Kult

Nyár végi sorozatajánló – vámpíroktól a leszbikus nyomozókig

Egyelőre nem tudni, lesz-e újabb karantén, de ha igen, akkor itt van három sori, amikkel majd újra el tudod ütni az időt. Az első kettő bezsebelt pár Emmy jelölést, a harmadik pedig inkább csak a nyomozósos sorozatok kedvelőinek egy ínyencség. 

 

What We Do In The Shadows - Hétköznapi Vámpírok

Taika Waititi elég nagy hírnevet szerzett a legutolsó Thor filmmel, és 2015-ben rendezett egy horror-vígjátékot, amiben egy dokus stáb mutatja be néhány új-zélandi vámpír mindennapjait. A film alapján elkészült az HBO-nál a sorozat is, két évad le is ment belőle. A sorozat is ugyanazt a mintát követi, amit a film elindított, egy dokus stáb követi Nandor, Laszlo és Nadia életét. A Kelet-Európából Staten Island-ra emigrált vámpírok hétköznapisága iszonyatosan vicces és én majdnem minden részt végigröhögtem. A vámpírokat segíti, mint bizalmas/szolga Guillermo, valamint megtudjuk, hogy energiavámpírok igenis léteznek. A sztori nem kifejezetten LMBTQ+, bár az orgiák és a történetek alapján senki sem heteroszexuális ebben a sorozatban, de akkor miért írok mégis róla? Többek között feltűnik a sorozatban Beanie Feldstein, akit a Lady Birdből és a zseniális Éretlenségiből ismerek, és a való életben egy párt alkot a brit  Bonnie Chance Roberts-el. Ezen kívül egy cameo erejéig feltűnik Evan Rachel Woods is, akinek ide teszem az instáját, beszéljen ez helyettem. A sorozat magyar felirattal elérhető az HBO GO-n.

 

Love Life

Szintén az HBO GO-n néztem ezt a sorozatot Anna Kendrickkel, akit imádok. Már a Pitch Perfectben is rajongtam érte, aztán volt egy filmje Blake Lively-vel, az Egy kis szívesség 2018-ban, és most végre! nem csak egy film erejéig nézhetem, hanem egy teljes évadon át! A sorozat Darby szerelmi életét követi végig, a sztori úgy épül fel, hogy minden részben más embert kapunk Darby mellé, más szerelmi szálat bontogat a történet. Darby egyik legjobb barátnője leszbikus és boldog kapcsolatban él a barátnőjével, miközben végignézzük, hogy hullámzik Darby magánélete. Szintén feltűnik a sorozatban Zoe Chao is, akit már a Strangers websoriból ismertem, bár itt egy teljesen heteró karaktert játszik. Valószínüleg elfogult vagyok Anna Kendrick miatt, de a részek 20 percesek, nyár van, és ha másért nem ezért megéri végigpörgetni.

 

Hightown

A sorozat Jackie Quiñones történetét dolgozza fel, aki egy drogfüggő halzsaru, értsd: bedrogozva üldözi a halbűnözőket. Természetesen nem ez a sztori legfontosabb része, hanem mikor az első részben Jackie egy vad éjszaka után egy hullát talál a tengerparton, és arra jut, neki kell kinyomozni a halál okát. A helyszín Cape Cod, ami így elsőre egy LMBTQ+ kánaánnak tűnik. Természetesen a főhős leszbikus, és az őt alakító színésznő, Monica Raymund pedig biszexuális. Az első évad lement, lesz második is, bár egyelőre nem tudni mikor. A főhős karaktere érdekes, nagyon macsó, de akár szerethető is lesz. A sztori maga izgalmas, ha végre egy leszbikus nyomozós sorozatra vágysz, akkor ez a jó választás.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X