ÉletmódSzex

Bio, csokis, kímélő, melegítő, vízbázisú, szilikonos – milyen síkosítót válasszunk?

Kezdjük az alapoknál! Hidd el, a síkosító a lányok legjobb barátja! Kri tesztelt egy nagy csokorra valót, segít, hogy mire érdemes figyelni, ha síkosítót vásárolunk, valamint bemutat néhány típust is közülük.

A vágyaim.hu támogatásával új cikksorozatot indíttottunk, amelyben bejárjuk a szexuális segédeszközök és játékok világát, síkosító kisokostól felcsatolható dildókon át, anális játékokon keresztül a bimbócsipeszekig mindent górcső alá fogunk venni. Mit, mikor, melyiket, hogyan, hányszor, miért, miért ne? Megannyi olyan kérdés, amit félve vagy egyáltalán nem tettél még fel, vagy ha fel is tetted, a választ nem találtad meg rá. Tőlünk még arra is választ fogsz kapni, amiről nem is tudtad, hogy fel akarod tenni.

A síkosító a legalapvetőbb szexuális kiegészítő. Mivel kozmetikai terméknek minősül, ezért kapható drogériákban, gyógyszertárakban, szupermarketekben is. Fontos szem előtt tartani, hogy miből készült a termék, mire kell odafigyelni a használatánál, esetleges allergiás reakciók felléphetnek-e bizonyos érzékenység esetén. Ezekre a kérdésekre olyan hozzáértő eladó tud válaszolni, aki jól ismeri a termékeket, vagy legalább gyógyszerész végzettsége van. Nem vagyok egy prűd típus, de a gyógyszertárban a fehér köpenyes Zsuzsi nénit - akitől vitaminokat, meg köptetőt szoktam kérni - nem szívesen faggatnám, hogy milyen összetevői vannak a kiszemelt síkosítónak. Ezért, ha síkosítót szeretnék vásárolni, minden esetben szexshopba megyek, hiszen amellett, hogy felkészült eladók tudnak válaszolni a kérdéseimre, itt található a legnagyobb választék is. Mielőtt azonban vásárlásra adjuk a fejünket érdemes kicsit az online térben is szétnézni, tájékozódni arról, hogy mire érdemes figyelni, ki milyen síkosítót ajánl.

Ezzel a cikkel segíteni szeretnénk nektek abban, hogy miért, hogyan és milyen síkosítót érdemes választani. Mielőtt belemennék a különböző típusú és hatású szerek részleteibe, szeretném eloszlatni a leszbikus körökben terjedő  3 leggyakoribb tévhitet.

Tévhit 1: Síkosítót használni ciki, azt jelenti nem vagyok elég nedves.

Minden nő különböző mennyiségű hüvelynedvet termel izgalmi állapotban. Ez nemcsak egyénenként eltérő, de különböző esetekben más-más módon reagál a szervezetünk. Előfordul, hogy teljes izgalmi állapotban vagyunk, mégis kevés hüvelynedvünk termelődik, vagy épp ellenkezőleg, már csak a szex gondolatától is teljesen nedves lesz a helyzet. Síkosítót használni soha nem ciki!

Tévhit 2: Csak akkor kell a síkosító, ha valamilyen segédeszközt használunk.

Valóban erősen javasolt a segédeszközökhöz síkosítót is használni, elkerülve ezzel az esetleges hámsérüléseket, megelőzve a nem kívánt fertőzéseket. A síkosító viszont egyéb esetben is szuper kiegészítője az együttlétnek, legyen szó orál szexről, ujjazásról, előjátékról vagy intim masszázsról.

Tévhit 3: Mindegy milyen síkosítót használunk, mind ugyanolyan.

Korántsem! Először is tisztázni kell milyen alapú síkosítóról van szó. Lehet vízbázisú, szilikonalapú, vagy hybrid (az első kettő keveréke). Mindegyik típusnak vannak előnyei és hátrányai is. A vízalapú síkosító minden szexjátékkal bátran használható, könnyű lemosni és nem hagy foltot a ruhaneműn. A szilikonalapúakat nem szabad szilikonos szexjátékokkal használni, viszont a síkos hatása tovább megmarad. Itt találtok egy részletes leírást mind a három típusról. Ha megvan milyen bázisú síkosítót szeretnél, már ’csak’ annyit kell eldönteni, hogy bio, ízesített, ehető, illatos, melegítős, hűtős, stimuláló vagy natúr legyen.

Ha felfedező típus vagy

A választásban nagy segítségünkre lehetnek az olyan csomagok, amik kis mennyiségben különböző bázisú, ízű, hatású síkosítókat tartalmaznak. Egy ehhez hasonló nyolcféle síkosítót tartalmazó csomag alapos áttanulmányozása, azaz kipróbálása után biztosan megtaláljuk a nekünk megfelelőt.

A nyolc, egyenként 10 ml-t tartalmazó tasak között szenzitív, epres, hűsítő, melegítő, hybrid, szilikonos, kókuszos, sóskaramellás mintákat találunk. A tasakok nem visszazárhatóak, ezért tényleg akkor érdemes megrendelni, ha a tesztelés, ismerkedés a cél. Ha valamelyik típussal szerelembe estetek, máris indulhat a keresgélés, hogy melyik gyártó milyen árban kínálja a kiválasztott síkosítót.

