ÉletmódKomolyabb

7 tipp, hogyan éld túl a szakítást a közösségi média korában

Rengeteg okunk lehet arra, hogy megbánjuk, hogy megnyitottuk az Instagramot. Elmosódott naplementék, képek mások bulijairól. És néha, az exünk.

Még akkor is, ha békés volt a szakítás, és mindketten jobb emberek vagytok a másik nélkül. Még akkor is, ha csak jó dolgokat kívánsz neki - legyünk őszinték, közepesen jó dolgokat, mint például a kelleténél kicsit keserűbb kávét, vagy olyan szexjátékokat, amik elolvadnak a mosogatógépben -, akkor is hidegzuhanyként ér, amikor meglátunk egy csinos lányt az új képei között. Látható bizonyítéka annak, hogy tényleg mindennek vége. Az egy dolog, amikor az exed egy kávézóban óvatosan megemlíti, hogy randizik valakivel, de amikor reggel a kelleténél kicsit keserűbb kávédat iszogatva hús-vér valójában meglátod azt a bizonyos valakit, könnyen érezheted úgy, hogy kaptál egy hatalmas, képzeletbeli pofont.

 

 

Vannak egyáltalán íratlan szabályok közösségi médián, amiket ilyenkor jó betartani? Hogyan tarthatjuk magunkat és egymást is érzelmileg biztonságban?

 

1. Gondolkozz, mielőtt posztolsz!

Ez minden közösségi média-szituációra vonatkozik, de kifejezetten fontos szakítás után. Az impulzív posztolás senkinek sem tesz jót. Mindig kérdezd meg magad, milyen színben fest le, amit megosztasz. Ha a válasz “szánalmas”, “kétségbeesett” vagy “keserű”, inkább tartsd meg magadnak a gondolataid.

2. Állíts be filtereket!

Őszintén szeretnéd megosztani a barátaiddal, hogy mi történik veled anélkül, hogy a közös ismerőseitek mindig az exedre terelnék a gondolataid? Hozz létre egy szűrőt, így anélkül oszthatsz meg bármit a legújabb kapcsolatodról, vagy akár az alvászavarodról, hogy bárki kényelmetlen helyzetbe kerülne.

3. Ne csak megjátszd az életed, éld is át!

Lehet, hogy az exed sosem volt hajlandó kipróbálni veled a sziklamászást, vagy csak a szemét forgatta, amikor azt javasoltad, hogy rendezzetek együtt egy flash mobot. Szakítás után jó, ha kipróbálod azokat a dolgokat, amikre nem volt lehetőséged a kapcsolatban, de ne csak azért tedd, hogy kirakatba tehesd. Magad miatt szerezz új élményeket, ne az exed miatt.

4. Kerüld el a passzív-agresszív posztokat!

Nagyon csábító kódolt üzeneteket küldeni közösségi médián keresztül, de ha van bármi, amit elmondanál az exednek, inkább hívd fel. Nincs szükség arra, hogy mind az ötszáz ismerősöd azon gondolkozzon, mit akartál mondani, amikor kiírtad, hogy “ami nem öl meg, az megerősít”.

5. Ne feledd, minden jobban néz ki a megfelelő megvilágításban!

Otthon ülsz a kanapén és furcsán beindít a South Park ollózós epizódja, amíg az exed sztorijaiban rózsás arccal, orgazmus utáni csillogó tekintettel ragyog be egy gastropubot. Nem, ez nem azt jelenti, hogy megtalálta az igazit, sőt azt sem, hogy jobb minőségű arctisztítóra váltott, minden csak egy filter műve. A való élet sosem fog úgy kinézni, mint egy előre csomagolt, megszerkesztett kép Instagramon. Fotózd le a képernyődet, tegyél rá egy filtert, és voilá, a South Park máris úgy néz ki, mint a Blue is the warmest color.

6. Ha van rá mód, beszéljétek meg, mielőtt törlitek egymást!

Valószínűleg senki a világon nem ért ezzel egyet, devalakit csak úgy letörölni a barátaid közül eléggé bántó is tud lenni. Inkább csak kövesd ki, habár ez Facebookon szinte lehetetlen. Ha az exed kiposztolja az ötmilliomodik képet arról, ahogy néhány kecske összebarátkozik egy homárral, vagy egy fárasztó cikket a boldogság titkáról, és egy közös ismerősötök erre bárhogy is reagál, a poszt ott lesz a te faladon is. Attól függően, hogy mennyire tudod tolerálni a furcsa állatbarátságokat/azt, amikor valaki megmondja, hogyan éld az életed/az exed, inkább vedd fontolóra, egy üzenet küldését arról, hogy bár reméled, hogy a jövőben barátok lesztek majd, most a legjobb az, ha sehol sem látjátok, mit csinál a másik.

7. Ne hazudj arról, amit csinálsz!

Éppen az anyukáddal telefonálsz a nyitott hűtő előtt melegítőnadrágban, és azzal foglalkozol, hogy egy egész tömb sajtot eltüntess vacsora előtt. Kerüld el az “Fondüzés anyuval, az élet nem is lehetne ennél szebb” jellegű baromságok kiírását. Végül úgyis csak te fogod magad rosszul érezni.

Forrás: afterellen.com

Fordította: Nagy Ibolya

 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X