Kult

The L Word: Q generáció második rész – Hogyisvolt?

A múlt héten ott hagytuk abba, hogy Dani munkára jelentkezett Bette-nél, Shane-nek felesége van, Micah pedig randira hívta Josét, a házmestert. 

 

A rész egy visszaemlékezéssel nyit, két évvel ezelőttről. Alice és Nat kapcsolatuk hajnalán töltenének együtt egy romantikus estét, mikor valaki veszettül kopogni kezd az ajtón. Ebben a helyzetben ugyanazt csinálnám, mint Nat, vagyis megnézném ki az, és mit akar. A feleségem, Alice, akibe valószínűleg több életösztön szorult ebben a szituban hívná a zsarukat. Itt Nat nyer, és kiderül, hogy a volt felesége dörömböl az ajtón. Miután senki nem nyitja ki, a dühös volt feleség egy kalapáccsal szöget ver az ajtóba, amire ráakasztja a jegygyűrűjét. Végülis, ez is egy módja a válás bejelentésének. Alice ezután Natnél töltötte az éjszakát.

Kicsit radikális...

Visszaugrunk a jelenbe, Dani és Sophie a jegyességük első reggelén az eljegyzési bulit szervezik, majd Dani elmondja, hogy Bette felajánlotta neki a kampány PR menedzseri pozícióját. Sophie reakciója váratlan Dani számára, szeretné ha együtt örülnének. Sophie nem érti, miért nem azelőtt mondta el Dani, mielőtt elfogadta volna az állást, ami szerintem teljesen jogos. Én még azt sem tudom reggel egyedül eldönteni, hogy menő-e aznapi szettem, nemhogy egy ilyen volumenű döntést ne beszéljek meg a jegyesemmel. Úgy tűnik Daninél ez másképp működik. A feszült hangulatba csöppen bele Micah, akinek a legnagyobb problémája, hogy gáz-e ajándékkuponnal vacsorázni vinni Josét. A feszült hangulat a két lány között a rész végéig megmarad, és Micah sem jutott előbbre a randiszervezésben. 

Finley elég otthonosan érzi magát Shane lakásában: kávét főz, reggelizik, Shane pedig láthatólag nem érti mit keres még mindig ott a lány, de narancslé közben azért Shane megosztja Finley-vel sármja titkát, miszerint, ha figyelsz a nőkre, ők elmondják, tetszel-e nekik. Bölcs. Ezután az ajtóban egy úriember egy bírósági végzést szeretne Shane-nek átadni, aki letagadja saját magát. 

A kávé után jobban nézel majd ki, champ.

Dani öt perc alatt közli az édesapjával, hogy felmond a vállalatnál, és hogy megkérte Sophie kezét. Ebből szerintem egy hírt is minimum napok alatt lehet megemészteni, de ez jár, ha homofób apa vagy. Bette töretlenül kampányol, Angienek pedig büntetésből az anyjával kell mennie dolgozni, sőt! Még levelekre bélyegeket is kell ragasztania. Minden tizenéves rémálma! Szerintem olcsón megúszta. 

Sophie Finley-vel is megbeszéli a reggeli Danis helyzetet, majd Alice szakítja félbe őket, hogy elvigye Sophiet egy produceri meetingre, ahol arról lesz szó, miért is tértek el a forgatókönyvtől, és miért is hívták meg Bette-et a talkshowba. Itt még nem tudjuk ez jó, vagy rossz döntés volt. Dani közben beköltözik az új irodájába, ami egy üres asztalt jelent, és máris kezdődik a meeting Bette-el.

Micsoda?! Akkor most hova rakom a növényem?

