InspirálóKult

5 vlogger, akiket érdemes követned

Mindannyian tudjuk, hogy a leszbikus és biszexuális nők és kapcsolatok nincsenek eleget reprezentálva a mainstream médiában. Az elmúlt időszakban kétség kívül jelentek meg olyan filmek és sorozatok, amik az LMBTQ+ közösség női tagjairól szólnak, de ezekből még mindig túl kevés van, és nem helyettesítik „YouTube élményt””, melynek során több ezer videósból választhatod ki a számodra legszimpatikusabbakat, anélkül, hogy időhöz lennél kötve, mint például egy 50 perces sorozatrész megtekintése során. Ha csak öt perced van, akkor is könnyedén találhatsz neked tetsző tartalmat, de akár órákon keresztül is böngészhetsz a számodra érdekes videók között.  Éppen ezért összeszedtem nektek néhányat a kedvenc vloggereim közül, akiktől tanultam valamit, vagy rendszeresen mosolyt csalnak az arcomra.

Maris

Mint a legnépszerűbb magyar youtuber, aki az leszbikus közösséget reprezentálja, Maris megérdemli a lista első helyét. 2014-ben feltöltött Coming Out videóját már több mint 170 ezerszer (!) megnézték. A 23 éves lány kedvesen és nyíltan válaszol a melegséggel kapcsolatos kérdésekre, és rendszeresen készít videókat a témával kapcsolatban.

Tetszeni fog, ha: magyar nyelven, leginkább a melegséggel kapcsolatos személyes tapasztalatokról szeretnél hallani.

+ tipp: Maris barátnője, Klaudia szintén készít vlogokat, nézzétek meg őt is.

Ash Hardell

Ash-t főként a LMBTQ+közösséggel kapcsolatos fogalmak definiálásáról ismerhetjük. A fiatal amerikai lány hihetetlen kreativitással és pozitív hozzáállással magyaráz el mindent, amit valaha is tudni akartál LMBTQ+ témakörben. Ezen kívül Ash rengeteg videót csinál a feleségével, Grace-szel, így a komolyabb témák mellett cukiságot is bőven találtok a csatornáján.

Tetszeni fog, ha: érdekelnek a különböző nem identitások, szexuális és egyéb irányultságok, ezek megnevezései, pontos definíciói és nem rettensz meg egy olyan mondattól, mint például: „I'm an asexual panromantic non-binary person.” (Én egy aszexuális, pánromantikus, nem-bináris személy vagyok.)

Living Rosa

Mandi és Tara egy imádni való amerikai házaspár, akik főként a családalapítás és az anyaság örömeit osztják meg a nézőikkel. Lennon lányuk másfél éves, és Mandi éppen ikrekkel várandós. A Living Rosa vlogok garantáltan pozitív perceket csempésznek az életedbe, még akkor is, ha nem feltétlenül kedvenceid a hétköznapokat megörökítő videók. Nekem a mai napig ők az egyetlen youtuber-család, akiknek a videói mindig jó kedvre tudnak deríteni.

Tetszeni fog, ha: szívesen nyernél betekintést egy leszbikus házaspár életébe és családjába. Nem árt, ha szereted a gyerekeket, mert bizony a videók nagy részében Lennon van a középpontban.

Arielle Scarcella

Arielle 2009 óta készít videókat a YouTube-ra, főként a leszbikusságról és egyéb LMBTQ+ témákkal kapcsolatban. Nála nem léteznek tabuk, mindenről nyíltan mer beszélni, sőt a heti rendszerességgel megjelenő videóiban általában más, az aktuális témában tapasztalt embereket is megszólaltat. Legtöbb videójában a randizás és a szex nagy kérdéseire keresi a választ, de többször foglalkozott már olyan komolyabb problémákkal is, mint például a párkapcsolati erőszak.

Tetszeni fog, ha: nyitott vagy, és főként a szexről vagy a kapcsolatokról szeretnél valami újat tanulni.

Rose Ellen Dix és TheRoxetera

Bátran merem állítani, hogy Rose és Rosie a YouTube  LMBTQ+ részének legviccesebb párja.(Rose leszbikus, Rosie biszexuális.)  A két angol lány videói hihetetlenül ötletesek és szórakoztatóak, Rose a szarkazmus fogalmát egészen új szintekre képes emelni. A pár 2011 óta van együtt, 2015-ben pedig össze is házasodtak. Az esküvőről készült felvétel szinte az egyetlen dolog a csatornájukon, amit nem vicceltek el, ehhez a videóhoz mindenképpen ajánlok egy csomag zsebkendőt, mert sírni fogtok. A RoseEllenDix csatornán találjátok a vicces, beszélgetős, esetleg kihívásos videókat, míg a TheRoxeteran leginkább vlogok és a szexualitással (főként a biszexualitással) foglalkozó tartalmak kaptak helyet.

Tetszeni fog, ha: szereted a humort és tudod értékeli a szarkazmust is.

Jó szórakozást kívánok a videókhoz!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X