Szex

3+1 tipp, hogy életben tartsd a távkapcsolatot

Történt egyszer – még a fiatal felnőtt éveim legelején – hogy egy olyan lányba szerettem bele, aki történetesen 350 km-re élt tőlem. Szóval távkapcsolat – miért is ne? Másnak is működik, meg majd egyszer biztos közelebb (neadjisten össze) tudunk költözni. Néhány hónapig bírtuk csak. Először csak a napi telefonok, sms-ek (igen, ez még az az időszak) maradtak el, majd már egyszerűen nem is terveztük, hogy találkozunk. Ahogy mondani szokás, szépen lassan elhalt a kapcsolat, megszűnt az érdeklődés. Akkoriban ezt simán egy “a távkapcsolat nem működik” kijelentéssel nyugtáztam, ma már látom, ezt rendesen elszúrtuk.

A következő bő 10 évben megismertem több leszbikus párt is, akik távkapcsolatban élnek vagy éltek. A kedvenceim, akiket 3 évig 1200 km választott el egymástól, míg végül sikerült megoldani, hogy összeköltözzenek. Volt, ahol 200 km állt köztük, másfél évig tartott a távkapcsolat, míg a ‘vidéki’ (bocsánat, én is ‘vidéki’ vagyok és már megszoktam ezt a jelzőt) lány fel nem költözött Budapestre. Illetve most is ismerek olyat, akik 150 km-re élnek egymástól, szintén Budapest és vidék felállásban. Talán ez a Budapest – nem Budapest párosítás a leggyakoribb, ha távkapcsolatról beszélünk. Hogy miért? Budapest az epicentruma a leszbikus életnek is, így itt könnyebb ismerkedni is. A legtöbb nő azonban társkeresőn (helló Tinder, helló Her) veti be magát, ahol attól függően milyen nagyra állítjuk a rádiuszt, simán összeakadhatunk több száz km-re élő csajokkal is. Sokan nem hisznek a távkapcsolatban, és a fentebb említett rossz tapasztalatom miatt meg tudom érteni az ő érveiket is. Viszont nagyon sok párnak működik, jól működik és boldogok. Hogy mi a titkuk? Ezt próbálom most megfejteni és pár tippet adni hogyan élhettek kiegyensúlyozottan és kielégülten akkor is, ha a másik fél nincs nap mint nap mellettetek. 

1. Mindkét fél teljes elhatározottsága és munkája szükséges.

Ez mondjuk bármilyen, nem távkapcsolatra is igaz. Hosszú távú, jól működő kapcsolatban bizony mind a két félnek oda kell tennie magát. Mindig figyeljetek arra, hogy ne billenjen el a mérleg – ugyanannyi áldozatot, extra lépést tegyen az egyik, mint a másik. Ha ez az egyensúly sokáig nincs meg, a többet adó fél kimerül, nem kap visszacsatolást, nem érzi az egyenrangúságot – ez pedig egy szakításhoz vezető ok lehet. 

2. Tervezzetek!

Tervezzétek a soron következő találkozókat, nézzetek ki együtt programokat. Mindig legyen előttetek legalább egy dátum, amihez tudjátok kötni magatokat, együtt várhatjátok. A legjobb, ha rövid és hosszú távon is terveztek, mert. ez erősíti az összetartozást. Tervek nélkül könnyen eshetünk abba a csapdába, hogy szép lassan megszűnik az érdeklődés.

3. Kommunikáció

Kényes pontja a távkapcsolatnak, hiszen előfordul hogy épp nincs kedved a telefonon ülni, pötyögni, vagy videochatelni. Legyen minőségi a beszélgetésetek! Nem kell öt percenként írkálni és minden apróságot azonnal megosztani, kipróbálhatjétok, hogy egész nap nem írtok egymásnak. Így nem lesz az az érzésed, hogy felemészt a távolság, tudod élni az életedet, és találkozni barátokkal, űzni a hobbidat. Este rengeteg mesélnivaló lesz majd, amit videózás közben sokkal kellemesebb megosztani. 

+1 Intimitás

Attól, hogy távol vagytok egymástól, nem szabad elfelejtkezni az intimitás fontosságáról sem. Egy váratlanul érkező forró ‘mit csinálnék veled, ha most itt lennél…’ jellegű mondatokkal könnyen fel tudjátok tüzelni egymást. 

Egy másik jó ötlet, amit szintén egy ismerős pártól loptam az a videodating – ők kijelöltek heti egy napot, amikor távrandiznak. Ez lehet egy közös filmnézés, vacsi, vagy játék, bármi amit közösen csináltok. Az említett pár egyszer ‘közösen’ ment Lidl bevásárlásra, és haláli sztorik születtek ebből a randiból.

Ne hagyjuk ki a szexet sem. A Vágyaim.hu például tökéletes eszközöket kínál ehhez.

Még ha eleinte furcsának is tűnik, gyakoroljátok a videós/telefonos szexet. Egyszer pár hétre munka miatt el kellett utaznom. Reggeli előtt a hotelszobából szinte minden nap videóztunk a párommal, és egy gyors közös masztival indítottuk a napot. Mondanom sem kell milyen jó kedvünk volt egész nap, és azóta is emlegetjük ezeket a hívásokat. Akkoriban még nem tudtam, hogy létezik ilyesmi, de bizony nagyon jól jött volna ezekhez a hívásokhoz egy okos vibrátor. Vagyis inkább kettő. Korábban már írtam a Satisfyer Mono Flex vibrátorról, ami a Satisfyer appján keresztül távolról is irányítható. A remote play – videochat funkció lehetővé teszi, hogy a kettőtök között lévő távolság ellenére is közösen huncutkodjatok. Ha pedig már meguntátok a Mono Flexet, próbáljátok ki a Satisfyer Dual Pleasure okosvibrátort. Ez a kis kütyü hüvelyi és csiklóvibrátor egyben, és szintén használható a Satisfyer appal, tehát mehet a távkényeztetés! Hogy mitől extra ez a vibri? Már maga a csiklóizgató funkció egy óriási plusz, ami a legjobb, hogy vízálló is! Nincs is jobb annál, mint egy lazító fürdőzés közben, a távol lévő pároddal együtt elélvezni. Maga a vibrátor formás, szerintem kifejezetten szép. Amit tud, attól pedig garantáltan elégedett leszel.

Ha szeretnétek kipróbálni a Vágyaim.hu gyönyörszerző eszközeit, most a QLIT22 kuponkóddal 20% kedvezményt kaptok a 20.000 Ft. feletti, teljes árú termékek vásárlásából.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X