Kult

P!nk új dalának értelmezésén töri a fejét a világ

Öt év után új albummal jelentkezik P!nk, október 13-án lesz a Beautiful Trauma hivatalos bemutatója. Az énekesnő idén a Szigeten is elég kúl koncertet adott, és rá egy hétre előrukkolt az új lemez első slágerének hivatalos videoklipjével, amit egy hónap alatt alatt 44 millióan láttak a YouTube-on. A What About Us művészileg kellőképpen sejtelmes ahhoz, hogy a szerelmi csalódástól a politikáig bármit belegondolhassunk, és az eligazodásban a klip sem segít: két férfi táncol benne néhol harciasan, néhol kifejezetten erotikusan.

P!nk nem szokta véka alá rejteni, hogy mit gondol a politikáról, 2006-os I’m Not Dead című albumán például nyílt és nem éppen kedves üzenetet intézett George W. Bush akkori amerikai elnökhöz a Dear Mr. Presidentben. A friss és ropogós új dalában egyesek ismét politikai állásfoglalást vélnek felfedezni. Az utóbbi időben sok minden megváltozott az USA politikai életében - leginkább Donald Trump elnökké választásának köszönhetően. Amióta ő az USA első embere  klímaegyezményt rúgott fel, nukleáris háborúval fenyegették meg és nyilvánosan tett LMBTQ+ jogellenes kijelentéseket is.

Nézzétek meg a videót, ha még nem láttátok:

Tény ami tény, a szövegnek ez a része meglehetősen áthallásos:

We are problems that want to be solved,

We are children that need to be loved

We were willing, we came when you called

But then you fooled us, enough is enough.

Problémák vagyunk, amiket meg kell oldani,

Gyerekek vagyunk, akiket szeretni kell

Készen álltunk, jöttünk, amikor hívtál,

De hülyére vettél minket, ami sok az sok.

Persze ez alapján még mindig simán szólhat a dal egy szerelmi csalódásról, de P!nket ismerve baromi fura volna, ha a kétértelműség véletlen lenne. Az új videó LMBTQ+ utalást is rejt magában, pár helyen egyenesen zavarba ejtő. Na nem azért, mert két férfi táncol benne szenvedélyesen, hanem azért, mert erről a táncról nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy szerelmi civódás vagy harc. Valószínűleg éppen ettől mestermű.

Egyébként George Hudson rendezte a videót, amiben P!nk és egy csapat táncos Los Angeles különböző pontjain tűnnek fel. A koreográfiát az a The Goldenboyz jegyzi, aki az énekesnő Try című klipjén is dolgozott.

Akárhogy is értelmezzük a dalt és a klipet, azt azért érdemes figyelembe vennünk, amit P!nk dalszerző társa, Johnny McDaid a What About Us-ról mond: “Szerintem nagyon veszélyes dolog elmagyarázni azt, hogy miről is szól egy-egy dal, mert azzal elvesszük a lehetőséget, hogy azzá válhasson, amit az az ember gondol róla, aki éppen hallgatja.”

P!nk szerint a szépség is fucking sokszínű

P!nk az utóbbi időben nem csak ezzel a számmal lopta be magát a szívünkbe, hanem azzal a beszéddel is, amit az MTV Video Music Awards átadóján mondott, amikor megkapta a Michael Jackson Életműdíjat - amit éppen Ellen DeGeneres adott át neki. A bevonulása pedig mi másra történhetett volna, mint a Fucking Perfectre!

A beszédben P!nk elmeséli a történetet, amikor a hatéves kislánya odaállt elé és azt mondta, azt gondolja, ő a legcsúnyább kislány, akit ismer. Az énekesnő először arra gondolt, ki mondhatta ezt a lányának, és hogy vajon szét szabad-e rúgnia egy hatéves gyerek seggét. Végül hagyta a dolgot és inkább összeállított a lányának egy Power Point prezentációt olyan zenészekről és művészekről, akik nem átlagosak, de nap mint nap inspirálják az embereket. Elmondta neki, hogy őt magát is mindig azzal csúfolják, hogy túl maszkulin, mégsem változtatja meg magát. P!nk kiáll amellett, hogy a szépség igenis sokszínű, és biztosítja a lányát arról, hogy ő is igazán gyönyörű.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X