Coming outÉletmódKomolyabb

Túl a coming outon, avagy mi történik az előbújás után?

Minden év október 11-én megünnepeljük az előbújás napját, emlékezetes coming outokról olvasunk, szebbnél szebb, olykor szomorúbbnál szomorúbb történeteket hallunk. Ha valaki kicsit is kutakodik a témában rengeteg tanácsot, biztató cikkeket, inspiráló történetet talál. Kevesebbet beszélünk azonban arról, mi történik utána.

Miután minden bátorságunkat összeszedve felvállaltuk önmagunkat, hogyan maradjunk továbbra is önazonosak, mihez kezdjünk a rengeteg új élménnyel, miben változik az addigi életvitelünk és ezt hogyan kezeljük. A girlmeetsgirl blog - sok más között - ezt a témát is feszegeti, sőt szerzője kifejezetten a coming outja utáni három büszke évről is beszél

 

"Kívülről nézve nagyon kevés változott. Még mindig ugyanúgy nézek ki, ugyanazon a területen dolgozok, ugyanaz a baráti köröm és ugyanabban a házban élek. De belül egy teljesen új ember lettem. Íme, négy dolog, amiben a coming out megváltoztatta az életemet:

 

Intellektuális elégedettség

Amikor az ember rájön, hogy nem illik bele a világ rendjébe, kíváncsi lesz, hogy ki is hozta létre a világ rendjét és miért. Másoddiplomát szereztem gender és szexualitás tanulmányokból, mert meg akartam érteni azokat a társadalmi szerkezeteket és kulturális hatásokat, melyek olyan sokáig távol tartottak a valódi önmagamtól. Lehet, hogy vannak nők akik valóban “választják” a heteró szerelemet, de valahogy az összes nő “választása” ez lett. Én is ezt választottam, mégpedig nem is kelletlenül, sőt, kifejezetten aktív, szívből jövő választásnak tűnt. Meg akartam érteni ezeket a hatásokat, hogy el tudjam fogadni a saját múltamat, és hogy a jövőben tudatosan tudjak szembenézni velük. 

 

Photo: Jess Tan

 

Értem, hogyan működik a testem

Coming out után mindent megtanultam, amit szexuális felvilágosítás órán soha nem tanul meg az ember. Nem csak azt, hogy hogyan legyek terhes, hanem azt is, hogyan élvezzem a szexet: a kezdeti vágyakozást, a vágyat, a csúcsrajutást és az eszement hálát, amit utána érzek. Kidobtam a vibrátoromat és életemben először tapasztaltam meg természetes orgazmust: teljes, hosszú, buja, szédítő, testet-lelket szétvető orgazmusokat, éppen úgy, ahogy a természet rendelte. 

 

Rendszeresen szeretet-fürdőt veszek az LMBTQ+ közösségben

Miután egész életemben heteró szerelmi történeteken nőttem fel, iszonyatosan ki voltam éhezve olyan alternatívákra, melyek azt bizonyítják, hogy a ritkábban járt út is vezet happy end-hez. A közösségi médián találtam meg ezeket. Ezernyi queer szerelmi történetből válogathattam, párokkal, akik boldogan élik a mindennapjaikat, szerelmesek lesznek, családot alapítanak, veszekednek, kilottyantják a tojást a szőnyegre. Ennek a vibrálását naponta érezni magam körül nagyszerűen ellensúlyozza, hogy egy főként heteroszexuális kultúrában élek.

 

Újra felfedeztem a saját kreativitásomat

Sokévnyi kreatív meddőség után a coming out segített, hogy újra megtaláljam a saját hangomat. Az a rengeteg év, amíg meg sem szólaltam, hirtelen előtört belőlem, mint az igaz érzések és az őszinteség hirtelen feltörő forrása. Először saját magamnak írtam, hogy összegyűjtsem a gondolataimat és hagyjam, hogy levegőhöz jussanak. Aztán elkezdtem beengedni másokat is, hátha ők is hasznát veszik a tapasztalataimnak. A coming out egy irodalmi csodaszer volt számomra. Benne volt az én történetem, és az önbizalom, ami ahhoz kellett, hogy őszintén és sebezhetően el tudjam mondani ezt a történetet. Azóta sem hagytam abba az írást. 

 

Elég ironikus, de az, hogy nőkkel randizok valószínűleg a legkisebb változás az életemben coming out óta. Akár nővel, akár férfival randizik az ember, a szerelem keresése soha nem könnyű. A valódi különbség az, hogy három éve még úgy hoztam döntéseket, hogy azok már ki voltak terítve elém, mint egy tálca bolti süti. Most viszont kedvemre kutakodok hátul, keresem a recepteket és kísérletezek, hogy megtaláljam a legcsodásabb ízeket, amiket csak össze tudok hozni. Már nem mások tömeggyártott boldogság-képe szerint élek, hanem kezdem megtalálni a sajátomat. Számomra ez a coming out legnagyobb ajándéka."

 

Forrás: LOTL magazin

Fordította: Selmeczi Nóra

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X