Kult

Sorozatok a Brit-szigetekről – tavaszi ajánló

Se AppleTV-m, se BBC iPlayerem, de szerencsére van más forrás, ahonnan le tudtam szedni három sorozatot, amik a brit szigetvilág tévéjének gyöngyszemei. A hihetetlen mennyiségű amerikai tartalom után kifejezetten üdítő az európaihoz közelebb kerülni, és olyat nézni, amivel könnyebb azonosulni.

Nem utolsó sorban ez a három sorozat az utóbbi idők legjobb sorozatai közé tartoznak, amiket láttam.

Bad sisters

Nagyon erős kezdés, a tavalyi év talán legjobb sorozata, amit láttam, kár hogy az AppleTV nem adott neki nagyobb hírverést. A történet egy ír kisvárosban játszódik, öt testvér és egy halott sógor áll a cselekmény középpontjában. Ha szereted a rejtélyes gyilkosságok zsánert, már ne is menj tovább. Ez a sorozat azonban sokkal sokkal többet ad ennél, a női karakterek elképesztő árnyaltak, a sztori egyáltalán nem kiszámítható, részről részre húz be a sorozat és visz végig, egy pillanatra sem engedi a figyelmed, folyamatosan azon pörögsz, mi lehet a vége. Ezeken felül az egyik nővér az LMBTQ+ szálat is viszi. Ha krimi fan vagy azért nézd meg, ha nem, akkor is biztosan élvezni fogod, mert remekül össze van rakva maga a történet is, plusz egy évad van belőle, egy próbát tuti megér.

In my skin

Egy brit LMBTQ+ tinédzser életébe kapunk betekintést, ahol drámai mélységekbe kerülünk a családjával és az egész életével kapcsolatban. Az emberi aljasság legpokolibb bugyrából mi a kiút és tinédzserként, miközben azt keresed ki is vagy te, vajon hogyan lehet mindezt megélni. Ez nem egy vidám történet, de a főszereplővel könnyű azonosulni, és a neki szurkolás végigvisz a két évadon. Bethan fekete humora megkönnyíti a befogadást, és a színészek játéka is borzasztóan meggyőző. A sorozat két évadot élt meg, mélyre visz, de mindenképpen érdemes végig harcolni a részeket.

Ghosts

Képzeld el, hogy harmincX évesen kiderül, hogy az egyik távoli rokonod rád hagyott egy angol kastélyt. Az örökség romos, hatalmas és szellemekkel jár. Van aki a kőkorból ragadt itt, van aki boszorkányégetés áldozata lett, de egy szex botrány okozta politikus halála is a csomag része. Alison (ugyanaz a színész, aki a Netflix Feel Goodjában Mae Martin barátnőjét játsza) és Mike mindennapjait a kastély rendbetétele és a szellemekkel való harc teszi ki, de ahogyan haladunk a történetben, egyre több minden derül ki a múltról, a karakterekről, és a kapcsolat is változik. A harminc perces részek őszinte vidámságot hoznak a vasárnap délutánjaimba, bájosan szórakoztató minden egyes rész. Az amerikai remakeről nem tudok nyilatkozni, az eredeti brit, 2019-es verzióra érvényes minden, amit leírtam. Öt évad készül a sorozatból, négy már nézhető, letölthető.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X