Kult

Nyár végi sorozatajánló

Visszajöttem Barcelonából, de az új Wynonna Earp évad csak hetente jön, ledaráltam az Orange Is The New Black új évadát, és most üresek a napjaim. Kutattam egy kicsit, és találtam még egy négyes csokorra való LMBTQ+ sorozatot, amik elszórakoztatnak a nyár végéig.

 

G.L.O.W.

A Gorgeous Ladies of Wrestling az 1980-as évekbeli női pankráció váratlan tévésikerét mutatja be, amolyan Netflixesen. Bátran mondhatom, hogy életemben egyetlen pankráció meccset sem láttam, amíg el nem kezdtem nézni a sorozatot. Azóta azonban még élő pankráción is megfordultam. A történet egy csapat nő körül rajzolódik ki, akik mit sem sejtve érkeztek egy meghallgatására, hogy utána a rendező rövid időn belül pankrátorokat faragjon belőlük. Az első évadban bemutatkoznak a karakterek, a fő konfliktust a két főszereplő, Ruth (Zoya) és Debbie (Liberty Belle) karaktereinek, személyes és ringbeli politikai ellentéte adja. Minden karakter szerethető lesz az első évad végére, a második évad pedig egyszerűen nem veszi komolyan magát, amitől csak még jobb lesz a sorozat hangulata. Az LMBTQ+ szál igazán csak a második évad végén domborodik ki, de érdemes minden egyes részt megnézni, magával ragadó a világ és nagyon gyorsan beszippantja az embert.

 

Brooklyn 99 – Nemszázas körzet

Nagyon sokáig tartott, míg ez a sorozat elért hozzám, de cserébe öt évadot darálhattam le egyben. A történet egy rendőrőrs életét mutatja be, és már a magyar címből is látszik, hogy nem mindig komolyak ezek a pillanatok. A sorozat az első évadban “csak” egyetlen LMBTQ+ hőssel indul, Ray Holttal, aki a rendőrőrs fekete kapitánya, de az ötödik évadra kiderül, hogy Rosa Diaz (az egyik nyomozó) is biszexuális. Rajtuk kívül az összes többi karakter is nagyon szerethető, és amellett, hogy végig vicces tud maradni, görbe tükröt tart az amerikai aktuálpolitika elé. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy az eredeti sugárzó csatorna elkaszálja a sorozatot, de szerencsére az NBC közbelépett, így elindul majd a hatodik évad, és tovább követhetjük Rosa ügyetlenkedését az udvarlásban.

 

Black Lightning

A sorozat a DC univerzumból meríti a karaktereket, a Supergirllel és Legends of Tomorrow-val egyetemben. Freelandben a helyi iskolaigazató az oktatáson keresztül próbálja megmenteni a fekete gyerekeket, bár nyolc évvel a történet kezdete előtt még Black Lightning (Fekete Villám) szuperhősként tette ugyanezt. Miután egy új drog kerül a városba, Black Lightning visszatér, és közben egyik lánya, Anissa is képességeire ébred. Anissa fekete, edukált, leszbikus lány, aki miután rájön, hogy ereje a levegő megformálásában rejlik, felveszi a harcot szülővárosa drogdílereivel, valamint igyekszik a családjának is megfelelni, és még randizni is. Minden DC sorozatban a legfontosabbak a szuperhősi feladatok - kivéve néha a Supergirl-ben, amiben meg is kapták a lehúzó kritikát- itt sincs ez másképp, remélhetőleg a második évadban kicsit több idő jut Anissa párkapcsolataira.

 

Vida

A nyaram abszolút meglepetése, bevallom, hogy csak az ajánló kedvéért daráltam végig, mert voltak más sorozatok is még a listámon. Kaliforniában, egy latínó közösségben játszódó, két lánytestvér drámája, ami az édesanyjuk halála után kezdődik. Emma sikeres üzletasszony, Lyn pedig a nagyvárosi gazdagok életét éli, mikor megtudják a halálhírt, mindkét lánynak félbe kell szakítania az életét, hogy visszamenjenek a szülővárosukba a temetésre. A szülői házban  találkoznak Eddyvel, valamint az évek alatt felhalmozódott problémákkal. Mindkét lány kénytelen szembenézni a múltjával, és nagyon sok az elvarratlan szál. Minden karakter érdekes, de nekem Emma az abszolút kedvencem, mert egyszerűen okos, minden tettében benne van, hogy igenis tudja mit miért csinál és magabiztosságot sugároz. Ha leülsz és elkezded, biztos, hogy csak a hatodik rész után fogsz felállni.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X