Kult

Őszi sorozatajánló nemcsak a Netflixről

Mikor úgy érzem megnéztem mindent, amiben LMBTQ+ szál van, akkor mindig rájövök, hogy valójában csak a Netflixet és az HBO-t veszem számításba. Sajnos itthon kevesebb a streaming szolgáltatás, mint külföldön, de ez nem jelenti, hogy nem is lehet hozzájutni másfajta tartalmakhoz is. *kacsint* Ez a három sorozat kicsit segít kiszállni a Netflix-HBO állandó körből, egyelőre mindenből csak egy évad van, de remekül darálhatóak.

Vigil

Kezdésnek vegyük ezt a BBC One sorozatot, Suranne Jones-sal a főszerepben. Ő játssza Anne Listert a Gentleman Jack-ben, tehát innentől kezdve meg voltam nyerve. De nem elég, hogy ő van benne, a sztori is jó! A ‘Vigil’ nevű tengeralattjárón gyilkosság történik, ehhez kell a skót rendőrség segítsége. A tengeralattjáró nem köthet ki, mert nukleáris támadások elhárításán dolgozik, így Amy Silva (őt játssza Jones) kénytelen a hajón utazni, és így megoldani a gyilkosságot. A szárazföldről segít neki Kirsten Longacre (Rose Leslie). Minden résznek úgy van vége, hogy azonnal indítod a következőt, és a legutolsó részig nem tudtam kitalálni ki a tényleges gyilkos, ami elég jó egy sorozattól. Természetesen az LMBTQ+ szál sem elhanyagolható, egyszerűen csak jól össze van rakva az egész, az évad végére még a skót akcentussal is megbékél az ember.

Girls5Eva

Igen, ez egy valid sorozatcím a Peacock streaming szolgáltatón. Az egész úgy kezdődött, hogy 2011-ben meghallottam Sara Bareilles-t a rádióban, beleszerettem a hangjába, ez azóta is változatlan. Ami változott, hogy ő közben nemcsak énekes, hanem Broadway színész lett, írt egy sikeres musicalt, majd szerepet kapott ebben a Meredith Scardino sorozatban (ő készítette az Unbreakable Kimmy Schmidtet is). A sztori egy egykori egyslágeres 2000-es évekbeli lánybanda újraindítását dolgozza fel. Van benne zene a 2000-es évek elejéből, csodálatos karikatúrája és valósága ennek az időszaknak, van benne LMBTQ+ szál, és hihetetlenül vicces. Mivel az egyik producer Tina Fey, ezért ez a fajta humor jellemző a részekre, én imádom, fetrengek, de nem mindenkinek fog bejönni. A lánybanda tagjait Busy Phillipps, Paula Pell, Renée Elise Goldsberry és Sara Bareilles alakítják, elképesztően jól. Lesz belőle második évad is!

The Girl in the Woods

Szintén Peacock sorozat, egy ifjúsági regényből készült, kicsit azt éreztem idős vagyok már én ehhez, de ettől még érdemes ledarálni. Carrie (Stefani Scott) elszökik egy különös szektából, és egy oregoni kisvárosban találja magát, ahol Tasha és Nolan segítségével sikerül elbújnia üldözői elől. Mint kiderül, a szekta egy másik világba vezető ajtót véd az erdő mélyén, Carrie volt az ajtó őrzője, és most, hogy elhagyta a helyét ijesztő és félelmetes szörnyek hatolhatnak át a rendes világba. Carrie szerelme, Sara a szektában maradt, így Tasha, Nolan és Carrie hárman próbálják megakadályozni, hogy a már átszökött szörnyek kárt tegyenek az emberekben. A szokásos mentsük meg a világot tinédzser sztori, kicsit ijesztő, nem gagyi, és Nolan nem bináris karaktere nézhetővé teszi. Nem fűztem hozzá túl nagy reményeket, de a végére értem, és nem bántam meg.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X