Életmód

Randi kisokos

Mit mondjak az első randin? Mit ne? Léteznek szabályok? Néhány biztosan. Éljen, randizunk! - Igen, de hogyan tovább? Mit kérdezzek? Hogyan válaszoljak? Mennyit meséljek magamról? Mi lesz ha kínos lesz? Áh, nem is tetszik annyira, el sem megyek! Ismerős belső monológ? Nem csoda, mindenki izgul az első előtt.

Írtunk már nektek randi helyekről, randiappokról, hol lehet a legkönnyebben leszbikusokkal* találkozni, viszont a “hogyan”-ról még nem volt szó. Szexuális irányultságtól függetlenül mindenkinek új élmény egy randi, akár rutinos vagy benne és vannak jó csajozós szövegeid, akár irtózol az egésztől, és inkább ugranál már arra a részre, amikor tudod mit fog rendelni az étteremben, de bizony mindenkinek át kell esnie az első randis körön.


Ha végre összejött a match, ha összeakadtak a szemek a buliban, ha megvolt az első meghívás, ha már úton vagy az első randidra: izgulók, nem izgulók figyelem! Van azért néhány dolog, amit mindenkinek érdemes átgondolnia. Lássuk, miket kerüljünk és mivel hódíthatunk időrendi sorrendben:

 

Randi előtt:

A szekrényed előtt toporogva kezdődik pánik. Kockás ing? Jó lehet, bár tudja, hogy meleg vagy, ezért találkoztok, nem kell jobban ráerősíteni. Ha az a kedvenc és legmenőbb inged, ami önbizalmat ad, az lesz az igazi. Nem az a lényeg, hogy élére vasalt cuccokban jelenj meg, hanem hogy magadat tudd adni és kényelmesen érezd magad benne!

Amire mindenképp figyelj: a késést mindenki rossz szemmel nézi. Ha annyival sem tiszteled meg a lehetséges jövőbelidet, hogy időben érkezel, akkor ne is erőltesd a dolgot. Van, aki azt vallja, a “heteró randi-világban” a lányoknak lehet késni, de ha egy lánnyal találkozol akkor kinek is illik késni? Mindkettőtöknek? A válasz: senkinek.

 

Randi közben:

Minden randi alapszabálya mindössze két szó: add önmagad. (Igen, még akkor is, ha a kedvenc filmed a Twilight.) El kell mondani mit szeretsz, mit nem, és kész. Ha később derül ki, hogy nem illik össze a perverzitásotok, csak egymás idejét húztátok feleslegesen. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha a másiknak nem jönnek be ugyanazok a filmek, akkor le is húzhatjátok a rolót, mindössze annyit, hogy minél több a közös pont annál nagyobb a valószínűsége, hogy hosszútávú lesz az a valami, ami köztetek alakul.

Az előre betárazott randi témákkal óvatosan! Ha szeretnél készülni rá, nincs vele gond, de ne állásinterjúként fogd fel. Vannak hasonlóságok ugyan: mesélsz az erősségeidről, gyengeségeidről, korábbi tapasztalataidról, igényeidről, csak kinyomtatott önéletrajzot nem kell vinned, és olyan véresen komolyan sem kell venned. Ha már nyomtatás: képek mutogatása otthoni kedvencekről szigorúan tilos! Egyetlen kivétel az az eset, amikor a beszélgetés teljesen véletlenül rájuk terelődik, és a másik fél kéri, hogy mutass róla képet. Ebben az esetben is az ajánlott képek száma egy, maximum kettő, ha nem tudsz választani, mert mindkettő olyan cuki.

 

Randi után:

Bizonyára mindenki hallott már a 24 órás szabályról: randi után 24 órával ne keresd a partnert, mert túl kiéhezettnek fogsz tűnni. Ha engem kérdeztek, ez hülyeség. 24 óra alatt megjárod Budapest - Pekinget oda-vissza, gondolj bele, mennyi minden más is beleférhet. Manapság egy Facebook-profillal és egy telefonszámmal már elég közel kerülhetsz bárkihez, legalábbis látod, mikor online. Ha pedig egyébként is látod, hogy online, miért is ne írhatnál rá? Egy könnyed visszautalás az első randitokra, az egyik kedvenc témádra, amit érintettetek, vagy ha kitért arra, mit fog csinálni a randitok után, sok pontot érhet beszélgetésindításkor.

Előfordulhat, hogy nem fog összejönni egy második randi, de ne keseredj el, és legfőképp ne kezdj el hibákat keresni magadban. Nem lehetsz mindenkinek az esete, valamint nem mindenki olyan szerencsés, hogy elsőre megtalálja azt, akit keres.

Tuti randi tippek nincsenek. Minden annak függvénye, mi a célod. Ha nagyon rövid távú céljaid vannak, maradj csöndben és mindenre csak annyit felelj: “Nahát, ez nagyon érdekes, mesélj még”. Persze ez csak a vicckategória, de előfordulhat olyan szituáció, hogy nem gondoljátok úgy, ebből hosszútávú kapcsolat lesz, de nem vagytok semmi jónak az elrontói…

Arra gondolj, amikor egy első randi előtt tördeled az ujjaidat az idegességtől, hogy valószínűleg a másik fél is ugyanennyire, ha nem még inkább ideges. Csak magamaat tudom ismételni: bármennyire is közhelynek hangzik, az “add önmagad” megoldás tud lenni, a kezdeti feszültség pedig az első összenevetéssel elmúlik.

 

Most, hogy kitanultad a randizás csínját-bínját, irány gyakorolni: június 29-én indul a qLit rapidrandi. Regisztrálj, gyere el, randizz, érezd jól magad! Részleteket itt találsz.

 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X