InspirálóKomolyabbVilág

A szomszéd fűje mindig zöldebb? – A 4. évforduló

Pontosan négy éve készült az első interjúnk, két brazil lánnyal Curitibából. Azóta sok minden történt: az interjú havi rendszerességű interjú-sorozattá nőtte ki magát, amely azóta majdnem 50 inspiráló leszbikusnak adott hangot a világ minden tájáról. De sok minden történt Aryadne és Mari háza táján is. Csak hogy pár kulcsszót említsünk: 3 ország, 2 kontinens, 1 esküvő, ráadásul a Whatsappon.

A mai - évfordulós -interjúnkkal szeretnénk megünnepelni ezt a 4 évet, és egyúttal tisztelegni kettejük kalandos utazása előtt.

Helló, Mari! Szia, Aryadne! Csak hogy képbe kerüljünk, emlékeztek arra, hol voltatok és mi volt a helyzet 4 évvel ezelőtt?

Azta! 4 év! Hogy repül az idő! Nos, 2017-ben még Brazíliában, Curitibában laktunk. Már akkor is egy pár voltunk, és 3 macskánkkal egy szép lakásban laktunk. Aryadne újságíróként dolgozott, Mari pedig frissdiplomásként elkezdett dolgozni egy snackipari cégnél. Sokat lógtunk a barátainkkal, és a következő nyaralást valahol Európában terveztük.

És mi történt azóta?

Baromi sok dolgok változott! Először is, tapasztaltabbak lettünk. 2018 februárjában Mari kapott egy ajánlatot a munkahelyén, hogy a lengyelországi telephelyen dolgozzon, így Aryadne és a 3 macska is költözött Európába. Ez elég nagy kihívás volt az elején, főleg amiatt, mert Mari munka-vízumát nem tudtuk közösen használni. Lengyelországban nagyjából ugyanaz a helyzet, mint Magyarországon az LMBTQ emberek jogi helyzetét illetően, ezért diák-vízumot kellett szereznünk Aryadnenak. Néhány hónappal Lengyelországba érkezése után Aryadne végül kapott egy állást, immár mindketten Európában dolgoztunk. 2020-ban azonban Aryadnenak vissza kellett mennie Brazíliába, mivel a vállalatnál leépítések voltak a járvány miatt. Tekintettel az új helyzetre, Mari új lehetőségeket kezdett keresni munkahelyén, hogy a család újra együtt lehessen. Aryadne is elkezdett dolgozni a következő lépéseken, ezért egy teljesen más karrierbe vágott bele. Jelenleg cukrásznak tanul. Ja, és - hab a tortán - idén februárban össze is házasodtunk!

A híres WhatsApp esküvői fotó

Wow, nem semmi történet! A házassághoz meg gratulálunk! Mi lesz most? Hol lesz az új élet?

Nos, miután Aryadne visszament Brazíliába, Mari kapott egy állásajánlatot az Egyesült Államokban, és 2021 áprilisában New Jersey-be költözött. Ahhoz, hogy a papírok rendben legyen, törvényesen is egybe kellett kelnünk - élettársi kapcsolatban éltünk addig, de nem jegyeztettük be. A vicces az, hogy Mari Lengyelországban volt, Aryadne pedig Brazíliában, és csupán ügyvédi felhatalmazásokkal és Mari apja előzékenységével megoldottuk a hivatalos papírokat. WhatsApp videón keresztül házasodtunk össze, és Mari apja írta alá a házassági anyakönyvi kivonatot Mari nevében - szóval az esküvői képünk csúcs szuper! 

A járvány miatt Aryadne még mindig nem tudott az USA-ba jönni. Képzeljétek, szeptember 27-én már 1 éve nem láttuk egymást! Meg kell várnunk, hogy alakul Aryadne ügyintézése a nagykövetségen -- csak októberre kapott időpontot.

Úgy érezzük, az USA megfelelő „otthon” lesz számunkra. Brazíliához vagy Lengyelországhoz képest itt (sokkal jobban) tiszteletben tartják az LMBTQ-jogokat: például sétálhatunk az utcán kézenfogva és mindeközben biztonságban érezhetjük magunkat. Persze egyik ország sem 100%-ban biztonságos számunkra, de nagyon várjuk, hogy végre párként élvezhessük az életet. Emellett a karrierünk szempontjából is sok lehetőséget kínál Amerika, és közelebb is vagyunk Brazíliához, nemcsak fizikailag, hanem az időzónák tekintetében is.

Nagyon drukkolunk nektek. Egy év külön rettentő sok. Ha visszagondoltok az elmúlt négy évre, melyik a legemlékezetesebb pillanat?

Aryadne: Amikor Lengyelországba költöztünk. Annak ellenére, hogy nem ez a lehető legjobb ország számunkra, igazából ez volt a kaland kezdete. Csodálatos volt megosztani ezt valakivel, akit szeretsz. Számomra ez egy kalandos élet első állomása volt, ami rengeteg utazást tett lehetővé. A lengyelországi időszak után úgy érzem, bármit megtehetünk, amíg együtt vagyunk.

Mari: Nekem az esküvőnk volt az. Soha nem gondoltam volna, hogy a házasság ekkora boldogság lesz. Amikor a házassági anyakönyvi kivonatot a kezemben tartottam, rádöbbentem, mennyi ajtó nyílik ki előttünk, és ez csodálatos érzés volt! Azok után, hogy már ennyi ideje külön vagyunk, megjárva 2-3 országot, jó érzés visszanézni és látni a fiatalabb énünket még csak tervekkel, szemben azzal, akikké váltunk: az eredményekkel és sikerekkel, amiket együtt értünk el.

Pontosan! Nem akármilyen 4 év van mögöttetek! Folytassuk 2025-ben; kíváncsi vagyok, akkor merre jártok!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X