InspirálóKult

Az XX generációk kiállítás képei a qLiten

A 2019-es LIFT Fesztiválra készült Garadnay Berta fotóiból az XX generációk kiállítás, amivel az ifjabb és idősebb leszbikus* generációk tagjait és egymásra vonatkozó gondolatait hozta össze a Labrisz egy-egy páros képen. Most a qLiten is bemutatunk egy válogatást a képekből és gondolatokból, a cikk alján pedig találtok egy galériát a többi képből. Jöjjenek is! (*leszbikus, biszexuális és transznők)

Nagyon örülök, hogy megismerhettem egy idősebb leszbikus generációt, mert sokat tanultam tőlük az aktivizmusról. (Panka 24)

Örülök, hogy vagytok, fontos, hogy kapcsolódunk. Kapcsolódjatok majd tovább ti is! (Mari 46)

 

Hálás vagyok a számomra megteremtett lehetőségekért. (Zsófi 33)

Egyrészt féltem a következő generációt, másrészt nem féltem. Féltem, mert mindenhol visszaszorítják a nők jogait, ezért nehezebb nekik, mint amikor mi kezdtük. De nem féltem őket, mert tele vannak energiával, tenni akarással, ötlettel, és menni fog nekik. (Antonia 71)

 

Az idősebb generáció a jelenünk megteremtője. (Viki 19)

Bárki lehetsz! Csak legyél valaki! (Linda 42)

 

Valakinek mindig én leszek a fiatalabb generáció, és valakinek mindig én leszek az idősebb. Az, hogy mennyire értjük meg egymást, nem azon fog múlni, éppen hány évesek vagyunk, hanem hogy mennyire vagyunk képesek befogadni és tisztelettel egyet- vagy egyet nem érteni a különböző véleményekkel. Inkább ez az, amihez fel kell nőni. (Reni 26)

„A lehetőség azokkal táncol, akik már a táncparketten vannak.” (H. Jackson Brown Jr.) Legyetek ti is a parketten! (Timi 40)

 

Buborékok és szakadékok helyett sok közös fotót és közös teret. (Margit 29)

Új idők új dalait a mozgalomba! (Anna 46)

 

Hálás vagyok az előttünk lévő generációnak, amelynek a tagjai elkezdték kitaposni a sajátjuk mellett a mi utunkat is. (Manyi 24)

Természetesen egy generációról nem tudok nyilatkozni, de nagyon remélem, hogy hamarabb tudtak énazonosak lenni, mint a mi generációnk. Hamarabb tudták vállalni magukat, mert talán egy kicsit szabadabb világban nőttek föl. (Klára 61)

 

Jó érzés, hogy korosztálytól függetlenül összeköt minket az az élmény, hogy milyen felszabadító is lehet nőként nem a társadalom által elvártak szerint élni. (Gréta 28)

Életkortól függetlenül, sosem akartam a szűk társadalmi normáknak megfelelni. (Dóri 46)

 

Tudom, hogy ti vagytok a bátorság, a forrás és az irány. (Évi 35)

Hiszem, hogy ti vagytok a pezsgés, az innováció és az értékmegőrzés. (Györgyi 62)

 

Szuper, hogy a qLittel többek között azt is folytatjuk, amit Szilviék a Csajkával anno elkezdtek: a pingpong és a rapidrandik szervezését. Nagyon jó látni, hogy ugyanazokért a célokért dolgozunk, és egy rugóra jár az agyunk. (Dorka 29)

Igazán örülök Dorkáék sikereinek. Jó látni, hogy továbbra is van igény a régimódi, személyes részvételű közösségépítésre, amelyet a qLit új szintre emelt. Bírom nagyon a fiatal aktivistákat. (Szilvi 42)

 

Bár korban különbözünk, utunk egy pontban biztosan összeér. (Dóri 32)

Identitásunkat ma már szabadabban, korlátozások nélkül élhetjük meg. Vajon van-e türelmünk kivárni a megfelelő pillanatot? (Vanda 48)

 

Hozzuk ki egymásból, amit csak együtt tudunk. (Andi 28)

Hajrá, Magyarország, hajrá, fiatal leszbikusok! (Judit 70)

 

A többi képet nézzétek végig galériánkra kattintva:

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X