Kult

5 leszbikus* rövidfilm, amit mindenképp látnod kell

A rövidfilmek alapvető előnye: akár hiszed, akár nem, rövidek. A történeteket mindenki imádja, de a 21. század rohanó, félőrült emberének nem mindig van ideje egy teljes estés mozizásra. Egy fárasztó nap után, otthon a kényelmes fotelben, igazán praktikus tud lenni egy-egy 10 perces, tartalmas rövidfilm.

Hm. Leszbikus rövidfilmek. Jó vagy rossz? Izgi vagy felejthető? Zseniális vagy már enyhén nyálas? Tartalmas vagy könnyen felejthető? A YouTube akkora kínálatot hoz fel, hogy egy jó darabig elcsemegézhetünk belőle. A megítélés szubjektív, de mint mindenhol, itt is akadnak gyöngyszemek. Ha nem szeretnél keresgélni és nem vagy időmilliomos, akkor első körben az alábbi rövidfilmeket ajánlanám:

 

Empty Sky

Adott egy teljesen mindennapi, ismert élethelyzet. Taylor és Samantha, a két gimnazista lány között fellobban a szikra. Samantha édesanyja azonban ellenzi a kapcsolatot. Mindez 7 röpke perc leforgása, viszont nem csupán emiatt került fel a toplistára nálam, hanem egy kósza mondat miatt is: „csak mert nem látsz felhőt, nem jelenti azt, hogy az ég üres”.

A filmet itt tudod megnézni.

 

Adrift

Ha arra számítasz, hogy ez az a fajta film lesz, ami majd pozitív érzelmekkel tölt el és ujjongani fogsz a happy end után, akkor sajnos csalódnod kell. Ez ugyanis tipikusan az a tartalmas, tömör film, ami után elgondolkodsz az életeden. Poppy és Esther kapcsolata fordulóponthoz érkezik, amikor Poppy nem hajlandó előbújni a szüleinek. Az igazi dráma azonban a halál motívuma, ami végigkíséri az egész rövidfilmet, Poppy világát pedig darabokra töri. Persze, veled ilyenek remélhetőleg nem történtek vagy nem fognak történni, de felmerülhet benned az alattomos kis gondolat, hogy mi van, ha mégis…

A filmet itt tudod megnézni.

 

Once Upon A Zipper

Egy leszbikus rövidfilm, ami mosolyt csal az arcotokra. Most gondoljatok bele, úgy találkoztok életetek nagy szerelmével, hogy az illető letépi rólatok az esküvői ruhátokat… Szegény Rachel leszbikus regényt olvas, leszbikus regényt ír és egy férfihez készül hozzámenni. Vajon melyik állítás lóg ki a sorból? Kétségtelenül vicces, viszont nem lennék az az ember, aki az esküvője napján jön rá, hogy hoppá, lehet, hogy elhibázta a nemválasztást.

A filmet itt tudod megnézni.

U.i.: Adjunk hálát a cipzárok létezéséért!

 

The Girl at the Library

Ha egy szóval kellene jellemeznem a filmet, csak annyit mondanék: aranyos. Se nem hosszú, se nem rövid, se nem túl sok, se nem túl kevés. Nekem amolyan, egye fene, egynek jó lesz film. De aki bírja a szeret, nem szeret vívódást, illetve az idealizált világot, meg a rózsaszín ködöt, annak mindenképpen kötelező.

A filmet itt tudod megnézni.

 

Camp Belvidere

Ha azt állítanám, hogy nem Astrid Ovalles miatt szerepel ez a film a felsorolásban, nem mondanék igazat. Szakmaiságán kívül azért akad itt még pár említésre méltó lábjegyzet szerény személyével kapcsolatban, például, hogy ő a Recluse Films produkciós iroda alapítója, amely előszeretettel visz vászonra LMBTQ+ témájú történeteket, illetve teret ad LMBTQ+ alkotóknak. Ebben a filmben végigizgulhatjuk, hogy a táborvezető Rose és a tábori nővér Gin barátsága, hogyan alakul át szenvedélyes szerelmi afférrá. Zseniális rendezés, zseniális színészek és a fő kérdés: vajon egyedül megy végig Rose a leszbikusság rögös útjain, vagy Gin a sarkára áll és segít neki?

A filmet itt tudod megnézni.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X