KultqLit

Újra a Meleg helyzetek?! impróelőadáson jártunk – Beszámoló

Múlt vasárnap a qLit közreműködésével Bokor Ági (Impróka) és a budapesti imprós életből összejött színészek megtartották a Meleg helyzetek?! című improvizációs színházi előadás második, teltházas részét a Lumen Kávézóban. A játékosok remekeltek, a hangulat fantasztikus volt, a visszajelzések pedig arra bátorítanak minket, hogy már most elkezdjük szervezni a következő előadást.
Bokor Ági volt az este házigazdája és műsorvezetője. Fotó: Kovács Katt Kati

És hogy mit is láthatott az, aki ott volt, vagy mire számíthat az, aki szívesen megnézné a következő előadást? Az impró lényege, hogy nincsenek előre kitalált jelenetek vagy megbeszélt szövegkönyv. A játékosok mindent ott improvizálnak a színpadon a szemünk előtt, sőt, akár még a közönség is beleszólhat abba, hogy kiről szóljanak, vagy hol játszódjanak a jelenetek.

Ebből következik, hogy soha nincs két egyforma előadás, mindig új és új történetekkel lehetünk gazdagabbak. December 2-án például  rövid, kiragadott jelentek segítségével végigkísérhettük a leszbikus Antonovics Vanda életét gyerekkorától a családnak való coming outon keresztül a gyerekvállalás kérdésén túl egészen egy fájdalmas szakításig. Végül a jelenetek szereplőivel - Vanda édesanyjával, testvérével és volt partnerével - is beszélgethettünk, kérdéseket tehettünk fel és megtudhattuk a valódi motivációikat.

Vanda a nagyszülőkkel pálinkázik. Szabó-Szontágh Luca, Borbás Gergő és Kasza Dóri. Fotó: Kovács Katt Kati

Egy másik történetben végignéztük Olga és Ildi kapcsolatának 3 fontos jelenetét: egyet a kapcsolat legelejéről, egyet a közepéről és egyet a legvégéről.

Minden a postán kezdődött. Szabó-Szontágh Luca és Montvai Saci. Fotó: Kovács Katt Kati

Előtte még meghallgattunk egy nagy csokorra való vallomást az élet legkülönbözőbb helyzeteiből és helyszíneiről a piactól a szekrényen keresztül a munkahelyig.   

Nem tudom, melyik a csípős… Montvai Saci és Kasza Dóri a piacon.  Fotó: Kovács Katt Kati

Megnéztük egy irodai viszony kialakulásának rövid történetét, ahol rendezői utasításra a szereplőknek fizikailag mindig egyre közelebb kellett kerülniük egymáshoz.

Tegezhetlek? Jávorfi Tomi és Borbás Gergő.  Fotó: Kovács Katt Kati

Az előadáson jól szórakoztunk, sokat nevettünk, de volt olyan pillanat is, amikor felszisszentünk, annyira fájdalamasan ismerős volt egy-egy helyzet. Ahogy mondtuk, már tervezzük a következő alkalmat, érdemes lesz böngészni a februári eseménynaptárunkat.

 

Több képért katt a Facebook oldalunkra, IDE.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X