Komolyabb

Szavazz érvénytelenül a vasárnapi népszavazáson!

A vasárnapi propaganda népszavazás egyenes folytatása a kormány eddigi homofób és transzfób politikájának, amely az emberek biztonságát és jóllétét áldozza fel a saját politikai céljaiért.
Népszavazz te is érvénytelenül április 3-án, mert így egy lépéssel közelebb kerülhetünk a propagandatörvény eltörléséhez.
Az érvénytelen szavazatoddal most azt mondhatod el, hogy érdekel téged az ország és a benne élők sorsa, de ezt az LMBTQI embereket kiközösítő aljas kampányt a leghatározottabban elutasítod.

 

Miről szavazunk április 3-án?

2022. április 3-án az országgyűlési választásokkal párhuzamosan népszavazást is tartanak Magyarországon, ugyanazon a helyszínen és időpontban mindkettőre leadhatod a szavazatodat. Az országgyűlési választáson szavazz azokra a jelöltekre és pártokra, akiknek szerinted az országot kell vezetniük.

A népszavazással viszont más a helyzet. Azt gondoljuk, hogy ezen is részt kell venni, és érvénytelenül kell szavazni mind a négy kérdésre.

Mi a baj a népszavazással?

A népszavazás egyenes folytatása a kormány eddigi homofób és transzfób politikájának, amely ahelyett, hogy mindenki számára garantálná a biztonságot és egyenlőséget, az emberek biztonságát és jóllétét áldozza fel a saját politikai céljaiért.

A népszavazás nemcsak nem véd meg senkit és semmit, hanem nagyobb veszélybe sodor embereket azzal, hogy legitimálja, szalonképessé teszi a homofóbiát és transzfóbiát.

Ha homofób és transzfób emberek azt látják, hogy a kormány szerint elfogadható vagy helyes a kiközösítés, az bátorítani fogja őket, hogy az utcán, iskolákban, munkahelyeken vagy buszon zaklassanak vagy akár támadjanak meg másokat.

Az áldozatok mi magunk, a gyermekeink, az unokáink, a munkatársaink és a barátaink. Őket egy érvénytelen népszavazással védhetjük meg leginkább a további zaklatásoktól és támadásoktól.

Mit lehet tenni a népszavazáson?

A népszavazás akkor érvényes, ha az összes választó több mint fele érvényesen szavaz, és akkor eredményes, ha a résztvevők több mint fele igennel vagy nemmel válaszol a kérdésekre.

A legjobb választás, ha érvénytelenül szavazunk. Érvénytelen kérdésre érvénytelen választ kell adni a népszavazáson.

Minden kérdés külön számít, ezért minden kérdésnél érvénytelenül kell szavazni.

Hogyan lehet érvénytelenül szavazni?

A legegyszerűbben úgy, hogy minden választ beikszelünk minden kérdésnél.

Ez a legbiztosabb megoldás, így nincs mód arra, hogy később visszaéljenek a szavazatunkkal. A két X az okos válasz mind a négy kérdésre.

Miért ne szavazzunk igennel?

Az egyik ok, hogy az igen szavazatok növelik annak az esélyét, hogy érvényes lesz a népszavazás. A másik, hogy ezekre a manipulatív és kiközösítő kérdésekre nem lehet igennel válaszolni, mert ezek nem igazi kérdések. A véleményünk legtisztább és legerősebb kifejezése így az, ha érvénytelenül szavazunk.

Miért ne maradjak otthon?

Hiszünk abban, hogy egy demokráciában részt kell vennünk a közös ügyeink alakításában, ezért a népszavazáson is fontos ott lennünk. A véleményünk kifejezésére pedig most az érvénytelen szavazat a legjobb választás. Ezzel azt üzenjük, hogy érdekel minket az ország és a benne élők sorsa, és el is mondjuk a véleményünket, de ezt a kiközösítő, aljas kampányt a leghatározottabban elutasítjuk.

Aktív cselekvéssel kell kiállnunk minden szerető család mellett, és azért, hogy mindenki biztonságban és elfogadásban élhessen Magyarországon.

Forrás és további információk: https://www.ervenytelenul.hu/tajekozodj/

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X