Kult

Sorozatajánló thrillerimádóknak 8 utánra

Lassan, de egyre biztosabban közeledünk ahhoz, hogy egy éve legyünk bezárva, és bár nyáron volt nyitás, de október vége óta megint gyakorlatilag csak a TV-t használhatjuk szórakozásként, vagy a Netflixet, HBO GO-t és egyéb streaming oldalt. Nem gondoltam volna, hogy ennyi idő után is lesz még négy sori, amiről nem írtam, van benne LMBTQ+ szál, és érdemes is leülni elé.

The Haunting of Bly Manor - A Bly-udvarház szelleme

Nem teljesen igaz, hogy erről a sorozatról nem írtam, mert sokáig úgy gondoltam rá, hogy a Haunting of Hill House második évada. Valójában egy teljesen külön évad lett, ami értelmezhető a Hill House nélkül is, csupán a színészek és az alkotók egy része közös a két sorozatban. A történet Henry James: A csavar fordul egyet című műve alapján készült - igen, kicsit félelmetes, de csak néhány szemkitakarós jelenet van az egészben. A sztori elképesztően jó, a szereplőgárda pedig pazar alakítást nyújt. Dani, Hannah Grose és Owen karaktere annyira jól van kitalálva, hogy szeretnék én is ebben a házban élni velük, még akkor is, ha ezzel kísértetek közé kell költöznöm. Természetesen nem marad el az LMBTQ+ szál sem, van benne Kate Siegel is, és a mai napig nem tudom túltenni magam a sorozat végén.

Ratched

A régi/új Sarah Paulson rajongásom eredményeképp került a netflixes Ratched terítékre. Alapvetően nem vonzanak ezek a gyilkosságos, thrilleres, horroros sztorik, de közben  olyan szép maga a sori, hogy nem tudtam abbahagyni. A történet az 1975-ös “Száll a kakukk fészkére” film előtörténete, azt bontogatja, hogyan került Ratched nővér oda, ahol a filmben van. A sztori LMBTQ szempontból is érdekes, mert Cynthia Nixon kapta Gwendolyn Briggs szerepét, akinek a szála összefonódik Mildred Ratcheddel. A sorozat kicsit lassú, de látványban és alakításban hozza, amit kell, viszont az utolsó részt a mai napig nem tudtam megnézni, mert nem akarom, hogy vége legyen.

The Wilds

Természetesen ezt a sorozatot is az Autostraddle ajánlotta a figyelmembe, és ilyen főcím után meg kellett néznem. Kicsit ugyan kilóg a thriller sorból és nem is vártam sokat, sőt majdnem biztos voltam benne, hogy semmi eredetit nem tud majd mutatni. Leginkább egy Legyek Ura-Éhezők Viadala kombóra számítottam, nem is lőttem nagyon mellé. Abban viszont, hogy nem tud eredeti lenni, nagyon mellékalkuláltam. Egy csapat lány egy szerencsétlenség következtében egy szigeten köt ki, ahol rajtuk kívül semmi és senki nincs, legalábbis első ránézésre. Ahogy halad a sztori, úgy kerülnek elő a puzzle darabjai, és ami kifejezetten üdítő volt, hogy az egyik leszbikus karakter háttér sztorijában nem maga a leszbikusság kapta a főszerepet, hanem a dühkezelési problémák. Imádtam, amiért nem az a dráma, hogy kirakják-e otthonról, mert leszbikus/coming outol. A többi karakter is érdekesnek tűnik, egyelőre egy évad van kinn, a másodikra határozottan kíváncsi vagyok.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X