InspirálóKomolyabbKult

LMBTQI Családi Nap – Hozd el anyukádat, apukádat is!

Akinek előbújik az LMBTQI gyereke, sokszor úgy érzi, hogy ő az egyetlen, akivel ez történik. Ilyenkor ezer kérdés merül fel: egész életében titkolóznia kell majd a gyerekemnek? Mennyire lesz nehéz az élete? Fogják-e bántani, ha kiderül? Mit rontottam el a nevelésében? Az én hibám? Mit mondunk majd a barátainknak?

Az, hogy a legközelebbi családtagok hogyan gondolkodnak erről a kérdésről, alapvető befolyással van az LMBTQI emberek önképére, önelfogadására. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a családon belüli elfogadáshoz a szülőket és a hozzátartozókat is aktívan támogatni kell információval, közösséggel, személyes történetekkel és meghallgatással.

November 17-én a Háttér Társaság családi napot tart a Bálint házban délelőtt 11-től este 7-ig. Gyere el, és hozd el anyukádat, apukádat, tesóidat és/vagy a nagyszüleidet! Hallgassátok meg más szülők, családtagok tapasztalatait, akik már keresztülmentek hasonlókon. Ha szeretnétek, kérdezzetek, kérjetek tanácsot (együtt vagy külön-külön) - kerüljetek közelebb egymáshoz!

A családi nap fókuszában a megismerés és a családon belüli elfogadás áll. Együtt gondolkozunk erről, beszélünk, alkotunk, élőkönyvet olvasunk, filmet nézünk, játszunk és közben ismerkedünk.

A nap során bemutatják az ősz  során készített 20 perces filmet is, amiben szülők beszélnek arról, milyen hatással volt rájuk a gyerekük coming outja, milyen folyamatokon mentek végig, honnan kaptak segítséget és milyen tanácsot tudnának adni a hasonló cipőben járóknak. A vetítés után a filmben szereplő szülőkkel lesz beszélgetés. A film előzetese:

 

 

Részletes program:

Minden program ingyenes és előzetes regisztráció nélkül szabadon, külön-külön is látogatható.

 

10:30-11:00 Megérkezés

11:00-11:30 Megnyitó és Kiadvány bemutató - 'SZÜLŐK A SZIVÁRVÁNY' - Szülőknek szóló új Háttér kiadvány bemutatója

11:30-12:00 'LMBTQI a gyerekem' - Kisfilm vetítése (22 perc)

12:00-13:00 Panelbeszélgetés a kisfilm kapcsán meghívott vendégekkel

13:00-17:00 Élőkönyvtár az aulában - Kölcsönözz ki LMBTQIA+ könyveket és tedd fel nekik kérdéseidet, vagy hallgasd meg a történetüket

13:00-17:00 Személyes segítés - félórás egyéni ülésre jelentkezhetsz be a helyszínen a Személyes Segítő Szolgálat önkénteseinél

 

Párhuzamos programok:

13:30-16:00 Művészetterápiás foglalkozás LMBTQI személyeknek az otthoni előbújásról

13:30-16:00 Szülők egymás között - Történetmesélő műhelyfoglalkozás - előbújási történetek a szülők szemszögéből

16:00-17:00 Szivárványcsaládok - Hogyan fogadják el a nagyszülők az unoka új párját? Családi elfogadás a tág családban

17:00-19:00 Filmvetítés: "LMBTQI a gyerekem" kisfilm és Rapid Randi elfogadó szülők és előbújni vágyó LMBTQI személyek között

 

Az utazási költséget vidéki résztvevők számára meg tudják téríteni, de csak előzetes bejelentkezés alapján. Igényed ezen a címen jelezd: hatter@hatter.hu.

Te és szüleid további segítséget kaphattok az LMBTQI személyek szülei, hozzátartozói Facebook csoportban vagy a Háttér Társaság információs és lelkisegeély szolgálatánál is - mert segítséget kérni és kapni nem a gyengeség, hanem a bátorság jele. További információk ITT.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X