Kult

Leszbikus* vámpírsztori – sorozat a YouTube-on

Nem, nem Kristen Stewart a vámpír, hanem kanadai színészek, és nem a moziban tudod megnézni, hanem a YouTube-on. 2014 augusztusában került fel a KindaTV (akkor még VervegirlTV) csatornájára egy websorozat, ami azóta, egyáltalán nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy meghódította az észak-amerikai LGBTQ+ közösséget. Joseph Thomas Sheridan Le Fanu 1872-ben (a Drakula előtt több, mint 20 évvel) megjelent Carmilla című történetének feldolgozásáról van szó websorozat formájában.

A történet főhőse Laura Hollis, aki az első évét tölti a Silas Egyetemen, Stájerországban. Laura szobatársa, Betty eltűnik egy átbulizott péntek éjszaka után, és az összes nyom, ami marad utána, egy feleletválasztós egyetemi papír. Laura  nyomozni kezd Betty után, miközben az egyetem dékánja Carmilla Karnsteint osztja be Laura új szobatársának.  Laura mindenáron ki akarja deríteni, mi történt Bettyvel, de mindehhez segítségre van szüksége. Így kerül a nyomozásba a szintfelügyelő Perry, Lafontaine, aki Laura legjobb barátja, valamint Danny. Mindeközben Carmilla mit sem törődve éli a népszerű lányok egyetemi életét mindaddig, míg ő maga nem kerül az egész detektívesdi középpontjába.

A sorozat négy évadot kapott a YouTube-on, majd a sikerre való tekintettel 2017-ben egy egész estés film is készült a történethez. Összeszedtünk nektek 15 vicces vagy érdekes infót a sorozatról és a filmről, ha kedvet kapnátok megnézni.

1. Queer karaktereket queer színészek játszanak. A két főszereplő, Elise Bauman (Laura Hollis) és Natasha Negovanlis (Carmilla Karnstein) vállaltan bi- és pánszexuálisak, valamint Kaitlyn Alexander (Lafontaine) non-bináris identitású.
2. A forgatókönyvírók nem a szereplők coming outjaira helyezték a hangsúlyt, hanem az okos, szellemes történetre, melynek szövegében egyébként rengeteg Shakespeare idézetet találhatunk.
3. Van hozzá magyar felirat, így nem akadály az angoltudás hiánya a megértésben. 

4. Websorozat formátuma miatt a részek átlagosan 6-8 percesek, gyorsan darálhatóak, így kevesebb időt vesz el a sorozat az életetekből, mint tévés társai.
5. A sorozat gyártásában aktívan részt vevő producer nyíltan vállalja leszbikusságát.
6. Az eredeti történet a XIX. században a leszbikusságtól való elrettentést tűzte ki morális céljának, a sorozat azonban ezt egyáltalán nem követi.
7. Lafontaine karaktere a nevét Le Fanu-ról, a történet írójáról kapta.
8. A sorozat rajongói „Creampuff”-nak hívják magukat, ami Laura egyik beceneve, amin Carmilla szokta szólítani.
9. A karaktereknek saját Twitter-accountjuk van, amelyek, míg futott a show, aktívak voltak a közösségi médián.
10. Az összes évad egy kameraállásból lett felvéve, mert a történet szerint minden Laura vlogján zajlik.
11. Az összes évad executive producere a „U by Kotex” nevű tampongyártó cég.
12. Mivel a célcsoport az Y és Z  generáció, mind a szereplők, mind a producerek nagyon aktívak a közösségi médiában és maga a sorozat is elérhető rengeteg csatornán: Twitter, Tumblr, Facebook, Instagram.
13. A harmadik évad posztere, valamint a film főcíme egy-egy rajongó művészmunkája.
14. A film költségvetésének több, mint a felét a rajongók dobták össze az előrendelésekből.
15. A sorozat után Natasha Negovanlis lett a KindaTV csatorna arca.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X