tragikus témát feldolgoznia ahhoz, hogy megérintsen és megszeresd.

A filmet itt tudod megnézni.

 

Girl Night Stand

Katie már csak akkor lenne jobban szerethető… Várjatok. Nem! Katie tökéletes. A maga „fogalmam sincs, mit csinálok, de tetszik” stílusával, lehengerlő természetével és folytonos beszédáradatával már az első perctől kezdve mosolyt csal az arcodra. Vidám, vicces és szerethető, ennél a három tulajdonságnál nem is kell több egy jó film esetében.

A filmet itt tudod megnézni.

 

Dreamcatcher

A legrosszabb a magányban az, amikor nem érzed kényelmesen magad a bőrödben. Tökéletlen vagy, állandóan és elkerülhetetlenül hibázol. Ha neked is szokott ilyen érzésed lenni, mindenképp nézd meg ezt a filmet, hogy ne felejtsd el: akkor is csodálatos vagy.

A filmet itt tudod megnézni.

 

The Two of Us

Hányszor kívántad már, hogy bárcsak eltűnhetnél a világ szeme elől azzal a személlyel, akit mindennél jobban szeretsz? Messze mindentől és mindenkitől, ahol csak ti ketten léteztek. Vajon tényleg élveznéd?

Amanda és Sophia szeretik egymást, együtt élnek eldugott kis birodalmukban távol a várostól, de kapcsolatuk válaszúthoz érkezik, mikor Amanda többet akar a  minden külső interakció nélküli szerelemnél. Mert ha valakit szeretsz, azt mások előtt is szereted. A kérdés adott, már csak a döntést kell meghozni. Menni vagy maradni? Vele vagy nélküle?

A filmet itt tudod megnézni.

 

SHE

Két lány, egy barátság - vagy valami több? A Charlotte Gruman által rendezett film egyszerűen, letisztultan, dialógusok nélkül, csupán kellemes zenével fűszerezve mutatja be, hogyan alakul át két lány egymáshoz fűződő viszonya. Talán valami több lesz belőle vagy a barátságnak is vége szakad?

A filmet itt tudod megnézni.

 

Fast Hearts

Szinte már a második perctől tudod, hogyan fog végződni, mégis tovább nézed. Folytatod, mert nem mindennek a vége a lényeg. Az út a fontos, melynek során felveszed a stoppos lányt, aztán pár csodálatos napot töltesz el vele. Tudod, hogy vége lesz hamarosan, de ennek így kell lennie, és ki tudja, talán a sors újra az utadba sodorja.

A filmet itt tudod megnézni.

 

A Private Matter

Bianca Bradey igazán tehetséges színésznő, ami nemcsak a Starting From Now című sorozatban érhető tetten (előzetes itt) hanem ebben a kisfilmben is kitűnik.

Abbi (Giselle van der Wiel) szeretné bemutatni barátnőjét, Charlie-t (Bianca Bradey) a szeretteinek, ezért visszatér rendkívül konzervatív szülőfalujába édesanyjához és a bátyjához. A vívódás, a félelem, mind egytől-egyik olyan intenzitással érezhető, hogy szinte borsózik tőle a hátad.

Mégsem ez adja a legnagyobb pofont a filmben. Nem számítasz rá, pont ezért üt akkorát ez az alkotás, hogy a stáblista lefutását követően is csak nézel magad elé. Ennél jobban lehetetlen lett volna ábrázolni a tényt, hogy bármi megtörténhet. Drasztikus, morbid, ijesztő. Zseniális produkció, ami után nehezen találod majd a szavakat.

A filmet itt tudod megnézni.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X