Kult

Őszi sorozatajánló az esős napokra

Az idei késő nyár és ősz nagyon várt sorozatokról szólt, és az alábbi három miatt régóta ülök tűkön. A sorozatok jobban nem is különbözhetnek egymástól, se témában, se műfajban, de azért remélem, mindenki talál valamit, amivel eltereli a figyelmét a be nem fűtött lakásról.

A League of Their Own – Micsoda csapat! Sorozat

A megjelenés előtt hónapokig volt hangos a Twitterem, hogy Abbi Jacobson (leginkább a Broad City-ből ismert) sorozatot csinál az Amazon Prime-al az ugyanezen című 1992-es film alapján. Mindenki remélte, hogy nagyon LMBTQ+ barát lesz, és nézhető. A teaserek alapján nehéz volt dönteni, de a végeredmény sokkal jobb és leszbikusabb lett, mint szerintem bárki várta. A történet a II. világháború alatti női baseball liga megalakulását mutatja be, és azt, hogy miként helyettesítették a férfi baseball ligát a fronton harcoló sportolók miatt. A kezdeti nehézségeket láthatjuk, és a Rockford Peaches csapatának kissé átgondolt sztoriját, Abbi Jacobsonnal, D’Arcy Cardennel és Chante Adamsszel. Minden egyes perc várakozást megért. A karakterek érdekesek, a történet ki van dolgozva, nagyon jól viszi a több szálat, és az egészet jól keretezi a ‘40-es évek. Áthatja a szeretnivalóság, és hogy tényleg egy olyasvalaki készítette, aki nem csak messziről látott LMBTQ+ embereket.

Irma Vep

Magát a sorozatot egyetlen ok miatt kezdtem el, az pedig Alicia Vikander; van valami lenyűgöző ebben a színésznőben, de lehet csak az európaisága fogott meg. A sorozat egy amerikai-francia koprodukcióban készült el, Olivier Assayas rendezésében, akinek egy ugyanilyen című 1996-os filmje volt az eredeti ötlet. A történet Mira Harbergről (Alicia Vikander) szól, aki amerikai színészként főszerepet kap a Les Vampires egy francia feldolgozásában. Mindezért Párizsba utazik, ahol a forgatás alatt megismerjük az ő életét, a rendezőjét, és a forgatás néhány stábtagjáét is. Az egész sorozat egyrészt nagyon lassú, és többrétű, mintha folyamatosan egy új réteget rakna a már eddig megismert valóságra. A karakterek néhol túlzóak, néhol nem elég kidolgozottak, de összességében működik. Aki egy kis egyedi, európai színfoltra vágyik az Amerika uralta streamingpiacon, az ezzel a sorozattal jól jár az HBOMaxon.

SheHulk – Amazon ügyvéd

Mióta Disney+ van Magyarországon, és megtudtam, hogy Tatiana Maslany lesz SheHulk, azóta várom, hogy vajon a Marvel mihez kezd ezzel a karakterrel. Egyelőre öt rész van kinn, a sorozat egy kamerába beszélős sitcomként adja el magát. Jennifer Walters/SheHulk, egy feltörekvő ügyvéd, aki egy baleset során kapcsolatba kerül unokatestvére, a Hulk vérével. Ezután kezdődnek a bonyodalmak, és a feminizmus satnya utánzatával ad választ a Marvel arra, hogy pontosan hogyan is boldogul egy SheHulk az ügyvédi világban. Egyelőre nem tudom miről szól a sorozat, de ha valaki hatalmas Marvel rajongó, akkor legyen rajta a listán, és megéri még megnézni és támogatni Jameela Jamilt, mert őszintén remélem, hogy ő jól jár ezzel a szereppel.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X