Kult

Leszbikus sorozatajánló őszi vasárnapokra

Itt a november, jön a tél, már senkinek nincs kedve kimozdulni. Takaró, meleg ital, cica/kutyus az ölben, egyedül, vagy partnerrel, és már indulhat is a vasárnap délután, akár az egész hétvége, kinek mi. Ebben a négyesben lesz újdonság: Netflix, Hulu és The CW sorozat is. Vágjunk bele!

 

The Haunting of Hill House

Szeretném leszögezni, hogy az az ember vagyok, aki csak akkor néz horrort, ha van kibe kapaszkodni az egész alatt, és szól, hogy mikor vehetem el a kezemet a szemem elől. Ezt a sorozatot is így kezdtem - szerintem az első rész felét nem is láttam - de ahogy lassan kibontakozott a sztori, haladt előre a történet, és minél többet megtudtam a szereplőkről, annál többet mertem én is nézni a részekből. A sztori egy szellemjárta házban kezdődik, ahova a Crain család beköltözik egy nyárra, hogy a szülők felújítsák, majd eladják az ingatlant. Ez a nyár meghatározó lesz mind az öt gyerek életében, mindenki másképp dolgozza fel a nyári hetek történéseit. Ha még mindig nem győztelek meg, hogy a Netflix-horror a legjobb választás vasárnap délutánra, akkor csak nézzetek rá Kate Siegelre, aki Theo Crain-t alakítja a sorozatban.

 

Charmed reboot

Általános iskolás voltam, mikor a Bűbájos Boszorkák minden egyes részét követtem a tévében, majd miután felfedeztem az internetet, a TV2-őn még be nem mutatott részeket néztem angolul, miközben az összes Bravo újságos cikket a falamra dekoráltam. Mindez 2006-ban véget ért. Aztán idén egyszer csak arra kapom fel a fejem, hogy a Twitterem tele van Charmed reboot-os cikkekkel. Gondoltam adok esélyt az új testvéreknek, Macynek, Melnek és Maggienek, tekintve, hogy Mel karaktere LGBTQ+. Mindössze pár rész jött ki az új évadból, Mel és Nico kapcsolata egy pillanatig sem volt probléma, senkinek nem kellett coming outolnia, ami abszolút pozitív. A történet pedig egy vasárnap délutáni agykikapcsolós darálásra pontosan elegendő.

 

Marvel’s Runaways

A Hulu streaming szolgáltató a Marvel univerzumot használta fel a sorozathoz, elég nagy sikerrel. A történet középpontjában hat tinédzser áll, akik lassan felfedezik erejüket, és a szüleikből álló szekta ellen harcolnak. A karakterek az amerikai iskolások sztereotípiái, de mégis remekül működik a sztori velük. Kellően vicces és drámai, a természetfelettiség pedig pont elegendő csavart ad a koncepciónak, ráadásul jön a második évad is. Természetesen nem lenne a listán a sorozat, ha nélkülözné az LMBTQ+ karaktert. Karolinára érdemes odafigyelni, de többet spoiler nélkül sajnos lehetetlen mondani. Talán még egy érv a megnézés mellett, hogy fontos szerepet kap egy szorongást enyhítő (emotional support) dinoszaurusz.

 

Jane the Virgin - Szeplőtelen Jane

A 23 éves Jane Gloriana Villanueva egy elrontott nőgyógyászati kezelés eredményeképp szűzen teherbe esik, az apa pedig egy hotellánc tulajdonosa, ahol Jane dolgozik. Igen, ez pontosan egy venezuelai szappanopera amerikai keretekbe ültetve. Gyerekként imádtam a dél-amerikai szappanoperákat, és most eljutottunk odáig, hogy LMBTQ+ karakter is került bele. A történet elején még csak a hotellánc tulajdonos, Rafael, testvéréről, Luisáról tudjuk, hogy szenvedélyes kapcsolatot folytatott egy nővel, de később Petra Solano sztorija is ebbe az irányba fordul. Ami pluszt ad a sorozathoz, hogy Gina Rodriguez, aki Janet-et alakítja, nyíltan beszélt már arról, hogy igenis közelebb áll a biszexualitáshoz, mint karaktere.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X