Kult

Netflix-filmajánló a nyári kánikulára

Egy cikk erejéig elrakom a sorozatokat, mert van két film Netflixen, amiket muszáj megnézni. Az, hogy az egyik egy trilógia, csak azután derült ki számomra, hogy némi anyagot kerestem ehhez az ajánlóhoz, szóval igazából nem tudok elszakadni a sorozat jellegtől. Az első filmet a főszereplő miatt nem hagyhattam ki, a másodikat, pedig azért, mert a rossz tinihorror az egyetlen félelmetes műfaj, amit nézni, és élvezni is tudok.

Good on Paper - Papíron jónak tűnt

A film főszereplőjét Iliza Shlesinger alakítja, akinek a neve csak akkor mond valamit, ha otthon vagy a Netflix stand-upjaiban. Az én rajongásom is innen fakad, nagyon szeretem a standu-upjait, annyira, hogy mivel idén jön Budapestre még jegyet is vettem a showra. Ezután a Veronica Marsos Ryan Hansen már csak hab a tortán. Az egész sztori valós elemeken alapul, Iliza életében volt egy párkapcsolat, amiben az ex gyakorlatilag végig hazudott arról, ki is ő valójában. Ezt viszi filmre Kimmy Gatewood. 

A film története nem túl bonyolult, van Andrea, aki egy viszonylag sikeres stand-upos, találkozik Dennissel a repülőn, barátok lesznek, majd később randizni kezdenek. Ahogy haladunk előre úgy derül ki egyre több érdekes mozzanat Dennis életéből, és lesz egyre világosabb, hogy Andrea nem fogta meg az Isten lábát. Mindehhez asszisztálnak a mellékszereplők, Margot-val az élen, aki bármilyen lányt felszed, bármilyen helyzetben. 

Van íve a filmnek, szerintem nagyon vicces, pont azt a humort hozza, amiért Iliza stand-upjait nagyon kedvelem, van feminista üzenete, jól hozza ezt a vonalat, természetesen a szokásos klisék sem maradhatnak ki, de mindent összevetve egy élvezhető, szórakoztató egynyári kaland, ami jó emlék marad később is.

Fear Street Part One: 1994 - A félelem utcája 1. rész: 1994

A rossz tinihorror nem egy filmes kategória, de mivel nem sok horrort nézek nem igazán tudom hova besorolni, úgyhogy ez marad. A klisékkel tűzdelt sztori Shadyside-ból indul, ahol időközönként felbukkan egy sorozatgyilkos, lemészárol egy csomó embert, aztán eltűnik/elkapják/megölik. 1994-ben sincs ez másképp, a gyilkost itt lelövik. A történet ezután indul. Shadyside és a szomszéd város Sunnyvale közötti rivalizációval kezdünk, természetesen hol máshol, mint a középiskolák közötti amerikai focimeccsen. Deena-t, barátait, és exét is ekkor ismerjük meg, majd a katalizátorként szolgáló autóbaleset is ekkor történik. Innen már adott a szereplőgárda, egy kis boszorkányos, természetfeletti dologgal megbolondítva kész is a recept, lehet belőle egyszerre trilógiát is csinálni, ami remekül illeszkedik a Netflix minden héten új filmet mutatunk be marketingjébe. 

A film maga pontosan olyan, mint amit várunk, tiniszerelem, véres jelenetek, kis nyomozás, a kilencvenes évek kultikus zenéi és dolgai. Nekem nagyon fekszik ez a műfaj, üdítő és nem rettegem magam halálra, hanem tényleg tudom élvezni, így aki nem szereti a horrort, annak is bátran tudom ajánlani.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X