Kult

Leszbikus* sorozatajánló – vol. sokadik, de még mindig van mit nézni!

Végignézted a Carmillát? Ledaráltad az összes többi sorozatajánlót (1, 2, 3, 4, 5, 6)? Nem kell pánikba esni, van még mit nézned! Az újabb csokorban lesz szuperhősös sci-fi, “sima” sci-fi, limonádé sorozat és egy középiskolás Netflix dráma is. Na de, vegyük őket sorban.

 

Legends of Tomorrow - A holnap legendái

A tévés DC univerzum újabb tagja. Egy csapat a saját idejében nélkülözhető “B” kategóriás szuperhős összekerül, és egy időutazó űrhajóval próbálják megmenti Rip Hunter családját az első évadban. A későbbi történet már más felé húz, de spoiler nélkül nem lehet leírni. A csapat tagjai, a többi DC sorozatból ismert Sara Lance/Fehér Kanári, Ray Palmer/Atom, Tűzvihar, Sólyom és Sólyomlány, Snart és Rory. Amaya és Zori a későbbi évadokban érkeznek, a csapat remek kiegészítéseként. A biszexuális Sara Lance karakterét már a Zöld íjászban is megmutatták, azonban ebben a sorozatban teljesedik ki a személyisége igazán. Sara minden idősíkon el tudja csavarni a lányok fejét, legyen szó Salemről, vagy az 1940-es évek Amerikájáról. Bár Amaya karaktere semmi jelét nem mutatja LMBTQ+ vonásoknak, fontos tudni, hogy a színésznő, Maisie Richardson-Sellers, boldog kapcsolatban él egy amerikai énekesnővel Clay-el (itt találod az insta profilját).

 

Sense8

A Wachowski testvérek sci-fi drámáját a Netflixen lehet megnézni, két évad készült belőle, és egy gyártás alatt lévő kétórás finálé film (premier: június 8). A sztori 8 sensate-ről szól, akik képesek ráhangolódni egymás érzéseire, tudatára. Ez a különleges kapocs az evolúció új lépcsője, ami hatalmat adhat bizonyos érdekeltségeknek, ezért a sensate-ket be akarják fogni.

A sorozat a legsokszínűbb szereplőgárdával dolgozik, amit valaha láttam. Szó szerint a világ minden kontinenséről szedték össze a szereplőket, és kettő, még egyszer mondom KETTŐ LMBTQ+ szál is fut a FŐ(!) sztoriban. A forgatási helyszínek mindig az adott karakter országában vannak, ezért rendkívül autentikus a show. A készítők nem félnek meghagyni az akcentusokat, és a színészek közötti kémia is remekül működik. Az egész sorozat nagyon különleges, és jelentős hangsúlyt fektet a reprezentációra.

 

The Bold Type

Bár engem nem különösebben érdekel egy magazin szerkesztősége, de mindig vevő vagyok olyan sorozatokra, ahol a nők támogatják egymást és nem a köztük lévő intrika viszi előre a történetet. A The Bold Type három főszereplője, Jane, Kat és Sutton a Scarlet szerkesztőségében dolgozva élik életüket, legjobb barátnők, és együtt próbálják leküzdeni az élet akadályait, például a felnőtté válás és az első komoly munka. A főhősök: Jane, akit már a Faking It-ből ismerhetsz, megkapja első igazi újságírói állását, Kat, aki próbálja kibogozni Adenához fűződő érzelmeit, valamint Sutton, aki a divatrészlegnél szeretne kimagaslót alkotni. 10 rész készült el, a második évad 2018 júniusában érkezik, és ha valami könnyű kikapcsolódást keresel, akkor ez a sorozat tökéletes választás.

 

Everything Sucks!

Igen, mikor elkezdtem nézni én is azt gondoltam, most ez akkor egy kicsit megcsavart Stranger Things? Nem kicsit lőttem mellé.

A kilencvenes évek Amerikájában játszódó tini dráma-komédia főszereplői az A/V (videós klub) és a drámacsoport diákjai, vagyis a különcök. Luke, Tyler és McQuaid most lettek középiskolás kisgólyák, és szeretnének beilleszkedni. Ehhez az A/V szakkört választják, predesztinálva ezzel különc sorsukat. Ugyanerre a szakköre jár Kate, az igazgató lánya is, akibe Luke első látásra beleszeret. Bár problémának tűnhet, hogy még Luke elsőéves, addig Kate már tizenegyedikes, mégis randizni kezdenek. Kate azonban már az elejétől kezdve tudja, hogy ennek a románcnak nem lesz jövője, ugyanis heves érzelmeket táplál Emaline iránt, aki a dráma szakkör tagja. Hogy mindebből mi lesz, ki marad kivel, és ki mennyire találja meg önmagát csupán félig válaszolja meg az évad, és szomorúan kell tudomásul vennünk, hogy nem lesz második évad.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X