Coming outInspirálóKomolyabb

Ha a te családod még bátorításra szorul – “LMBTQI a gyerekem” kisfilmvetítés

Szombaton az LMBTQI a gyerekem! - 2. családi nap keretében a Bálint házban kétszer is levetítésre kerül a Háttér Társaság új filmje, ami a coming out és a melegség feldolgozásának témáját járja körbe, szülőkkel készített interjúkon keresztül.

Szerencsére egyre több coming out történetet ismerhetünk meg, viszont szinte mindig az LMBTQI emberek szemszögéből. De mi van a szülőkkel? Hogyan élték ezt meg, hogyan fogadták a bejelentést, mit éreztek, mit gondoltak, mitől féltek, hogyan dolgozták fel? Hogyan coming outoltak aztán ők a szűkebb és tágabb környezetükben?

Lebilincselő meghallgatni a különböző utakat, amiken a film szereplői végigmentek (vagy épp végigmennek). Ugyanazok az érzések és kérdések, amiket sokan ismerünk: miért pont én? Mit rontottam el? Kinek mondhatnám el? El merjem-e mondani másoknak? Senkit nem ismerek, aki hasonló cipőben járna. Mi lesz így a családunkkal?

A film bemutatója október végén volt a Bem moziban, ezen mi is ott voltunk, úgyhogy elhihetitek, amikor azt mondjuk: hiánypótló darab itthon, és mindenkinek ajánljuk! Különösen hasznos akkor, ha a te szüleidnek még nehézséget okoz a helyzettel való megbirkózás. Hozd el a családodat is, nézzétek meg együtt, indítson be új gondolatokat mindenkinek a fejében. A film bemutatója:

 

Gyertek el a szombat délutáni vetítésre 5 órakor (a belépés díjtalan és nincs regisztrációhoz kötve!), utána pedig fél 6-tól Gyémánt Ágnessel, az LMBTQI személyek szülei, hozzátartozói  csoport alapítójával, vezetőjével és motorjával, illetve Tuza Évával, a csoport egy másik aktív tagjával fogunk beszélgetni - mindketten LMBTQI gyerekek büszke szülei és egyben a kisfilm szereplői. Tőlük lehet kérdezni, tanácsot kérni vagy csak meghallgatni, amit mesélnek. (A filmet délelőtt, a megnyitó után 11:30-kor is meg tudjátok nézni, amit egy pódiumbeszélgetés követ LMBTQI gyerekek szüleivel és Béres-Deák Rita antropológussal.)

Tehát: szombaton egész nap LMBTQI a gyerekem! - 2. családi nap a Bálint házban, részletek korábbi cikkünkben ITT. Gyere el, hozd el anyukádat, apukádat is!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X