Kult

Lazulj Cate Blanchettel, Ruby Rose-zal és a többiekkel – Sorozatajánló

A karantén 8. napján végeztem a Lost Girl 5 évadának újranézésével, és azóta itt vagyok sorozattalanul, mert a Killing Eve csak egy résszel jött vissza április 12-én, A One Day At A Time is részenként jön, tehát nincs semmi, amit darálni lehetne. Kicsit körbenéztem a világhálón, értsd megnyitottam az Autostraddle twitterjét, és máris megtaláltam a nekem való néznivalót. Itt van négy sorozat, amiből kettőt lehet darálni, kettőt pedig lehet heti szinten nézni.

 

Station 19 - 19-es körzet

Shonda Rhimes nem tud leállni, azt hiszem rájött, hogy a crossoverek (mikor különböző sorozatok, amik azonos univerzumban játszódnak, egymás karaktereivel csinálnak egy-egy részt) jól mennek a tévében, ezért villámgyorsan felhúzott egy tűzoltós sztorit, a Grace Klinika spinoffját, így máris kész a két sorozat, ahol keresztezni lehet a szereplőket és a sztorit. A Station 19 pontosan olyan cselekménnyel és karakterekkel dolgozik, mint a Grace Klinika, de ha az egyiket bírtad, a másokat is fogod. Az évadok tizen pár részesek, a főszereplő egy erős, jól megírt, latina nő, Andy Herrera aki a 19-es állomáson dolgozik tűzoltóként. A csapat tagja Ben Warren, aki elhagyta a Grey-Sloant, hogy tűzoltó lehessen. Természetesen ha Shonda, akkor kell hogy legyen benne LGBTQ+ szál is, nem is csalódunk, egy meleg srác, Travis, és egy biszex/pánszexuális karakter, Maya Bishop. Őt a harmadik évadban érdemes lesz figyelni, elég jó sztorit kap. Ha drámára vágysz, jól összerakott sztorival, és nagy romantikus bonyodalmakkal, akkor ez a sorozat neked lett kitalálva. 

 

Batwoman

Mikor a CW tévécsatorna bejelentette, hogy elindítja a Batwomant, ráadásul hű marad a képregényhez, tehát leszbikus lesz a karakter, nagyon felvillanyozódtam. Aztán kijött a szereposztás, és Hollywood megtalálta az egyetlen leszbikus színésznőt. Legalábbis akit Hollywood ismer. Igen, Ruby Rose kapta Batwoman szerepét, és a lelkesedésem alábbhagyott. Oké, az Orange Is The New Blackben nem volt rossz, de igazából annyira nem különleges, és nem is az esetem. Ezért valószínűleg sokan lehurrognátok. De végül adtam a sorozatnak egy esélyt, mert a főgonoszt viszont Rachel Skarsten játsza, egy kis ízelítő, ki is ő. Csalódnom kellett, a sorozat nem rosszabb, mint a testvérei (Supergirl, The Flash, Legends of Tomorrow), így sajnos ez is felkerült a nagyon hosszú nézős listámra. A sztori Kate Kane-ről szól, aki Gothamben él, Bruce Wayne unokahúga. Gotham három éve nem látta Batmant, a bűnözés mindennapos és a város gazdag polgárait a Crows szervezet védi. Az utcákat a Wonderland Gang terrorizálja, Alice-el az élen, a város egyetlen esélye, ha Batwoman felvállalja elődje munkáját. Kate magára ölti a jelmezt, és a segítőivel felveszi a kesztyűt a gonosz ellen. Itthon az HBO GO-n keresd a sorozatot.

 

Motherland: Fort Salem

Oké, az alap felállás tök izgalmas, mert ebben a világban a Salem-i boszorkányperek vége nem a halálbüntetés lett, hanem a boszorkányok felesküdtek az amerikai alkotmányra, és speciális katonai alakulatot képezve harcolnak az USÁért a mai napig. Ebben a világban követjük a három újonc, Raelle, Tally és Abigail történetét, az akadémiai kiképzésüket, ami valójában csak egy középiskolai tinidráma kicsit más keretekbe húzva. Ami miatt viszont igazán érdekes a sorozat, hogy mindössze csak 5 rész ment le belőle, de már több perces montázsvideókat lehet összevágni Raelle és Scylla kapcsolatáról. Scylla a necro egység tagja, és az első naptól kezdve gyakorlatilag bele van zúgva Raelle-be, kár, hogy a boszorkányok ellenségének a The Spree-nek a beépített tagja. Ez nem spoiler, az első rész végén kiderül. A sztori innen viszi tovább, kíváncsian várom az évad végét.

 

Mrs. America

Cate Blanchett, Uzo Aduba, Elizabeth Banks, Sarah Paulson. Ezután a szereplőgárda után kit érdekel miről szól a sorozat? A Hulu csinált sorozatot a hetvenes években zajló nőjogi mozgalomról, amelynek célja volt a nők törvény előtti egyenjogúságáról való alkotmánymódosítás elfogadtatása. A módosítás végül azért nem lépett életbe, mert nem volt meg a ratifikáláshoz elegendő aláírás. Ez pedig Phyllis Schlafly-nak (Cate Blanchett) köszönhető, mert az ő nevéhez fűződik az ellentábor egységesítése, a ratifikálás meghiúsítása. Itthon az HBO GO-n láthatjuk a sorozatot, a cikk írásának pillanatában még csak 3 rész volt elérhető, de nemsokára jön a többi is. A sorozat okos, Cate Blanchett csodálatos, borzasztóan szép, és én személy szerint nem sokat tudtam az amerikai történelem ezen szegletéről, azért is érdekel ennyire a sorozat. Ez nem a darálós limonádé, inkább leülős dráma, amit részenként érdemes fogyasztani.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X