InspirálóVilág

Társak otthon, ellenfelek a pályán – A női foci-VB párjai

Ellentétben a férfi focival, szerencsére a (nemzetközi) női labdarúgásban már nem akkora tabu a melegség, az LMBTQ közösséghez való tartozás. A jelenleg is folyó ausztrál–új-zélandi közös rendezésű világbajnokság 32 csapatában közel száz olyan játékos van, aki már coming outolt, ez bőven 10% fölötti aránya. Ez a szám még minket is meglepett!

Most öt olyan leszbikus párt mutatunk be, amelynek mindkét tagja részt vesz a VB-n, de különböző nemzetek színeiben, így ha a sorsolás úgy hozza, egymás ellen lépnek pályára.

Sam Kerr (29, ausztrál) és Kristie Mewis (32, amerikai)

Kerr a házigazdák nagy reménysége ezen a világbajnokságon. A Chelsea támadója az elmúlt szezonban 29 gólt szerzett klubjában, a világ egyik legjobb játékosának tartják. Mewisszel való kapcsolatára a tokiói olimpia után derült fény. Az Egyesült Államok ott a bronzmeccsen legyőzte Ausztráliát, s Mewis már a pályán vigasztalta Kerrt.

Magdalena Eriksson (29, svéd) és Pernille Harder (30, dán)

Ők ketten már több mint tíz éve alkotnak egy párt. Híres csókos képük a 2019-es világbajnokságon készült, amikor Harder svéd mezben szurkolt barátnőjének a harmadik helyért vívott mérkőzésen. Klubszinten egy ideig külön karriert építettek, de 2020-ban elegük lett a távkapcsolatból: Harder a Wolfsburgtól a Chelsea-hez szerződött, ahol barátnője volt a csapatkapitány. Idén nyáron pedig együtt igazoltak át a Bayern Münchenhez.

Daniëlle van de Donk (31, holland) és Ellie Carpenter (23, ausztrál)

Mindkét játékos a válogatottja erőssége, s a francia élvonalbeli Olympique Lyonban 2021 óta együtt játszanak. Alig néhány hónappal később felröppentek a kapcsolatukról szóló pletykák. A jelek egyre nyilvánvalóbbá váltak, mígnem Carpenter a 2022-es Európa-bajnokságon Van de Donk mezében nézte a meccseket a stadionban. A pár idén tavasszal Svájcban, az elegáns Bürgenstock üdülőhelyen ünnepelte Carpenter születésnapját.

Ann-Kathrin Berger (32, német) és Jess Carter (25, angol)

A kapus és a védő 2016 nyarán ismerkedett meg a Birminghamnél. Egy évvel később látták először Bergert és Cartert csókolózni. Jess eleinte még bizonytalankodott, mert korábban soha nem volt kapcsolata nővel. Most viszont már hat éve boldog párt alkotnak, és mindketten a Chelsea-ben játszanak. Voltak nehéz időszakaik, amikor a német kapusnak pajzsmirigyrákja volt, de együtt megnyerték ezt a csatát is.

Linda Sembrant (36, svéd) és Lisa Boattin (26, olasz)

Boattin 2017-ben a Juventushoz igazolt, ahova két évvel később követte Sembrant, aki addig a Montpellier játékosa volt. A svéd ugyan nem szokott beszélni a magánéletéről, de az idei Valentin-napon a pár mégis a nyilvánosság elé állt: egy videóban beszéltek a kapcsolatukról. Az egyébként rendkívül zárkózott Sembrant most már nagyon büszke a merészségükre: „Utólag visszatekintve azt mondom, annál is fontosabb volt előbújnunk, mint ahogy előtte gondoltuk.”

 

Forrás: Sportal.hu

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X