ÉletmódKult

Sorozat-vétkek: akiknek leszbikusnak kellett volna lenniük

Ülsz a tévéd, vagy a laptopod előtt, nézed a sorozatot, és látod, hogy a két karakter között izzik a levegő, mégsem történt eddig semmi köztük. Számtalan kétértelmű helyzet, beszélgetés és ölelés tarkítja a részeket, de soha nem csattant el még egyetlen csók sem. Vajon miért?

Nagy valószínűség szerint azért, mert mindkettő nő. Közben mindenki látja, hogy ha az egyik főszereplő férfi lenne, már körülbelül három évaddal ezelőtt összejöttek volna. A nagy amerikai kábelcsatornák - bár most már egyre kevésbé - de leginkább csak a mellékszereplőkkel merik bevállalni a kötelező LMBTQ+ karaktert. Így marad csak a sorok között olvasás, a vágyakozás, hogy talán egyszer majd valaki be meri vállalni, hogy főműsoridőben, a két női karakter megkapja a hepiendjét.

Ezért jöjjön néhány remek példa a sorozatvilágból az elpuskázott lehetőségekre:

 

Once upon a time - Egyszer volt, hol nem volt: Emma és Regina

Őszintének kell lennem, csak az első három évadig követtem a sorozatot, de a mai napig az egyik legnagyobb kihagyott helyzetnek tartom a két főszereplő, Emma és Regina össze nem boronálását. Kezdjük ott, hogy a sorozat Emma és Regina közös fiával indítja a történetmesélést. Emma a biológai anya, Regina pedig örökbe fogadta Henryt, miután megszületett. Tehát két nő nevel egy fiút egy amerikai kisvárosban, ahol néha természetfeletti dolgok történnek. Sajnos, az ABC (amerikai csatorna) nem arról híres, hogy főműsoridőben, egy nagyon népszerű sorozatban összeboronálja a két azonos nemű főszereplőt Szerencsére ez nem akadályozta meg a rajongókat abban, hogy közvetítsék a saját értelmezésüket. A sorozat már véget ért, de az LMBTQ+ közösség továbbviszi a hagyatékot.

 

Pitch Perfect - Tökéletes hang: Beca és Chloe

Az, hogy Beca Mitchell-t és Chloe Beale-t három filmen keresztül heteró főszereplőként kellett néznem, kifejezetten személyes sértésnek veszem. Már az első filmben olyat hozott a rendező, ami után az internet teljes LMBTQ+ rajongói köre sírva könyörgött a készítőknek, hogy ne queerbaitingeljenek minket, hanem igenis vállalják be Becát és Chloét együtt. Talán nem nagy spoiler, hogy nem ez történt. Anna Kendrick kémiája különböző nőkkel egyszerűen zseniális, a kihagyott potenciál pedig érthetetlen. Egy-egy elejtett pillanat a filmekben megmutatja, hogy a készítők is eljátszottak a gondolattal, de igazi eredményre nem jutottak, így marad a heteró románc és a fanfictionök.

 

Supergirl: Kara és Lena

Ha már olvastad a Supergirl sorozatajánlóm, vagy a fanfictionös cikket, akkor sejtheted, miről lesz szó. A The CW csatorna DC képregényen alapuló sorozatában Kara Danvers (Supergirl) menti meg a világot a gonosz idegenektől, testvérével, a leszbikus DEO ügynökkel. Kara eddigi két szerelmi kapcsolata férfiakkal volt, ráadásul az egyik karakter erkölcsi morálja minimum megkérdőjelezhető volt, de semmiképp sem illetném egészségessel az írók által kreált kapcsolatot. Ezzel szemben Lena Luthor, Kara legjobb barátja esélyt sem kap a szerelmi szálra. A két színész közt általában izzik a levegő, Luthor karaktere egyszer rózsákkal árasztja el Kara irodáját, valamint- ahogy a lenti gifen is látható - Supergirl néha ölben viszi fel Miss Luthort az irodája erkélyére. A sorozatban elviekben még lehet esély, hogy a produkciós cég egyszer csak 180 fokos fordulatot vesz, és Supergirl leszbikussá válik, mindenesetre én nem adom fel a reményt.

 

Mulan

Kicsit kilóg ugyan a sorozatkategóriából, de Mulan kétségkívül a legvagányabb, legbátrabb, legokosabb klasszikus Disney-hercegnő, aki nem ül ölbe tett kézzel, és várja a herceget fehér lovon, vagy bárkit, aki a nehéz helyzetéből kimenti, hanem kezébe veszi az irányítást, helytáll egy férfiak által dominált világban, és láss csodát, megmenti egész Kínát a hunoktól. Az idén 20(!) éves rajzfilmben, ez a lány képes azt mondani, hogy már pedig nem fog hallgatni, amikor a férfiak beszélnek, sőt, amikor a katonatársai kacér lányokra vágyakoznak, ő inkább saját véleménnyel rendelkező nőkről beszél, ráadásul a készítők bevállalják, hogy az egyik ősanya unokája transzvesztita. (Ez a mese csodálatos.) Azt meg már meg sem említem, hogy a “soha többé nem akarok meztelen férfit látni” mondat elhangzik Mulan szájából. Nem mondom, hogy minden talpraesett hősnőnek leszbikusnak kellene lennie, de ebben a sztoriban jól esett volna, ha a végén nem az érzelmeit kifejezni képtelen parancsnokkal, hanem egy hozzáillő lánnyal él boldogan, amíg meg nem hal.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X