Fő a természetesség: vízalapú síkosítók

Ahogy az előbb említettem, a vízalapú síkosítók a leginkább univerzálisak, hiszen szexjátékokhoz is bátran használhatjuk, nem hagy foltot a ruhán vagy a lepedőn, könnyen lemosható, és a széles árkategóriában kapható. Legnagyobb hátránya viszont, hogy egy több, mint 10 perces együttlét alatt ragacsos állagúvá válhat, ami ront az élvezeti értéken. Vízbázisú síkosítókból a legnagyobb a választék, könnyen találunk különleges ízű- és illatúakat.

JO vízalapú síkosítók eper, sóskaramella és csokoládé ízben – prémium élmény

Az ízesített síkosítók ezelőtt nem tartoztak a kedvenceim közé. Amiket korábban próbáltam mind olcsó hatást keltő, émelyítő szaggal párosultak, így nem hogy extra hatást nem értem el velük, kifejezetten lehangolóak voltak.

A JO meglepően minőségi aroma illat- és ízélményt nyújt, a csokis változat például leginkább a Mozart csokilikőrre hasonlít. A JO különleges síkosítók olyan addiktív hatást váltottak ki belőlem, hogy azóta újabb és újabb ízekre vagyok rákattanva. Szerencsére különleges aromákból nincs hiány, a JO Gelato ehető termékek például fehércsokis és málnás trüffel, dupla csoki ízekben is kaphatóak. Nem lehet betelni velük! Extra pont a pattintós fej, aminek a nyílása lehetővé teszi a tökéletes adagolást.

HOT Superglide Kókusz – gyengébb utánzat

A már említett olcsó ízfokozós ízélményt nyújtja, ugyanakkor az illata viszonylag kellemes és a melegítő hatása is pozitív élmény. Viszont, ha a szex nálatok néhány percnél tovább tart, akkor nem ajánlom ezt a síkosítót, ugyanis elég hamar ragacsossá, darabossá válik.

Pink Water - stimuláló – a praktikus

A Pink Water erőssége, hogy pumpás adagolófejjel van ellátva, emellett szagtalan és íztelen. Serkentő anyagot is tartalmaz, ezért szerepel a megnevezésében a stimuláló jelző, ezt a hatását azonban nem tudom megerősíteni. Számomra egy hagyományos, natúr vízalapú síkosítóval egyenértékű élményt nyújt, nem volt olyan intenzív hatása, mint például a Durex Intense Orgasmicnak.

JustGlide BIO vegán & BIO anál vegán - természetbarátoknak

Lebomló, komposztálható tubus. Igen, már erre is ügyelnek a gyártók, hiszen a környezettudatosság természetesen az ágyban is fontos! 100% vegán, hagyományos vagy anál, vízbázisú síkosító, ami teszi a dolgát, ahogy azt kell.

BIOglide original – a kímélő megoldás

Természetes anyagokból készült, bőrgyógyászati követelményeknek maximálisan megfelelő összetétel. Tökéletes megoldás ha érzékeny a bőröd, ha nem bírod a mesterséges anyagokat, és nem szereted túlspilázni a dolgokat.

Hosszan tartó síkosság: szilikonos és hybrid síkosítók

Ha továbblépnél, érdemes elkezdeni kísérletezni a szilikonos és hybrid síkosítókkal is. Sokkal tovább megtartják síkosságukat, nem kell többször utántölteni egy hosszabb menet alatt. Fontos tudni, hogy a szilikonosak szilikonból készült játékokkal egyáltalán nem használhatóak, szóval csak kiegészítő megoldás lehet mondjuk egy vízbázisú síkosító mellé. Egyszerre előnyük és hátrányuk, hogy vízállóak - az előnyöket talán nem kell részletezni, viszont az tuti, hogy sima vízzel nem fogod tudni lemosni sehonnan, a szappant mindig tartsd a közelben. Hátránya még, hogy foltot hagy a ruhán és az ágyneműn.

JustGlide original – a szilikonos csoda

Minőség. Egy szóban így tudom összegezni a tapasztalataimat a JustGlide szilikonos síkosítójával. A letekerős kupak az egyetlen, ami első ránézésre nem szimpatikus benne, viszont meglepően jól adagolható a kis nyíláson. Fontos, hogy szilikonból készült segédeszközökhöz nem ajánlott!

JO Hybrid kókuszos – a jolly joker

Az állaga hosszabb együttlét alatt sem válik ragacsossá, nem hagy foltot, ajánlott anális és vaginális használathoz is, nem ragad, íztelen és szagtalan. Fontos, hogy nem használható szilikont tartalmazó szexjátékokkal. Egyéb, például gumiból, fémből, üvegből készült eszközökhöz viszont tökéletes választás. Ha nem szilikonos szexjátékot használtok, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a hybrid síkosítót, mert sokkal kellemesebb, selymesebb hatású, mint a vízbázisú síkosítók.

 

Zárásként összefoglaltam nektek az 5 legfontosabb dolgot, amire érdemes figyelni síkosító vásárlásnál.

  • Milyen bázisú a síkosító? Attól függően hozz döntést, hogy milyen körülmények között fogod használni. Itt találtok egy kis segítséget.
  • Tartalmaz-e olyan összetevőt amire érzékeny vagy?
  • Ár-érték arány, milyen kiszerelésekben kapható. Érdemes a ml árat összehasonlítani.
  • Olyan helyen vásárolj, ahol nem félsz kérdezni!
  • Válassz jó minőségű terméket!

Ha szeretnéd felpezsdíteni szexuális életedet, olvasd el az Adsz vagy Kapsz erotikus társasjátékról írt tesztünket is!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X