Életmód

Leszbikus randiapp körkép

Közel 10 éve a neten kezdtem az ismerkedést, és jópár év kihagyás után most újra itt vagyok. Akkoriban emlékeim szerint az angyalkak.hu volt A leszbikus társkereső. Nézzük, mi van most a palettán! Kezdjük a legnépszerűbbekkel, aztán fokozatosan lemerülünk a mélyére...

 

Tinder

Hogyan működik?
Geolokációs alapon. A profilunk képekből, és esetlegesen egy rövid leírásból áll. Ezeken kívül megjelenik még a korunk, beállítástól függően a munkahelyünk és az iskoláink. Csak Facebook profillal lehet bejelentkezni, így ezek az adatok onnan kerülnek importálásra. Három szűrőt kell beállítanunk,ami alapján a rendszer feldobja majd a jelölteket: milyen nemű, milyen korú, és az adott pozíciónkhoz képest mekkora távolságban elhelyezkedő embereket keresünk. Innentől mehet a jobbra-balra pöccintés (tetszik-nem tetszik), akivel “match”-elünk (tehát jobbra húztuk mindketten a másikat), kizárólag azzal tudunk csetelni.

Az tuti, hogy itt van fent a legtöbb ember és itt a legtöbb az új arc. Sajnos azonban az is tuti, hogy az algoritmus nem működik jól, az esetek felében meg vagyok róla győződve, hogy olyan lányokat dob fel, akiket csak fiúknak kellene (sőt, nemritkán fiúkat is felhoz). Egyébként, ez nem jelent problémát, úgyis csak arra írhatunk rá, akivel matchelünk, nem hozzuk magunkat kellemetlen helyzetbe azzal, hogy hetero lányoknak írogatunk.

Mivel az app az egész világon elterjedt, az összes itt lakó külföldi és átutazó turista is használja, úgyhogy változatos a tömeg, és egy csomó érdekes embert lehet megismerni, akár más kultúrákból is.

 

 

OkCupid

Hogyan működik?
Geolokációs alapon, website és applikáció formában is működő társkereső. Sokkal szofisztikáltabb, mint a Tinder, abból a szempontból, hogy a képeken és egyszerű demográfiai adatokon felül előre megírt, befejezendő mondatokban mesélhetünk magunkról a profilunkon. pl: "A 6 dolog, ami nélkül nem tudnék élni…", "Péntek este általában...". A rendszer itt is csak azokat jeleníti meg, akik megfelelnek a profilunkon beállított feltételeknek (kor, szexuális orientáció, nem, mekkora távolságban keressünk, illetve milyen jellegű kapcsolatot szeretnénk). Itt a “régi” rendszer van érvényben: bárkinek írhatsz, akit feldob az applikáció neked.

Ha többen használnák, valószínűleg ez lenne a kedvenc társkeresőm. És még egy dolog: ha valakinek megnézed a profilját, kap róla értesítést, ezt jó ha tudod!

 

 

Eddig tartottak a magyarok által legtöbbet használt, fókuszban lévő, az én ízlésemnek leginkább megfelelő közönséggel bíró appok, viszont sok kicsi sokra megy elven fent vagyok még egy rakás másik helyen is.

 

Wapa (leánykori nevén Brenda)

Hogyan működik?
Geolokációs alapon, kimondottan női közönséget célzó mobilapp. A profilok képekből, korból, azon kívül maximum egy rövidke leírásból, magasságból és súlyból(?!) állnak. Távolság szerint növekvő sorrendben mutatja az összes felhasználót, szűrőnek csak korosztályt állíthatsz be.

Ez is csak egy találat volt a sok között a Google Playben. Rengeteget appot letöltöttem, de a legtöbbet töröltem is: vagy valamilyen módon nagyon ügyetlenek voltak a fejlesztők, vagy kiderült, Magyarországon senki nem használja őket. Mondjuk ilyen szempontból a wapán se fényes a helyzet - spanyol applikáció, itthon szinte senki nem használja rajtam kívül, leszámítva az itt lakó vagy turistáskodó spanyol, brazil és olasz lányokat és néhány idetévedőt.

Itthon általában egyszerre körülbelül öt embert mutat, akik használják az appot. Érdekességként mutatom, mi volt a helyzet, amikor Las Palmason egy véletlenszerű helyen egyik reggel rápillantottam a telefonomra:

 

Az első három helyezett után pedig jöjjön néhány a "futottak még" kategóriából:

Onlywomen/Onescene

Hogyan működik?
Ennek a párosnak a technológiai hátterét a mai napig nem sikerült megértenem, de valaki valamit nagyon bénán csinált. Még egy geolokációs alapú rendszer, mobilon Onlywomen a neve, a website-nak Onescene, és néhány ponton van átjárás, néhányon pedig nincs. Például csak a Onescenen kellett megcsinálnom a profilom (képek, sima demográfiai kérdések, pár választós érdeklődési kör típusú kérdés), de rögtön lett profilom az appban is. Viszont az üzenetek hol az egyikben, hol a másikban vannak bent. És közben az Onlywomennek van egy külön site változata is, amibe még soha nem sikerült belépnem.

Az az igazság, nekem valahogy nem nagyon jött be ez a duó, de lehet, hogy csak  elkerültem a megfelelő embereket.

 

Sweetcandy

Hogyan működik?
Magyar fejlesztésű, igazi régivágású társkereső site. Az adatlap képekből és általános infókból áll (hol élsz, milyen hosszú a hajad, mit keresel), a keresésénél minden profilt kidob, aztán pár egyszerű szűrővel lehet keresgélni. Igazából, ez az oldal azért került fel a listámra, mert elég sokan használják, de itt a tapasztalataim alapján a közönség kevésbé passzol hozzám.

 

Pinkvanilla

Hogyan működik?
Az Angyalkak.hu-hoz hasonló társkereső site. Szerintem ez egy leszbikus fiatalokat tömörítő iwiw.

 

A többit már tényleg csak felsorolásként, a teljesség igénye nélkül: Scrissr, Pinkcupid, Fem, Badoo, Angyalkák. Ez utóbbit éppen megújítják, de igazából már évek óta halott (egészen pontosan azóta, hogy fizetőssé tették).

Ráadás: A kutatásom alatt találtam még nagyon gagyi és szomorú egyéb társkeresőket, -direkt nem írom le még a nevüket sem-, valamint egy rakás Facebook csoportot, csetoldalt és fórumot. Csupa olyan dolog, amikről azt hittem, hogy tíz éve nem működnek.

Megéri belevágni?

Az én életembe az online ismerkedés szuper dolgokat hozott. Nem feltétlen társkeresés szempontból – ha annyira hihetetlenül sikeres lettem volna, akkor ez a cikk most valószínűleg nem létezne. Sokat segített abban, hogy kilépjek a komfortzónámból, sok jó embert ismertem meg, akikkel a  mai napig tartom a kapcsolatot, látogatjuk egymást, és nem utolsó sorban az angol tanulásban is hasznomra vált.

Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy ha csak a félelem tartja vissza, dobja félre és vágjon bele!

 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X