Kult

3+1 Youtube-sorozat, amit érdemes megnézni

Valószínűleg van még sorozat, amiről tudnék írni, de kicsit beleuntam, hogy az LMBTQ+ karakter mindig csak mellékszereplő, ezért olyan tartalmat kerestem, ahol ez nem így van. Mindig néztem Youtube-sorozatokat, de be kell vallanom nehéz igazán jókat találni. A Youtube-os websorozatok általában alacsony büdzséből készülnek, és ezt sokszor a minőség sínyli meg. Vannak kivételek, és kicsit bővítve a listát íme néhány, a teljesség igénye nélkül:

 

Couple-ish

Az LMBTQ+ tartalomban Kanada valahogy mindig jobban teljesít. Persze lehet, hogy csak elfogult vagyok, mert az utóbbi időben rá voltam kattanva a kanadai tartalmakra. Ám itt van a Couple-ish, amit Kaitlyn Alexander írt és készített. Kaitlyn Youtuberként kezdett, aztán Laf karakterét játszotta Carmillában, ez pedig már a saját projektje. A történet Dee és Rachel kapcsolatáról szól, ami szobatársakként kezdődik, és vízumkapcsolatként folytatódik. Rachel brit, és vízumra van szüksége ahhoz, hogy Kanadában maradhasson. Ehhez Dee nevét adja meg titokban, aki erről egy hivatalos levélben értesül. A történetet bonyolítja Dee tesója, Amy, aki egyre közelebb kerül Rachelhöz. A sorozat két évadot élt meg, nagyon cuki, a karakterek szerethetők, és ha bírtad LaFot a Carmillában, akkor ez is tetszeni fog.

Itt a link a sorozathoz.

 

 

Til Lease Do Us Part

Az Unsolicited Project Youtube-sorozata, ami már egy meglévő formulára épít egy második évadot, de a részek nem épülnek az első évadra, így nyugodtan lehet ezzel kezdeni. A klasszikus, az ex-csajom beköltözik hozzánk, mert a lakótársam éppen vele jár szituáció. Jess és Elliot együtt élnek az egyetemi kampuszon, ebbe a helyzetbe érkezik Lexi, aki most Jess-szel jár, de régen Elliottal randizott. Természetesen Elliot túl van már Lexin, legalábbis ezt mondja, de akadnak azért bonyodalmak. Ha esetleg hiányzik az egyetemi élet, remek nosztalgia, ha pedig csak másfél órányi LMBTQ+ témájú kikapcsolódásra vágysz, akkor ne menj tovább, megtaláltad a sorozatot. Ami még plusz, hogy van hozzá magyar felirat.

Itt a link hozzá.

 

Her Story

Erre a sorozatra véletlenül bukkantam rá, épp anyagot gyűjtöttem a cikkhez, de egyáltalán nem bántam meg, hogy végignéztem. Egy leszbikus újságíró transz témában szeretne cikket írni, amihez interjúalanyra van szüksége. Felkéri az egyetlen transznemű személyt, akit a kedvenc bárjából ismer, és innen kezdődik a sztori. A történet teljesen hétköznapi, legalábbis igyekszik nagyon az maradni, amitől szerethető lesz, a két főszereplő, Violet és Allie között pedig izzik a levegő. A karakterek jellemfejlődése remek ívet kapott, a mellékszereplők pedig zseniálisak. A hétköznapiságtól az egész hihető lesz, azt érzed: miért ne történhetne ez meg veled is. Közben szépen hozza a mélyebben meghúzódó konfliktusokat is, valamint az állandó, mitől nő egy nő kérdést. Csak ajánlani tudom, sajnos csak egyetlen évad készült belőle, pedig remekül össze van rakva.

Itt tudod megnézni.

 

Strangers

Olvastam róla, de nem igazán kerestem utána. Miután Dorka ajánlotta, felkutattam az internetet, és végül brit VPN-nel sikerült végigdarálnom a websorit. Minden percért megérte. A Facebook Watchon játszott sorozatban van pénz, ötlet, eredetiség, rendesen kidolgozott karakterek, és minden ami egy LMBTQ+ ember álma lehet. Isobel, miután megcsalja a barátját egy lánnyal, egyedül marad a lakásban, ezért kénytelen kiadni azt, hogy kifizesse a lakbért. Minden epizódban új bérlője van, akik felnagyítják, vagy segítenek megoldani az éppen adott problémáját. Isobel állandó társa Cam, teljesen őrült, de a kettejük barátsága miatt szerethető igazán az egész sorozat. Két évad készült el, és a második jobb, mint az első, pedig már az is magasra tette a lécet. Kicsit bonyolult beüzemelni a Facebook Watchot VPN-nel, de eszméletlen szórakoztató a sorozat, és minden percéért megérte.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X