KultVilág

Alternatív utazási tippek – az LMBTQ+ Comic Conok világa

Itt a tavasz, a jó idő, jön a tavaszi szünet, Húsvét, Pünkösd. Mind remek alkalom arra, hogy világot láss, és ha meguntad a városnézést, akkor egy comic-conon találkozz a kedvenc LMBTQ+ ikonoddal. Ráadásul Európában.

Tavaly írtam már arról, hogy nekem mekkora élmény volt Barcelonában, amikor találkozhattam Natasha Negovanlissal és Elise Baumannel, ezért összeszedtem pár ilyen eseményt. Ha érdekelnek a con-ok, de egy amerikait nem engedhetsz meg magadnak, akkor azért, ha csak okot keresel arra, hogy utazhass, akkor azért.

Kezdjük is, időrendben.

 

German Comic-Con

Ez a con egy eseménysorozat, több németországi városban lesznek programok: Dortmundban kezdődik, (április 13-14), majd München-ben és Berlinben folytatódik a program, végül keretként, szintén Dortmundban lesz még egy esemény az év végén. Fontos tudni, hogy a vendégek az utolsó pillanatig változhatnak, és a végleges lista általában a con kezdete előtt nem sokkal szokott kialakulni. A Dortmund Spring eseményen ott lesz Jennifer Morrisons, az Egyszer volt, hol nem volt főszereplője, aki ki nem kimondottan leszbikus ikon, a Riverdale-ből Casey Cott, aki Kevint, a seriff meleg fiát játsza, valamint a személyes kedvencem, Danielle Panabaker, aki a Flash - A Villám című sorozatban alakítja Caitlin Snow-t. Bár erről a sorozatról még nem írtam ajánlót, a testvérsorozatáról igen, és többször megjelentek már a karakterek, az úgynevezett cross-over epizódokban.

Az eseménysorozat teljes programja, a jegyvétel és vendégek ITT találhatóak, és Németországba olcsón lehet fapados repjegyet venni.

 

 

ClexaCon

Az egész cikkem valójában ettől a con-tól indult, mert ez az LGBTQ+ közösség legnagyobb eseménye, de természetesen Amerikában, egészen pontosan Las Vegasban történik. Minden év áprilisában vágyakozva olvasom a Twittert, nézem a Youtube videókat a panelekről, és reménykedem, hogy talán egyszer majd én is ott lehetek. Az idei Clexacon április 11-15 között fog zajlani, aki esetleg a tengertúlon van, annak csak ajánlani tudom. A vigaszt a tavalyi év hozta el, mikor a szervezők úgy döntöttek, hogy a program egy kisebb változatát Londonba viszik. Ekkor felcsillant a szemem, lehetett önkéntesnek jelentkezni, villámgyorsan kitöltöttem a Google formot, de elmenni sajnos nem tudtam, mert közbejött egy munkahelyi út. Remélem, hogy ezt a lépést a szervezők idén is bevállalják, és végre eljutok.

 

 

Love Fan Fest

A tavalyi barcelonai con olyan jól sikerült, hogy idén is megszervezik. Június 28-30 között lesznek a programok, a már publikus vendégek között van Melanie Scrofano, azaz Wynonna Earp, Isabella Gomez, aki Elenát játszotta a One Day at a Time-ban, és Jes Macallan, akit Ava Sharpe-ként ismerhettek A holnap legendái sorozatból. Barcelona nyáron, egy hétvégi connal nekem nagyon bejött, remek úticél. A helyszín könnyen elérhető a belvárosból, és a program városnézéssel is összeegyeztethető, mert nem kell mindhárom nap ott lenni, lehet csak napijegyet is venni. A teljes program, az összes vendég és a jegyek ITT elérhetőek.

 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X