ÉletmódKult

5 program, amit ne hagyj ki az idei LIFT-en

Idén október 26. és 28. között 12. alkalommal rendezzük meg a LIFT-et, vagyis a Leszbikus Identitások Fesztiválját, a központi helyszín a Bálint Ház lesz.

A lift a szinteket, a LIFT az embereket köti össze. A LIFT összeköti az alkotó, a gondolkodó, a vagány, a romantikus, a nőkhöz vonzódó nőket. Összeköti őket egymással: közösségi teret hoz létre nekik; és összeköti őket a közönséggel: megmutatja őket. A LIFT az értő figyelem tere, biztonságos tér, a párbeszéd tere. Minket az is összeköt, hogy erre vágyunk.

És veled mi köt össze minket? Szeretettel várunk a 12. LIFT Fesztiválon, ahol szóban, rajzban, táncban, filmben, fotóban, képregényben, rapid vagy hosszabb randin és almáspitében mondhatod el a magadét, hallgathatsz meg másokat párkapcsolatokról, divatról, kommunikációról, aszexualitásról, youtuberekről és amazonokról.

A teljes programot itt éritek el, most néhány eseményt nézzünk meg külön is (időrendi sorrendben):

 

Rapidrandi lányoknak és nőknek (Október 26., 19:30 - Bálint ház)

Mit szólnál egy gyors randihoz? És többhöz egy este alatt? Gyere, próbáld ki a rapidrandit!

Először: regisztrálj a rapidrandi@qlit.hu e-mail címen!

Majd: gyere el és add önmagad!

Ezután: egy asztal, két ember, öt perc, ennyire egyszerű. Aztán csere. Új ember, újabb öt perc, megint csere. A végén adj le egy papírt nekünk, kik azok, akikkel szívesen belekezdenél a hatodik percbe!

Végül: másnap várd az e-mailt tőlünk, ki volt, akinek te is tetszettél, mert ha a szimpátia kölcsönös, innen már csak rajtatok múlik!

Kérdésed van? Várjuk a rapidrandi@qlit.hu-ra.

A rendezvénynek külön díja nincs, a LIFT belépő ide is érvényes.

Szervező: qLit

 

Interaktív fotós gyorstanfolyam – Bevezetés a tudatos fényképezésbe 1-2. (Október 27., 12:00-14:00, Bálint ház, Galgóczi terem)

Automatára állítod a géped, komponálsz és kattintasz, de szeretnél többet tenni a jó képek érdekében? Szeretnél „sebességet váltani” a fényképezésben? Megtudni, hogy mik a rejtélyes számok a gépeken, mint a Pajtásnál a „8, 11, 16”, „T és M”, 1:8, 80 mm? Az első órában a legszükségesebb fotóelméleti alapokkal foglalkozunk. Majd megnézünk néhány digitális gépet, mit is tud. Ha van géped, hozd el! Hozz képeket is! (Mobiltelefonos is jöhet!)

A workshop első részét szombaton, a második részét pedig vasárnap 16 órakor tartjuk!

Vezeti: Szabó Judit

 

Queer nők képekben (Október 27., 16:00-17:30, Bálint ház, Gobbi Hilda terem)

Leszbikus, biszexuális, transznemű és gender-nonkonform nők ábrázolása a nyugati képregényekben. Történelmi és popkulturális áttekintés női karakterekről, szerepeik fejlődéséről, LMBTQ+ inkluzivitásról, rajzolóikról, az őket formáló és általuk formált társadalomról.

Vezeti: Hidvégi Anna

 

Youtuberek a LIFT-ben! Beszélgetés Marissal és Alexával (Október 27., 18:00-19:30, Bálint ház, Gobbi Hilda terem)

A beszélgetésen két inspiráló hazai videoblogger, Maris és Alexa mesél nekünk többek között arról, hogy miért indították el csatornájukat, mi motiválja őket, számukra miért fontos magukat felvállalva jelen lenni a net világában (is), és hazai fronton erősíteni a leszbikus láthatóságot. Emellett megosztják velünk tapasztalataikat, meglátásaikat, és a beszélgetés alkalmával ti is kérdezhettek tőlük.

Moderátor: Szekeres Dorka (qLit)

 

Persze ahogy mindig, most is lesz buli! Október 27-én, szombaton este a BARhole klubban várunk mindenkit, a részletek nemsokára jönnek!

 

Jegyárak:

Péntek-szombat-vasárnapi program (buli nélkül): 2000 Ft

Buli: 1000 Ft, éjfél után 1500 Ft

Pénteki jegy: 500 Ft

Szombati napijegy: 1000 Ft

Vasárnapi jegy: 500 Ft

Támogatói jegyek: 4000, 5000, 6000 Ft

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X