Kult

3+1 sorozat a forró nyári napokra

Visszatértem! Némi pihenő után újra találtam néhány sorozatot, amiket érdemes végignézni a nyári melegben. Ha túl meleg van kint, és semmi másra nem vágysz, csak légkondira, vagy ha éjszaka nem tudsz aludni a hőségtől, akkor itt egy 3+1-es csokor kikapcsolódásra.

 

Killing Eve - Megszállottak viadala

Ha néztél Grace Klinikát, akkor biztos ismerős Sandra Oh neve. Már ott is elképesztően menő karaktert játszott, de a Megszállottak viadala egy még belevalóbb és még zseniálisabb szerepet osztott Sandra Oh-ra. Egy MI6-os ügynököt játszik, akinek legfőbb feladata Villanelle levadászása, aki egy pszichopata bérgyilkos. Villanelle-t Jodie Comer alakítja, és eszméletlenül jó a kémia a két színésznő között. A sorozat a BBC Americán fut, ugyanott, ahol az Orphan Black is ment, ez némi garancia a jó történetmesélésre. Eddig két évad ment le a sorozatból, egy pillanatig sem lehet unatkozni a részek alatt, borzasztóan jó a humora, tűkön ülve várom a következő részeket. Még egy utolsó infó, Sandra Oh ezért a szerepért kapott Golden Globe-ot, történelmet írva ázsiai származásúként a kategóriában.

 

 

Derry Girls

Ezt a sorozatot a Netflixen találtam, jobb híján kezdtem el nézni, nem igazán gondoltam, hogy meg tud majd fogni. Mekkorát tévedtem! A sztori a 90-es évek Írországában játszódik, amikor még a britek és az írek közötti konfliktus nagyban zajlik, valamint az IRA (ír terrorszervezet) is komoly politikai erőként van jelen. Ebben a világban követhetjük 5 tinédzser életét. Erin, Orla, Michelle és Clare egy katolikus lányiskolába járnak, ide csatlakozik hozzájuk az angol James, Michelle unokatestvére. A történet a fiatalok napi küzdelmeit mutatja magukkal, a tinédzserkorral, rengeteg iróniával fűszerezve. A sorozat pikantériája az ír akcentus, ezért érdemes felirattal nézni, és természetesen van benne LMBTQ+ szál is. Ez a sorozat egyszerűen csak nagyon szórakoztató, és remekül használja a komikus feloldásokat egy-egy szituációban.

 

 

Umbrella Academy

Ellen Page majdnem legújabb sorozata. A képregényen alapuló sorozat kiindulópontja, hogy 43 gyermek születik pontosan ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban. Sir Reginald Hargreeves, egy esernyőgyáros milliomos, összegyűjt 7 újszülöttet, hogy a saját “akadémiáján” felnevelje és kiképezze őket. A történet 20 évvel később kezdődik, mikor a hét gyermek közül már csak 5-öt látunk, akik hazatérnek Reginald temetésére. A sztorit innen viszi tovább a sorozat, Ellen Page pedig Vanya Hargreevest alakítja, a Hetes Számú diákot. Látszik, hogy a Netflix nem sajnálta a pénzt a részekre, gyönyörű minden képkocka, a történet is érdekes, bár néhol leül, és nem mindig világos, hogy mi miért történik. Az LMBTQ+ szál nem Ellen Page karakteréhez fűződik, bár én az utolsó pillanatig reménykedtem benne, hogy ez megváltozik. Egyelőre egy évad ment le Netflixen, de már forgatják a következőt. Roppant kíváncsian várom, hova megy tovább a történet.

 

 

The Good Place

A plusz egy sorozat kilóg a sorból, mert nem igazán szuper LMBTQ+, hanem egyszerűen csak nagyon jó, és csak a harmadik évadban derül ki a főszereplőről, hogy biszexuális. A történet Eleanorral kezdődik, aki a “Jó Helyre” kerülve kezdi meg túlvilági létét. Azonban már az első részben kiderül, hogy valami hiba történt, mert Eleanor élete egyáltalán nem olyan, mint amilyennek leírták, és Chidi, egy etikai filozófus professzor segítségét kéri, hogy jó lehessen. A sztori alapötlete zseniális, és Kristen Bellt én személy szerint imádom. Borzasztóan okos a sorozat humora, és egyedi az egész. Mindössze négy évad készül belőle, három már lement, szeptemberben jön az utolsó, addig még lehet darálni Netlfixen.

 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X