Kult

Sorozatajánló a kánikula idejére

A nyári melegben két dolgot érdemes csinálni: strandolni, vagy légkondi mellett sorozatot nézni a hűvös lakásban. Aki az utóbbi mellett dönt, annak itt van most három lehetséges darálnivaló, mindegyik itthon is elérhető streaming szolgáltatók kínálatában.

Hacks – A pénz beszél

Az HBOMax kínálatában van fenn ez a sorozat, egy barátom már évekkel ezelőtt ajánlotta, hogy nézzem meg, mert nagyon jó. Nos, idén el is jutottam eddig, és annyira nem bánom, hogy korábban nem, mert az első évad után csupán egy hetet kellett várnom a másodikra. A történet egy régi motoros, Las Vegas-i stand-upos és egy Twitter bejegyzése miatt cancelelt fiatal író furcsa mentor-mentorált kapcsolata. A sztori kulcseleme a két főszereplő kapcsolata, ami annyira csodálatosan működik, hogy ha nem lenne a történetben semmi más, akkor is tudnám őket nézni évadokon keresztül. De emellett vicces, megható, szerethető, jól összerakott sorozatot kapunk Lucia Aniello, Paul W. Downs és Jen Statsky-tól. A főszerepben Jean Smart és Hannah Einbinder, az utóbbi vállaltan LMBTQ+ nemcsak a szerepben, hanem a való életben is. Három Emmy díjat zsebelt be a sorozat, és teljesen jogosan, csak ajánlani tudom.

First Kill – Az első áldozat

Ha úgy érzed megnéznéd a Rómeó és Júliát 2022-ben, vámpírokkal és vámpírvadászokkal, két lánnyal a főszerepben, akkor ez a neked való tinisorozat. A Netflix kínálatába pár hete került be, gyorsan le is daráltam, mert azt vártam, hogy hoz valami újat, valami üdítőt. Őszintén szólva, üdítőt nem hozott, és a két főszereplő kémiáját sem találta el igazán, ellenben remek kikapcsolódást nyújt egy átdolgozott nap után a sori. Nem igazán kell rajta gondolkodni, pont jó helyeken vicces, a karakterek egy rövid idő után szerethetővé válnak, így leköt az évad végéig. A szereplőgárdában van Sarah Catherine Hook, mint Juliette Fairmont, Imani Lewis, mint Calliope „Cal” Burns és Elizabeth Mitchell, mint Margot Fairmont és sokan mások. A sztorinak igazán nincs mondanivalója, de egy fárasztó nap után roppant jó kikapcsolódást nyújt.

Only Murders in the Building – Gyilkos a házban

Június 14-én végre valahára elérhető lett a Disney+ is Magyarországon, ezzel bővítve a streaming kínálatot. Nos, a Disney nem az LMBTQ+ reprezentációjáról híres, de azért csak találtam valamit, amiről érdemes írni. Bár nem rajongok a true crime sorozatokért, vagy podcastokért, de tudom, hogy a világ nagy része imádja ezeket, és a sorozat is erre a hullámra ül fel. Hangulatra olyan, mint a Csütörtöki nyomozóklub Richard Osmantól, de ami miatt én megnéztem, az egyértelműen Selena Gomez. Mellette Steve Martin és Martin Short alkotják a nyomozókat, akik túl sok true crime podcastot hallgatva megpróbálják felderíteni saját épületük furcsa gyilkosságát. Egy ponton Tina Fey is megjelenik a sorozatban, ami csak jót tesz a történetnek, ami addig is remekül pörög. Ez a kedvesen vicces, kiválóan szórakoztató, szerethető karakterekkel megírt sztori imádnivaló, és abszolút beszippantott két rész után, ami azért szerencse, mert már jön is a második évad!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X