Kult

Tavaszindító sorozatajánló

Vége az L Wordnek, mit nézzek? Stumptownt, Sabrinát, és Dickinsont. Ennél különbözőbb sorozatokat kevésbé tudtam volna összerakni egy cikkbe, de igyekszem minél több ember ízlését figyelembe venni, plusz ha valaki bármit megnézne, csak mert LMBTQ+ szál van benne, akkor itt a tökéletes alkalom.

 

Dickinson

Emily Dickinson életét dolgozza fel az Apple+ sorozata, Hailee Steinfeld-del a főszerepben. Ez a tízrészes csodabogár történet elképesztően jó, közben pedig az ember furcsábbnál furcsább megoldásokkal találkozik benne, és csak néz, hogy akkor most mi is történik. Az alapfelállás szerint Emily egy költő, de az apja nyomására nem jelentetheti meg a verseit, meg hát végülis a XIX. században vagyunk, a nőknek ekkor leginkább a konyhában volt a helyük. Természetesen Emily ebbe nem tud belenyugodni, és különböző módokon igyekszik megjelentetni a verseit, amelyek egy része bátyja menyasszonyához, Susanhez szól. Emily édesanyját Jane Krakowski alakítja, én speciel imádom a nőt, az Unbreakable Kimmy Schmidt óta mindenben megnézem. 

 

The Chilling Adventures of Sabrina - Sabrina hátborzongató kalandjai

Igen, jól olvasod, az a Sabrina, aki gyerekkorodban a tévéből tette vidámmá a hétvégéd, főleg Salemmel, a beszélő macskával. A Netflix csavart egyet a sztorin, vagy csak hű maradt a képregényhez, és hátborzongatóvá tette az egészet, de meghagyta a tinidrámát. Bár Sabrina karakterfejlődése az évadok alatt majdnem a nullával egyenlő, az elképzelés és a kivetelezés átlendít minket ezen az apróságon. Sabrina és barátai, köztük a transz Theo, már 3 évada boszorkánykodnak Greendale-ben, a produceri stáb a the CW tévécsatornától van, de magát a sorozatot Netflixen lehet nézni, magyar felirattal. 

 

Stumptown

Két szó: Cobie Smulders, mint biszexuális privát nyomozó. Jó, ez több, mint két szó, de ha ez nem elég, hogy elkezdd, akkor semmi. A sztori szerint Dex (Cobie Smulders) leszerelt tengerészgyalogos, aki jobb híján, hogy el tudja tartani a Down-kóros testvérét, és magát, magánnyomozónak áll. Természetesen a legérdekesebb ügyek találják meg, az epizódok egy részében elverik, ami meglepően üdítő, és nem csak említés szintjén biszex. Cobie Smuldresnek borzasztóan jól áll a karakter, imádja játszani, és egyszerűen annyira szórakoztató az egész, hogy hipp-hopp ledarálsz egy évadot.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X