InspirálóVilág

Öt erőt sugárzó leszbikus pár a sport világából

Xena és Gabrielle. Achilles és Patroclus. Mothra és Godzilla. Mi a közös ezekben a párokban? Mind erőt sugároznak - de a képzelet szülöttei. A valóságban viszont a sportolók lehetnek a legvalóságosabb hőseink. Minden nap edzenek, majd elkápráztatnak minket fantasztikus fizikai teljesítményükkel. A legjobb sportolók között szép számmal találunk leszbikusokat is, így nem meglepő, hogy sok inspiráló, erőt sugárzó leszbikus párt is megismerhetünk. Az afterellen.com ötös listája olyan párokból áll, akik nemcsak teljesítményükkel, hanem személyiségükkel és szoros kapcsolatukkal is mindannyiunk példaképei lehetnek.

 

Megan Rapinoe és Sue Bird

Sue Bird és Megan Rapinoe

Megan Rapinoe és Sue Bird elég aranyat nyert már ahhoz, hogy még magát Midász királyt is elfogja az irigység. Sue négy olimpiai aranyérmet és négy világbajnokságot nyert, így valószínűleg az ő trófeái foglalnak több helyet otthon. Idén nyáron viszont Megan olyan gólesőt produkált a foci VB-n, hogy lassan ő is felzárkózik. Azzal, hogy hazahozta a VB aranyat, az aranycipőt és az aranylabdát, már majdnem egyenlített. Noha a Reign FC az idén nem jutott be az amerikai Nemzeti Női Futball Liga (NWSL) bajnokságba, Megan az egyik legesélyesebb várományosa a futball egyik legrangosabb díjának, a Ballon d’Or-nak. Jóllehet a maguk sportágában mindketten keményen versenyeznek, a közösségi médián hihetetlenül édesek. Gyakran látni, hogy egy cuki képet posztolnak az Instán vagy támogatják egymást egy tweet-ben. Megan éppenséggel köszönetet is mondott Sue-nak, miután megnyerte a Világ Legjobb Játékosa FIFA címet. Együtt pózoltak már több magazinban is, és ők voltak az első azonos nemű pár aki megjelent az ESPN TV-csatorna “The Body Issue” c. magazinjában. Ez a páros egyszerűen nem tud leállni a nyeréssel, ráadásul Megan lelkes LMBTQ+ aktivista, aki nemcsak a közösségért tesz sokat, hanem a női sportolók fizetési egyenlőségéért is a férfiakéhoz képest.

 

Sam Kerr és Nikki Stanton

Sam Kerr és Nikki Stanton

Listánkon a következő két Chicago Red Stars csapattag, Sam Kerr és Nikki Stanton. Ez a pár korábban a Sky Blue FC-ben játszott, de átszerződek a Red Stars-hoz. Ahová az egyik megy, oda követi a másik. Abban az évben ők segítették a Red Stars-t, hogy eljusson a rájátszásig, idén pedig csapatukkal - az NWSL történetében először - bejutottak a döntőbe. A leszbikusság ereje? Lehet! Amilyen cukik a pályán kívül, játék közben olyan veszélyessé teszi őket az ellenfél számára az őket összekötő kapocs. A világ két végén nőttek fel, de a futball összehozta őket. Ez mindannyiunknak ad egy kis reményt, hogy mi is megtaláljuk majd azt a lányt, akit szerethetünk, még ha az óceán túlsó felén is él. Szerencsére a közösségi médián keresztül be-bepillanthatunk a pár életébe. Ha épp nem macskákat és kutyákat fogadnak örökbe, akkor hegyet másznak, vagy a barátaikkal lógnak. Nikki még Sam Ausztrál Nemzeti Csapat melegítőfelsőjét is hordani szokta, amikor nemzeti csapatmeccsek miatt el kell utaznia. Valamiért nagyon megható, ha egy nő a nője melegítőjében flangál.

 

Georgia Simmerling és Stephanie Labbé

Georgia Simmerling és Stephanie Labbé

Stephanie Labbé kanadai kapus és Georgia Simmerling kanadai biciklista is bronz érmet nyert a 2016-os riói olimpián. Meglepő véletlen, hogy éppen 2016 óta járnak egymással, mintha a sors keze lenne benne. A pár szívesen oszt meg képeket az életéből a közösségi médián. Georgiát gyakran látni, amint épp Stephanie-nak szurkol a North Carolina Courage meccsein. Egészen biztosan tovább fog neki szurkolni ezután is, hiszen Stephanie és a Courage igyekeznek megnyerni sorban a második NWSL bajnokságukat is. Amikor nem edzenek, Stephanie és Georgia a Project Athlete nevű vállalkozásában dolgozik. Az általuk forgalmazott ruhákon keresztül is próbálnak erős üzenetet közvetíteni, bátorítják az embereket, hogy mindenki a saját álmait valósítsa meg.

 

Nina Ansaroff és Amanda Nunes

Nina Ansaroff és Amanda Nunes

Ez a két MMA bokszoló élő példája a mondásnak, miszerint “ha egy pár együtt küzd, együtt is marad”. Eljegyezték egymást, és még mindig az UFC-ben küzdenek. Ketten összesen 28 párbajt nyertek, így aztán jobb nem kikezdeni velük. Amanda, az első nyíltan leszbikus UFC bajnok szerint a párkapcsolatuknak köszönheti sikerét. Szerinte Nina tudja, mi kell ahhoz, hogy az ember jó  legyen a küzdelemben, ez a megértés és Nina támogatása segíti őt abban, hogy ő is jobb bokszoló lehessen. Aki megért, az szeret, nem igaz? Kíméletlenek a ringben, de azon kívül nagyon édesek.

 

Ali Krieger és Ashlyn Harris

Ali Krieger és Ashlyn Harris

Listánkat egy VB-győztessel kezdtük – miért ne fejeznénk be egy kétszeres bajnoki párral? Ali Krieger és Ashlyn Harris még egy trófeát szereztek gyűjteményükbe, miután megnyerték a VB-t idén nyáron. A VB előtt bejelentették, hogy majdnem egy évtizedes kapcsolat után eljegyezték egymást, és év végére tervezik az esküvőjüket. Az Orlando Pride előtt Ali és Ashlyn is a Washington Spiritben játszott. Majd az NWSL Ashlynt az Orlandóba küldte. Nehéz volt megszokni, hogy a pár ellenfélként játszik két csapatban, de a 2016-os évadban Ali is eljutott Floridába, hogy a Pride-ban játsszon. Jó kabala lehetett, mert 2016-ban Ashlyn megnyerte az Év Kapusa díjat. A pár jóban-rosszban együtt van, így csak a legjobbakat kívánjuk nekik.

 

Fordította: Selmeczi Nóra

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X