Kult

Ki a legjobb L Word karakter? – Íme a rangsor!

10 év szünet után közeledik az L Word új évadának bemutatója (JUHÚÚ), na meg a qLit kocsmakvíz L Word különkiadása is (JUHÉÉ), és itt még nem állunk meg. Jöjjön az én teljesen szubjektív rangsorom arról a 16 nőről, akik minimum 15 részben szerepeltek az első 6 évad során.

 

16. Jenny

Az első pillanattól kezdve idegesített. Hol azért, mert mindig szenved valamin (nem a depressziójára gondolok), hol azért, mert hazug és kihasználja az embereket, hol azért, mert hisztis (most sem a depressziójára gondolok), hol azért, mert egyszerűen BAROMI IDEGESÍTŐ. 2016 őszéig azt hittem, ez az egyetlen igazság, de akkor megtudtam, hogy van, akinek ő a kedvence… 

 

 

15. Niki

Az ő irányába nincsenek túlzottan erős érzéseim, de ami mégis van, az elég volt ahhoz, hogy a lista utolsó előtti helyére tegyem. Talán ehhez az is hozzátett, hogy ő a sztereotíp, feltörekvő, egyszerű, megkérdőjelezhető erkölcsi értékekkel rendelkező karakter. Nem hagyott bennem mély nyomot, jött és ment, közben kicsit zavart, hogy ott van.

 

 

14. Marina

Engem ez a csábító, rejtélyes típus soha nem fogott meg igazán. Szegénynek ráadásul nem volt ideje arra se, hogy a karakterét rendesen felépítsék, az első évad után eltűnt, pedig a poliamor kapcsolat érdekes szála lehetett volna a sorozatnak. Ezért sajnos nem volt időm megszeretni.

 

 

 

13. Bette

Tudom, hogy ez sokakban felháborodást vált ki, de én nem bírom Bette-et. Nem is jön be, és nem bírom a személyiségét sem. Mindig mindennek úgy kell lenni, ahogy ő szeretné, a valós kompromisszumokra igazából képtelen, de mellé megfelelően arrogáns. Thanks but no thanks.

 

 

12. Kit

Szeretem a nyitottságát és azt, ahogyan része a baráti társaságnak, ahogy minden helyzetben kompromisszumok vállalása nélkül áll ki a családja, a barátai és az LMBTQ+ közösség mellett. De ez egy leszbikus* magazin, nem tudott labdába rúgni nálam, bocsi. 

 

 

11. Jodi

Jodi karakterében mindig szerettem azt, hogy a siketnémasága soha nem volt probléma, nem volt gyakorlatilag téma sem, és ő is mindig tök lazán kezelte a dolgot. Semmiben nem állította meg. Azóta is nagyon inspirálónak találom Jodi és az őt játszó színésznő életét is. Marlee Matlin valóban siketnéma, már 21 évesen megnyerte a legjobb női főszereplő kategóriában az Oscar díjat (WAAAAAT), 4 gyereket nevelnek a férjével. Szóval értitek na, hogy miért kezdtem el utánanézni, hol tudnék jelbeszédet tanulni.

 

 

10. Tasha

Tashával bajban voltam. Kedvelem a karakterét, szeretem, amikor Papival lógnak, bírom a  barátságukat, viszont azt nem szeretem annyira, amikor Alice-szel együtt vannak. Egyiküket se szeretem akkor annyira, mert nem a jó dolgokat hozzák ki egymásból.

 

 

9. Carmen

Bette-hez hasonlóan, ő is egy álomnő sokak szemében - nálam ez a 9. helyre volt elég (persze nem vagyok vak, látom, hogy iszonyat szexi, értem, miért gabalyodtak össze Jenny-vel és Shane-nel is). Szerettem a türelmet, amivel közeledett Shane felé, a kedvességét, és a családi jelenetekkel is belopta azért magát a szívembe.

