Szex

Érdekességek a szexshopok világából

Az, hogy valamiről nem beszélünk, még nem jelenti, hogy nem is létezik! Így van ez a magyarok szexuális vágyaival is. Tabu ide vagy oda, bizony, felnőtt áruházban vásárolni nem szégyen! A Vágyaim.hu közel 1500 vásárlója vett részt abban a felmérésben, amiben az ország legnagyobb online szexshopja az erotikus termékek vásárlásával kapcsolatos szokásaikra, tapasztalataikra volt kíváncsi.

Az eredmények közül pedig egyik-másik kifejezetten meglepő! Gondolnátok például, hogy még a férfiak is általában a nők számára vásárolnak itt? Vagy azt, hogy vasárnap este szeretünk a leginkább új játékszereket beszerezni? De ne szaladjunk ennyire előre, inkább kezdjük a legelején!

Mindenki másképp csinálja, de MINDENKI csinálja!

Sem a kor, sem a lakhely, de természetesen a nem és a kapcsolati státusz sem állhat annak az útjába, aki kacérkodik a szexshopban vásárlás gondolatával. Ilyen változatos vásárlóközönséget csak a sarki vegyesboltban találsz… na, meg egy szexshopban. 

Már a 18-25 közötti korosztály is meghatározó csoport a szexshopok működésében, ők teszik ki a vevőkör kicsivel több mint tizedét, de úgy tűnik, a hatodik X környékén sem áll meg az élet, az 56 év felettiek is majdnem elérik a 10%-ot. 

A leginkább azonban városi (83%), magasabb iskolai végzettségű (52%) és tartós párkapcsolatban élő (79%) fordul meg az online szexshopokban, lehetőleg évente kb. 2 alkalommal (30%), a vasárnap esti órákban (10%), a mobiltelefonja segítségével (69%). 

És hogy ki a két leggyakoribb típus? A húszas évei végén, harmincas évei elején járó férfi, és az ugyanilyen korú nő. Ha már a férfiak-nők témánál tartunk: első pillantásra úgy tűnhet, viszonylag nagy a szakadék a két nem vásárlási hajlandósága között, hiszen a férfiak közel másfélszer többen vannak, de máris árnyaltabb a helyzet, ha megnézzük, mit rejt a kosaruk!

Amire kíváncsiak vagyunk, és amire valóban vágyunk:

A kettő koránt sem ugyanaz a dolog! Ezt jól mutatja a Vágyaim oldalára irányító Google-keresések és a megvásárolt termékek közötti laza átfedés. A szexhintákra például százezezernél is többen kerestek rá a tavalyi évben, ám csak az eladott termékek 0,05%-át teszik ki, a guminők közel félmillió keresés után is a népszerűségi lista végén kullognak. Az viszont kétségtelen, hogy a vibrátor mindig, mindent visz! 

És akkor itt térjünk vissza a nemek harcára. Bár tény, hogy jelentősen több rendelést adnak le férfiak, úgy tűnik, ők is inkább nőknek vásárolnak. A női szexuális kiegészítők és játékok közel háromszor kelendőbbek a kifejezetten férfiaknak szánt eszközökhöz képest, ez az igény pedig az iparági kínálat összetételén is meglátszik! 

 

2020 trendi vágyai és szükségletei:

Ezek után nem is annyira meglepő, hogy a klasszikus vibrátorok felkerültek a dobogóra, de az összes vásárlás 8%-ával csak a 2. helyezésre futotta. Az elsőt ugyanis elorozták előlük a vízbázisú síkosítók: 2020-ban minden tizedik kosárba (majd csomagba) került ebből a kategóriából származó termék. A bronzérem pedig a BDSM játékoké lett (6%), bár a terület összetettsége miatt ebből még nem szabad nagy következtetéseket levonni.

Az elmúlt évet talán semmi nem tükrözi jobban annál, hogy a főként speciális – sokszor a COVID ellen is hatásos – fertőtlenítő szerekből álló Terméktisztítás és karbantartás kategória népszerűsége több mint 50%-kal növekedett, és az abszolút toplistát egy fertőtlenítő spray vezeti. Nézzük a dolog jó oldalát: örvendetes hír, hogy ennyire felelősségteljes a magyar, ha a(z intim) higiéniáról van szó!

A síkosítók és higiéniai termékek persze inkább praktikusak, mint izgatók, úgyhogy most tekintsünk is el tőlük, és foglalkozzunk inkább az élvezetek igazi forrásaival!

Egy év számokban: 

A Vágyaim.hu vásárlói minden bizonnyal megszámlálhatatlanul sok élvezetes percet szereztek maguknak a rendeléseikkel. De ha a perceket nem is, néhány érdekességet szerencsére meg lehet számolni!

  • 40%-kal többen vásároltak valamilyen új szexjátékszert vagy segédeszközt 2019-hez képest
  • Közel 1500 liter sikosító tette olajozottabbá az együttléteket (vagy épp a magányos perceket)
  • 5000-nél is több hátmasszázsra elegendő masszázsolaj, és 240 órán át égő masszázsgyertya tette érzékivé az estéket
  • Az elektromos örömszerzők 54%-a csiklót, 35%-a G-pontot veszi célba, 11%-a pedig az anális örömökért felel
  • A legtrendibb vibrátorszínek: pink (19,7%), fekete (17,1%), lila (16,5%) natúr (10,7%), kék (8%)
  • Az év vibrátormárkája, a Satisfyer. Csak ennek a gyártónak annyi kényeztetője fogyott, mint a sorban őt követő 6 gyártónak összesen. 

Leghőbb vágyaink – A legkelendőbb örömszerzők:

  1. Durex Intesne Orgasmic Gel

Vigyázat, a látszat csal! A tavalyi év abszolút sztárja nem egyszerű síkosító, hanem egy olyan gél, ami stimuláló összetevőinek köszönhetően segít a nőknek könnyebben elérni és intenzívebben megélni az orgazmust! (ha valami ezt tudja, nem is csoda, hogy ennyire kelendő).

  1. Satisfyer 1 Next

Míg az előbbi gél segít felejthetetlen csiklóélményhez jutni, ez a kütyü lényegében garantálja azt… Nem túlzás kijelenteni, hogy a léghullámos csiklóizgató technológia forradalmasította a női örömszerzők piacát, hiszen akár egyetlen perc alatt a mennyekbe repítheti tulajdonosát. Ez a készülék olcsó, de megbízható, így évek óta lehetetlen letaszítani a trónról. 

Ha még gondolkodsz melyik a neked való vibrátor, ebben a cikkünkben segítséget kapsz.

  1. Black Velvet kis méretű análkúp

Talán nincs is még egy akkora tabu, mint az análszex, pedig most már bizonyítékunk van rá, a magyar felnőttek igencsak érdeklődnek az alternatív bejáratok iránt! A kis méretű análkúp népszerűségének  növekedése pedig arra enged következtetni, hogy évről évre többen kopogtatnak a hátsó ajtón.

Leszbikus szemszögből és tabuk nélkül az anális szexről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

  1. AVK: Adsz vagy kapsz?

Augusztusban jelent meg az új, diszkrét, kompakt kivitelezésű szextársas, és kapásból le is lökte a trónról az évek óta verhetetlen párjátékot, a Monogamyt. A titka nemcsak a pikáns feladatokat rejtő visszafogott külső, hanem a gendersemleges játékmenet is, ami először mondható el ilyen típusú, magyar nyelvű játékról.

A társasjátékot mi is kipróbáltuk, amelyről részletesen itt írtunk.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X