Kult

Könnyű sorozatok gay vibe-bal esti lazításhoz

Egy éve ülünk itthon kisebb-nagyobb megszakításokkal, és bár sokkal jobb a helyzet LMBTQ+ sorozatok terén, mint évekkel ezelőtt, sajnos lassan kezd elfogyni a muníció, és kénytelen voltam a komfortzónámon kívül keresni valami olyan sorozatot, ami nézhető, legalább egy pici LMBTQ+ szál van benne, és olyan sztorija van, ami nagyon érdekel. Vagy legalább van benne olyan karakter, aki miatt hajlandó vagyok egynél több részt megnézni. 4 olyan sorozatot találtam, ami ezen kritériumok valamelyikének megfelelt.

WandaVision - WandaVízió

Tele van az internet a Marvel új sorozatával, természetesen engem is behúzott. A második rész után rájöttem, hogy kifejezetten szeretem Elisabeth Olson-t, ő játssza Wandát, innentől kezdve nagyon is élvezhető volt a sori. A legutóbbi Marvel filmek annyi szereplővel dolgoznak, hogy a nem A listás karaktereknek nem volt normális történetszáluk, ezért  kíváncsi voltam, hogy  Wanda és Vision hogy kerültek egymás mellé, és miként fogja meg a Disney+ saját gyártású sorozata kettejük történetét. Már az elején pozitívan csalódtam a sztoriban, ugyanis merész szitkom keretsztorit kapnak a karakterek. Innen derül ki egyre több és több dolog arról, hogy mi is történt a Bosszúállók: Végtelen háborúja után. Felbukkan a sztoriban Darcy Lewis is, aki miatt anno az összes Cate Blanchett előtti Thor filmet végignéztem. Üdítő és remek színfolt ez a sorozat a Marvel univerzumban.

Lucifer - Lucifer az Újvilágban

Ezt a sorozatot kifejezetten a karantén nézette meg velem, biztos vagyok benne, ha nem itthon ülnék, akkor nem vitt volna rá semmi, hogy elkezdjem. A történet maga érdekes, ugyanis Lucifer, az ördög, szabadságot vesz ki a Pokolban, és a Földre költözik, méghozzá Los Angelesbe, ahol a helyi rendőrség, kifejezetten Chloe Decker nyomozó munkáját “segíti”. Már az ötödik évadnál tartunk, amikor kapott egy kaszát a sorozat, de a Netflix átvette, így most ott darálható az összes rész. Ahogy haladunk előre, úgy lesznek érdekesebbek a mellékszereplők, közben folyamatosan vannak LMBTQ+ szálak, és igazából nem több ez a sorozat, mint egy Castle, vagy egy Dr. Csont, de agykikapcsolásra, és esti szórakozásra remekül használható. 

Kim’s Convenience

Ez a Netflix-sorozat talán az elmúlt évek legjobb szitkomja, de nekem a top hármas listámban mindenképp benne van. A történet egy koreai bevándorló család mindennapjait mutatja be: az édesapa egy közért tulajdonosa, az édesanyával együtt vezetik a boltot, a két második generációs bevándorlógyerek pedig a fiatal felnőtt léttel küzd, mindezt Kanadában. Borzasztóan őszinte, hihetetlenül vicces az egész sztori, de nem Adam Sandler-humor, hanem annál sokkal kifinomultabb, és a karakterek pedig annyira szerethetőek, hogy teljesen beszippant a világ. Nincs benne kifejezetten LMBTQ+ szál, de mivel kanadai sorozat, ezért nem maradunk LMBTQ+ karakterek és témák nélkül. Csak ajánlani tudom.

Queen’s Gambit - A vezércsel

A diákjaim ajánlották, az Autostraddle volt főszerkesztőjének nem tetszett, az internet queer sorozatként hivatkozik rá, végül sok időm volt, adtam neki egy esélyt. Beth Harmon egy árva lány, aki kilenc éves kora óta sakkozik, kiderül róla, hogy elképesztő tehetsége van. A karakter megszemélyesítője Anya Taylor-Joy pedig nagyot megy a sorozatban, kapott érte Golden Globe-ot is, hihetetlen jól alakítja a zseni sakkozót. Maga a történet inkább meseszerű, nem megy mélyre, de elhiszed, hogy sakkozni menő, sőt nőként is lehet, így abszolút megéri végignézni. A sztori nem megy mélyebbre, mint hogy a hidegháború alatti USA - orosz ellentétet kicsit kidomborítja a sakkban is, és alapvetően inkább szórakoztató, mint komoly, elgondolkodtató dráma. Nagyon szépen mutat minden a Netflix képernyőjén, előbukkan néhány LMBTQ+ szál is, és a sorozat vége után még sakkozni is meg akar tanulni az ember. 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X