 

 

8. Dana

Bár Dana csak 3 évadot szerepelt, elég meghatározó karakter a sorozatban. Sok mindenen ment keresztül ennyi idő alatt, sok szituban láttuk, sok oldalát ismertük meg. Sokszor volt vicces, sokszor volt szomorú, sokszor volt elszánt, és a 3 év alatt sokan megszerettük.

 

 

7. Lara

A vörös haj a gyengém, nincs ezen mit tagadni. De Larát amúgyis kedveltem, bírtam a bátorságát, ahogy felszedte Danat, átéreztem a fájdalmát, amikor Dana nem volt még kész felvállalni a kapcsolatukat. Azért a jelenetért is odavagyok, amikor a Dana halála felett érzett gyászban Alice-szel egymást vigasztalják a hálószobában.

 

 

6. Joyce

Nem tudom, mennyire fair, hogy Joyce ennyire előre került a listában, de a színésznőt és az L Wordben játszott karakterét is nagyon szeretem. Vicces, erős, harcos nő, aki közben nyitott a szerelemre is - igaz ez Joyce Wischniára és Jane Lynchre egyaránt. Sőt, ő egyike azon kevés színésznőnek, aki akkoriban már nyíltan vállalta leszbikusságát. 

 

 

5. Tina

Sok-sok Tina-gyűlölő véleményt hallgattam már végig. Én a Tibette párosból végig őt kedveltem jobban. Ő fejlődött többet, ő volt nyitottabb és az én szememben bátrabb is. Hajrá Tina!

 

 

4. Phyllis

Ha többet szerepelt volna a sorozatban, simán megcsíphette volna nálam a dobogót. Már önmagában azzal belopta magát a szívembe, ahogy két felnőtt gyerek és egy férj mellett belevágott önmaga megismerésébe és egy új életbe - ez nagy bátorságra vall. Szeretem az ilyen sztorikat a való életben is, Phyllis karaktere pedig elképesztő humorral dolgozta fel ezt az élethelyzetet.

 

 

3. Helena

Helena karaktere megy át talán a legnagyobb fejlődésen a sorozat alatt, és bár nem mindig éreztem következetesnek ezt a fejlődést, így is nagyon megszerettem. Beleszületett a gazdagságba, a sorozat elején féktelen és ésszerűtlen költekezés is jellemezte, ám miután az édesanyja megvonta tőle az anyagi támogatást, kisebb-nagyobb nehézségekkel ugyan, de sikerült talpra állnia. Mindeközben az embereken könnyen átgázoló és kihasználó nőből hűséges és támogató barát lett. Szerencsejáték, szexuális zaklatás-vád, börtön, bujkálás egy szigeten, minden volt az ő történetében.

 

 

2. Shane

Shane valószínűleg a legikonikusabb L Word szereplő. Egy időben a leszbikus bulikban a lányok fele úgy nézett ki, mint ő, és valószínűleg meg is próbált olyan lenni, mint ő. A lányok másik fele pedig vele akart járni. Laza, androgün jellegű lány, aki le se tudja magáról vakarni a csajokat. Engem ilyen szempontból soha nem fogott meg, de azt nagyon szeretem benne, hogy mennyire hűséges és őszinte barát. A problémái ellenére is ha valakinek a kezébe kéne tennem az életemet, ő lenne az. 

 

 

1. Alice

Asszem, senkivel nem találkoztam még, akinek rajtam kívül Alice lenne a kedvence (Reninek is ő! a Szerk). A hibáival együtt is - mert vannak szép számmal - nekem ő az a karakter, aki egyrészt a legjobban bejön, másrészt akire a legjobban akartam hasonlítani. Laza, bulis, vicces, nem korlátozza be magát az életben, nyitott mindenfélére szexuálisan és úgy általában nem izgulja túl az életet. Az elvei mellett (amelyek általában teljesen validak) ő áll ki a leginkább az egész sorozat alatt. Szerencsére a 7. évadban is főszereplő lesz, nagyon várom!

 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X