InspirálóKult

Szombaton ünnepel a Labrisz

A Labrisz Leszbikus Egyesület idén nagykorú lett, szombaton ezt meg is ünneplik! Együtt örülnek a közösségnek, a közösen eltöltött időnek, a közös élményeknek, az eddig elért eredményeknek - a rendezvényen a qLit csapata is részt vesz. Ennek kapcsán most az elmúlt 11 év LIFT fesztiváljairól nosztalgiázunk kicsit a Labrisz segítségével.
A LIFT – Leszbikus Identitások Fesztiválja – a Labrisz által 2005 óta budapesti helyszíneken megrendezett, kifejezetten nőkről, nőknek szóló kulturális fesztivál. A fesztivál mottója:
 

A LIFT egy olyan közösségi felvonó, amibe ha beszállsz, magad és mások felé is nyitsz. Ez a lift beemel egy inspiráló női térbe és végül beér egy feminista kultúr-révbe. Tetőtől talpig bevon, és közös pontokhoz visz, ahol fenntartások nélkül esik szó sok mindenről. Megtárgyaljuk, hogy momentán milyen színű rúzzsal csókolt homlokon a múzsa, vagy, hogy hogyan érintett meg a politika azokon a napokon is, de arra is akad alkalom, ha éppen felskiccelnél egy társastáncot, vagy annak adnál inkább hangot, hogy a társadalom sztereóban tipizál. És még sorolhatnám.

A LIFT az a közegből lett közösség, ahol a hasonlóság alapvetés, de nincsenek címkék. Hiszen leszbikusságunkban is sokfélék, nőiségünkben sokrétűek vagyunk, mert a nőiség nem reked meg egy szinten. Ahogyan a LIFT sem reked meg, de jobb, ha tudod: az nem para, ha bent ragadsz.

Na de jöjjön  a lényeg, kattints a galériára, nyisd meg nagyban a képeket, olvasd el a képaláírásokat, hogy ráhangolódj a nosztalgiázásra velünk!

 

Labrisz-hagyomány, hogy ősszel megnyomjuk a hívógombot a leszbikus kulturális közösségi felvonón, és új szintet ér el a LIFT, vagyis a Leszbikus Identitások Fesztiválja. A hagyományt tartjuk, viszont ez alkalommal a szintlépés picit másképp fog történni. Pánikra semmi ok, a LIFT nem rekedt meg és nem is állt le, hiszen még nagyon sok izgalmas és tartalmas emelet vár rá együtt Veletek. De most számos okunk van rá, hogy egy kis ünnepi színt csempésszünk a megállók közé egyesületi szinten.

Úgyhogy ne feledjétek, gyertek el szombaton a Szentkirályi utcába, ha szeretnétek a Labrisszal szülinapozni!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X