ÉletmódKult

Ügyvédek, bölcsészek, egyetemisták és leszbikusok – tavaszi sorozatajánló

Megszűnt az HBOGO, átvette a helyét az HBOMax streaming szolgáltató, és nem is lehetnénk hálásabbak ennek az üzleti modellváltásnak. Régóta ácsingózok az HBOMax kínálata után, de eddig csak kölcsönzősen tudtam megnézni a kiszemelt sorozatokat – ezeknek az időknek végre vége. Itt egy háromsoris ajánló, hogy mivel érdemes kezdeni az HBOMaxon.

The Good Fight – Diane védelmében

A Vigil óta kicsit ráfüggtem azokra a sorozatokra, ahol Rose Leslie leszbikust játszik. Nos, a Diane védelmében pont ilyen, az HBOMaxon fut, van belőle öt évad, és bár Rose Leslie csak az első háromban van benne, igenis megéri végignézni. A történet ott kezdődik, hogy Diane Lockhart (a Férjem védelméből Christine Baranski) csatlakozik egy chicagói fekete ügyvédekből álló céghez, és viszi magával Maia Rindellt (Rose Leslie). A részek az iroda mindennapjait mutatják be a Trump korszak alatt, nagyon jól reagálva a négy év folyamatos társadalmi problémáira. Néha azt érzi ember, hogy szájbarágós, de közben üdítő olyan sorozatot nézni, ahol megmutatják, hogyan kell jól és empatikusan reagálni olyan helyzetekben, amik a társadalom nagy részét megosztják. Diane karakterének humora csodálatos, és Marissa Gold (Sarah Steele) karakterét is nagyon jól eltalálták.

Station Eleven – Tizenegyes állomás

A disztópikus sorozatok mindigis külön kis helyet kapnak a szívemben, a jó disztópikus sorozatokat pedig szerintem oktatni kéne. A Station Eleven több okból áll közel hozzám: először is a főszereplő az a Mackenzie Davis, aki Kristen Stewart barátnőjét játssza a Karácsonyi Meglepiben. Továbbá a történet kifejezett felüdülés az eddig megnézett disztópikus sorozatokhoz képest, az egészet úgy kell elképzelni, hogy milyen lesz a világ az apokalipszis után, ha a bölcsészek maradnak életben. Kirsten (Davis) egy csapat Shakespeare-rajongó színésszel járja a nagy tó környékét, a társulat minden nyáron végigturnézza a megmaradt településeket. Ebben a világban a szexuuális orientáció nem számít, azzal töltöd az életed, akivel szeretnéd, sokkal fontosabb, hogy  közösségek fenn tudjanak maradni, és meg tudják magukat védeni. Konfliktus természetesen van, tragikus sorsok is, de az egészet összevetve ez egy szívmelengető történet egy csapat Shakespeare-rajongóról a nem is annyira hihetetlen jövőben.

The Sex Lives of College Girls – Egyetemista lányok szexuális élete

Egy sorozat négy egyetemista lányról az HBOMaxon. Valaki tuti leszbikus benne. Ezekkel a reményekkel indultam neki, nem is tévedtem. A sztori ott kezdődik, hogy négy teljesen különböző lány összeköltözik a nívós Essex Egyetem kollégiumába. Mindenki igyekszik megtalálni önmagát, keresi a saját útját, közben természetesen összebarátkoznak, és egymás támaszai lesznek. Senki ne várjon túl sok karakterfejlődést, vagy nagyon mély, drámai történeteket, ez egy nagyon jó agykikapcsolós, vicces, húszperces részekkel pörgetős comedy. Egyelőre egy évad van belőle, nagyon jó esti szórakozás egy agyzsibbasztó nap után, a négy lány Kimberly (Pauline Chalamet), Bela (Amrit Kaur), Leighton (Reneé Rapp) és Whitney (Alyah Chanelle Scott) kémiája működik, szerethetőek, és más nem is kell ehhez.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X