Kult

Indítsd az évet könnyed sorozatokkal!

Az év vége nekem sorozatok szempontjából Hailee Steinfeldből állt. Először is kijött a Dickinson harmadik, egyben utolsó évada, erről a sorozatról már írtam tavaly tavasszal, azóta csak jobb lett, érdemes ledarálni. Ezen kívül a Netflixen elindult az Arcane, valamint a Disney+ bemutatta a Sólyomszemet (Hawkeye), mindkettőben Steinfeld az egyik főkarakter.

Rajongásom a Tökéletes Hangban (Pitch Perfect) kezdődött, ahol a második és a harmadik részben szerepelt, azóta gyakorlatilag bármit megnézek vele. De hogy ne legyen egysíkú az ajánló, a Tudom mit tettél tavaly nyáron tinihorror sorozatát is idecsapom, így talán mindenki talál kedvére valót ebben a hideg időben.

Arcane

Ez az animációs sorozat a nagyon népszerű League of Legends játék alapján készült, és bár sosem játszottam a játékkal, így is nagyon jó élmény volt. A történet több szálon fut, a karakterek az utópisztikus Piltoverben és az alatta lévő nyomornyegyedben, Zaunban élik életüket, mikor a Hextech berobbanása előreláthatatlan következményekkel jár. Főszereplőink Violet “Vi”, Powder/Jinx, Jayce, Silco, Caitlyn, Viktor és Ekko más más sztoriszálon kapcsolódnak össze, kerülnek konfliktusba, az egész egy jól összeszőtt, háromszor háromrészes első évad. Az animáció pazar, gyönyörűen néz ki, a sztori is összerakott, engem lenyűgözött, és lesz második évad!

Hawkeye – Sólyomszem

Ez a sorozat sokkal inkább Hailee Steinfeld miatt került ide, mint az LMBTQ+ vonatkozás miatt, de a másik húzónév Florence Pugh, és természetesen minden bizodalmam abban van, hogy a két karakter egymás mellett köt ki. A történet Sólyomszem (Jeremy Renner) és Kate Bishop (Hailee Steinfeld) találkozásáról, illetve Sólyomszem hagyatékáról szól, kicsit vicces, van benne némi akció, alapvetően nem ez a legjobb Disney+ sorozat, de egynek elmegy.

I know what you did last summer – Tudom mit tettél tavaly nyáron

Az 1997-es horror újragondolása sorozatban. Az alaptörténet ugyanúgy indul, egy csapat fiatal elüt egy embert egy átbulizott éjszaka után, és nem hívják a rendőrséget, hanem eltüntetik a hullát. A csavar ott kezdődik, hogy az elütött ember az egyik fiatal ikertestvére. A folytatás sem lesz sokkal bonyolultabb, az LMBTQ+ reprezentáció elég magas, és tényleges gyilkos kiléte a sorozat végén meglepett. Aki szereti a rebootokat, kicsit nosztalgiázna, annak ajánlom, aki jó gyilkosos nyomozós sztorit szeretne, az inkább keresgéljen tovább. 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X