KultVilág

The L word: Generation Q – minden, amit eddig megtudtunk

A qLit születésével nagyjából egy időben röppentek fel az első hírek egy esetleges The L word folytatásról. Akkor még sokan csak legyintettek, mondván: túl szép, hogy igaz legyen. Azóta azonban egyre több konkrétumot hintenek el a készítők, és múlt héten megérkezett a Generation Q trailere is (wow)! Nem csupán ámítás tehát: itt a folytatás Bette-tel, Shane-nel és Alice-szel!

 

Az egész Donald Trump megválasztásával kezdődött

Ilene Chaiken, az L word megálmodója egy sajtóeseményen elmondta, hogy már régóta gondolkoztak a folytatáson, csak a megfelelő időpontra vártak. Ez jött el Trump megválasztásakor. Jennifer Beals helyeselt, egyből üzent Chaiken-nek, ahogy kiderült, ki lesz az USA következő elnöke. “ Láttuk, ahogy közeledik a cunami… Azt gondolom, Trump elnöksége elősegíti a gyűlöletbeszéd terjedését, és egyre több a gyűlöletből elkövetett bűncselekmény is. Egyáltalán nincs egyenlőség. A történetmesélés, a sorozat ereje ezen tud segíteni.”

 

Bette, Shane, Alice és a többiek

Már az L word folytatásának bejelentésekor megtudtuk, hogy Jennifer Beals, Kate Moennig és Leisha Haley visszatér mint Bette, Shane és Alice. Sőt, a szerepek újra-megformálásán kívül produceri feladatokat is ellátnak.

 

 

Sarah Shahi (Carmen) karakterét is szeretnék viszontlátni a készítők, és pletykáltak arról is, hogy Laurel Holloman (Tina), Erin Daniels (Dana) és Mia Kiscner (Jenny) is - ki tudja, milyen formában, hisz az utóbbi két szereplő meghalt a sorozatban - felbukkanhat. Egyelőre azonban az IMDb-n ennek nincs nyoma.

 

Új szereplők

Vannak azonban Shane-éken kívül új főszereplők!

 

 

Közülük valószínűleg Jacqueline Toboni a legismertebb az LMBTQ+ olvasók számára, hiszen a Netflix Easy c. sorozatában ő volt Jo, a vegán leszbikus. Toboni Sarah Finley-t, a cuki, de szétszórt asszisztenst alakítja, aki a vallásosságát próbálja összeegyeztetni szexuális orientációjával. Leo Sheng, transznemű színész játssza Micah-t, a halkszavú adjunktust és klímakutatót. Dani Nùñez Micah exe és legjobb barátja, egy számító PR szakember, Arienne Mandi alakítja. Rosanny Zayas, aki az Orange is the New Black utolsó évadában szerepel, Sophie-t, a zárkózott TV producert játssza, aki mindenki más szükségletét a magáé elé helyezi.

Júliusban bejelentettek további karaktereket:

 

 

A Sense 8-ből ismert Jamie Clayton játssza Tesst, a pultost, aki remekül eligazodik más életében és problémáiban, a sajátjában viszont sokkal kevésbé. Clayton így a második transz színész a szereplők közül. Freddy Miyares (When They See Us) alakítja José-t, a bájos és kedves művészt, aki a bonyolult múltján próbál túllépni. Carlos Leal (Better Call Saul) lesz Rodolfo, az erős akaratú, manipulatív vezérigazgató, aki meg van győződve, hogy pontosan tudja, mi a legjobb a családjának.

 

A Generation Q másképp fog viszonyulni az LMBTQ+ további betűihez, mint elődje

Az L word folytatásának nem véletlen lett Generation Q az alcíme. Bár az eredeti sorozat a maga idejében úttörő volt, és széleskörű rajongótábor várta hétről hétre a részeket, rengeteg kritikát kapott, amiért csupán egy (álombéli) szeletét mutatta meg az LMBTQ+ életnek: gazdag, sikeres, privilegizált, főleg fehér, nyíltan leszbikus nőkről és az ő problémáikról szólt. A biszexuális és transz identitás tokenizálva volt (Alice, illetve Max), sokszor túl sztereotíp megformálásokkal, és messze nem figyelt annyira a bőrszín szerinti sokszínűségre, mint pl az Orange is The New Black. 

Jennifer Beals egy panelbeszélgetésen azt mondta:  “ 2004-ben a nembináris szónak csupán matematikailag volt jelentése, mára pedig a nemi identitás és szexualitás szótárában előkelő helyet foglal el. A folytatásnak ez az egyik érdekessége, hogy kitágítottuk a nemi identitás és szexualitás témáját.”

Marja-Lewis Ryan, a sorozat új motorja hozzátette: “Teljes mértékben az inkluzivitás oldalán állok. 34 éves vagyok, abból a generációból való, akik anno kritizálták az eredeti sorozatot. Jobbat kell létrehoznunk. A korábbi L word generációs döntései már a múlté, most pedig a jelenből dolgozunk.”

 

És akkor íme a trailer! Bemutató: december 8! Yay!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X