ÉletmódInspirálóKomolyabbKult

A második aranykor

A második aranykor Takács Mária rendezésében és a Labrisz Leszbikus Egyesület közreműködésével készült hatrészes minisorozat két középkorú leszbikus nőről, akik az online ismerkedés és a biztonságos internethasználat útvesztőiben kóborolnak. Főhőseink vicces, néha abszurd, ugyanakkor elgondolkodtató helyzetekbe sodorják magukat. 

Judit (Vasvári Emese) festőnő, fővárosi, ötvenes leszbikus, akinek hosszú párkapcsolatának két éve lett vége. Ezt feldolgozva, a gyász után újra ismerkedne: társat, közösséget keresne, ám internet- és számítógéphasználati tudása csekély. Tünde (Bacskó Tünde) negyvenes tanárnő, egy vidéki kisvárosban él, a számítógépet biztos kézzel használja, ám az online világ még számára is tartogat meglepetéseket. A kisvárosban rejtőzködik, csak egy-két embernek coming outolt, de a lányának még nem mert beszélni leszbikusságáról. A két főszereplő nemcsak abban különbözik, hogy a számítógépet, mobiltelefont nem használják ugyanolyan biztos kézzel, de élethelyzetük is nagyon eltérő. Digitális és személyes küzdelmeik egyszerre meghatóak és humorosak, útjukon pedig rokonok és barátok segítik őket. 

A sorozat egyszerre segíti az LMBTQ+ személyek elfogadását, valamint életkortól függetlenül bátorít a digitális kapcsolatteremtés különböző formáira. Az egyes epizódok nemcsak szórakoztatóak, hanem oktató jellegűek is, a két főszereplő személyes példái mutatják meg a digitális eszközök és programok használatának nehézségeit.

Első rész

Második rész

Harmadik rész

Negyedik rész

Ötödik rész

Hatodik rész

 

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X