Kult

Az elfogadás mellett teszi le voksát a Mörk legújabb videójában

A Mörk zenekar If Our Love című számával a szeretet minden formáját élteti, a hozzá készült videóklip pedig arra hívja fel a figyelmet – két földönkívül lány földi látogatásának segítségével –, hogy mennyi szépség rejlik abban, hogy mindannyian máshogy vagyunk mások.

“Minden emberi kapcsolat alapja a türelem, az őszinteség és a belefektetett energia - a szeretet és a megértés az, ami összeköt minket. A közösségek életében vannak mélypontok, amikor egy pillanatra meg kell állni, egy kis helyet kell csinálni a fejedben és a szívedben, mert csak így alakulhat ki a megértés. Viszont minden olyan szándék, ami arra irányul, hogy közösségeket szétbombázzunk és minél kisebb egységekre bontsunk, az ártalmas, rosszindulatú, és ellensúlyozásra szorul.”

Az If Our Love tehát azt járja körbe, hogy az emberek milyen módon kerülhetnének kicsit közelebb egymáshoz, és szembeállítja azzal amikor ez nem valósul meg -  amikor egyénileg és közösségileg is zsákutcába kerülünk, és elhatalmasodik rajtunk a magány. Bár a dal születésekor még nem ez volt a fő inspiráció, a videóklip már egyértelműen a jelenlegi közhangulatra válaszol.

A történet szerint két földönkívüli látogat el a Földre, egy egésznapos kirándulás keretein belül. Ezalatt négy programpontjuk van, amivel megtapasztalhatják az emberi létet: találkoznak a természettel, belekeverednek a városi forgatagba, görkoriznak és esznek. Mindezt úgy, ahogy azt a saját bolygójukon megszokták.

“Ők ketten a saját hazájukban teljesen hétköznapinak számító módon fejezik ki egymás iránti szeretetüket a nyílt utcán, amivel teljesen megbotránkoztatnak egy nyugdíjas hölgyet.”

A videó ef Zámbó Szonja rendezésében, Bátori Gábor ‘sinco’ operatőri munkájával készült. A zenekar most megjelenő klipje tehát a közösség erejére hívja fel a figyelmet, miközben sajátos módon utasítja el a kirekesztést. Amellett, hogy egy fontos ügy mellett teszi le a voksát, a zenekar bevallása szerint a dal megírása a saját Mörk-családjuk számára is egyfajta terápiát jelent.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X