Kult

Rajzolt hősök, varázslatos világok – qLit őszi anime ajánló

Miután kifogytam az élőszereplős LMBTQ+ sorozatokból, próbaként  belenézegettem az animék és az animált sorozatok világába, hátha találok olyat, ami érdekes. Nem sok tapasztalatom volt, többnyire csak Netflixes animált sorikat néztem eddig, de gimiben volt egy anime korszakom, így nem áll távol tőlem ez a tartalom. Az animék általában ázsiai (főleg japán) gyártású rajzolt sorozatok multimédiára. Leginkább az Anime Dao oldalon néztem ezeket, de vannak más opciók is, csak egy gyors gugli keresést igénylenek.

Hosszas keresgélés, és több elhibázott évad után van 4 olyan animált sorozat, amit jó szívvel ajánlok.

RIN: Daughters of Mnemosyne

Ez a sorozat a személyes kedvencem, annak ellenére, hogy a sztori sokszor annyira bonyolult, hogy többször meg kell nézni egy részt mire kitisztul,mi is a lényege. Az alaptörténet egy titokzatos fa gyümölcsével indul, amit ha egy nő elfogyaszt, akkor halhatatlan lesz. A főszereplő Rin így vált örökéletűvé. Rinnek magánnyomozó irodája van, amit emberöltőkön át üzemeltet, és segítőjével Mimivel a legfurcsább ügyeket oldják meg, miközben egy angyal bérgyilkossal vadásztatja őket a halhatatlanságuk miatt. Borzasztóan szépen van megrajzolva, és ami leginkább megfogott benne, hogy nem bugyuta tinis, középiskolás sztorija van, hanem erős női karakterekkel van tele, akiknek van motivációjuk és céljuk.

Otherside Picnic

Ez az egyik legfrissebb élményem; a történet két lányról szól Soraworól és Torikoról, akik egy kapun keresztül a saját világukból képesek átjárni az “Otherside”-ra. Itt a japán városi legendák elevenednek meg, természetesen minél furcsább, annál izgalmasabb lesz tőle a sztori, a két főhős pedig meglepően jól veszi az akadályokat. Kozakura, a gazdag techzseni, nagyon sok pénzt fizet a főhősöknek az “Otherside”-ról áthozott tárgyakért, így minden rész egy új városi legenda, és egy új “vadászat”. A főhősök nagyon viccesek, a történet szerintem eredeti, könnyen darálható, és szintén nem bugyuta.

Trese

A Netflix anime választéka is egyre inkább bővülő trendet mutat, a női főszereplők közül talán a Trese-t érdemes kiemelni. A fülöp-szigeteki anime az ottani mondavilágot dolgozza fel, az alvilág és a földi világ közötti egyensúlyi állapot fenntartása Alexandra Trese-re hárul az apja halála után. Trese angol hangja Shay Mitchell a Hazug csajok társasága című remekműből. Izgalmas, érdekes, erős női karakterrel, és még jól is néz ki.

Q-Force

Ez a sori kicsit kilóg a sorból, mert nem anime, hanem animált sorozat, és szintén Netflix. Onnan indulunk, hogy Steve Mayweather, a kémiskola legnagyobb tehetsége, coming outol meleg férfiként, így a még el sem kezdett kémkarrierje gyakorlatilag derékba törik. West-Hollywoodba kerül, ahol felépíti az LMBTQ+ tagokból álló különítményét, és sok év semmittevés után a csapat egy valódi küldetésen találja magát. Elképesztően vicces ez a sorozat, üde színfolt az életemben, sajnos nagyon hamar vége lett, de remélem lesz új évad!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X