Coming outInspiráló

Bárkit is szeress, te az én unokám vagy! – Outober a qLiten

Szeretteink sem reagálnak egyformán arra, ha előbújunk. Na, de hogy a szöges ellentéte történjen annak, mint amire lelkileg felkészültünk, az mégiscsak furcsa. Néha kellemes, néha kevésbé az egy ilyen meglepetés. Niki mesélt nekünk a családi coming outjáról.

 

Az én történetem egy részeg éjszakán kezdődött, amikor jelen volt édesanyám, aki mindig mindennek örül, édesapám, aki mindig mindent meg akar beszélni és az én imádott nagyapám, aki 70 éves és nagyon szűk látókörű alapvetően.

Részegen, ha sír az ember, nem figyeli kinek és mit is mond. Velem is így volt, elsírtam magam egy lány miatt a családomnak. Akkor már rég vívódtak bennem a gondolatok, de mindig elástam őket a fejemben, hiszen ez "nem normális". Apukám akkor otthagyott, azóta sem beszéltünk róla, hiába hoztam haza a barátnőmet. Anyukám elfogadja, de nem örül neki, és reménykedik, hogy egyszer majd egy férfival állítok haza. Az én egyetlen drága nagypapám pedig ezt mondta:

Szóval nem mindig azok a reakciók jönnek, amikre számítasz, de merd elmondani, mert megéri. El kell fogadnod önmagad és ennek része az is, hogy kimondod és felvállalod magad. Szép Outobert mindenkinek! Legyetek bátrak!

Niki 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X