Eközben visszaugrunk Alice-re, akit épp kioktat a csatorna vezetője/producere, hogy nem hívhat csak úgy meg bárkit a műsorba, ami fair. Ami nem fair, hogy az improvizálás siker volt, és ezt viszont nem hajlandó elismerni, mert akkor a vicces műsorba be kell emelni a politikát, ami kockázatos. Hogy minden ilyet elkerüljenek a jövőben, a csatorna vezetője a showrunner-ök közé rakja Drew Wilsont, a fehér férfit. Egy LMBTQ+ témákkal foglalkozó talkshowba. Hiszen ő erről a témáról mindent tud. 

Alice és a vezetői ülés.

Miután Alice-nek el kell rohannia, mert Nat egyik gyereke épp összehányja az iskolát, a fehér férfi meg is villantja tudását, hiszen a legviccesebb, és legrelevánsabb kontent, amit Lena Waithe-al lehet hozni, akit Sophie említ meg, mint lehetséges vendéget, az az ivós játék. Minőségi TV. 

Vissza Dani-re és Bette-re. A meeting már javában megy, Dani ötletei pedig kifejezetten tetszenek Bette-nek, aki zöld utat is kap arra, hogy az irodába hívja Felicity Adamset, a hűtlen feleséget, azzal a kikötéssel, hogy Angie nem lehet az irodában ekkor. Ezután Dani és Bette kettesben leülnek, hogy átbeszéljék Bette múltját, és azokat az eseményeket, amiket előszedhet a kampány. Például a börtönben töltött éjszakát, vagy azt, hogy megcsalta Tinát, sokadszorra is, valamint azt, hogy Jenny Schecter az ő házukban lett öngyilkos. Ő mondta, nem én írtam magamtól.

Eközben visszatérünk Sophie-ra és Finley-re, akik egyáltalán nem szívlelik Drewt, Sophie-nak pedig annyira elege van, hogy inkább alkoholba folytja a napját a testvérével. 

Eközben Alice és Shane remekül kezeli a hányó gyerek problémáját, hiszen minden szülő a kuktát venné elő hányóedénynek. Shane, mint tudjuk ért a gyerekekhez, itt is meg tudja nyugtatni a kissrácot, viszont elég kínos, hogy két év után Alice-nek szabályosan utánoznia kell Shane-t, hogy tudja mit kell ilyenkor csinálni. 

Én is Alice-re bíznám a gyerekem. Ja, nem.

Miután sikerült megoldani a szitut, kapunk egy szívhez szóló minipárbeszédet arról, hogy Quiara és Shane akár gyereket is vállalhattak volna. Alice természetesen felhívja Bette-et is, hogy elújságolja, milyen ügyesen kezelte a helyzetet, eközben pedig Bette irodájába besétál Felicity Adams. Ennek a kapcsolatnak határozottan nincs még vége.

Sophie borral és vacsival örül és vigasztalódik egyszerre, a családja megnyugtatja (végül nem csak a tesót hívta inni, ezek szerint), hogy akármi is történik a jövőben, ők örülnek a házasságnak, és maximum elválnak Danivel, ha valami olyan történik.

Csak egy szokásos napközbeni borozgatás, Sophie-nak nem kell dolgoznia?

Visszakerülünk Finley-hez, aki otthonosabbá akarja varázsolni Shane villáját, ezért barkácsol neki egy padot. Közben Shane is hazaér, és miután meglátja a reggeli bírósági papírokat a konyhapulton, teljesen kikészül. Mint kiderül, válási papírokat kapott Quiarától, amiket elás a fiókja mélyére, és inkább inni megy Finley-vel. 

Átugrunk Micah és José randijára, ahol Micah be szeretné vallani, hogy ajándékkuponnal tervez fizetni, de mielőtt mindezt elmondhatná, José megnyugtatja, hogy már Grindr-en látta, hogy transz. Ezek után sikeresen végződik a randi, José még reggeli kávét is emleget. 

Sose mondanék nemet egy ilyen kuponos vacsira, ez a hely elég csini.

Mindeközben egy másik bárban, ahol túl sok a heteró férfi, Shane és Finley rövideznek. A bárban dolgozik két pultos, az egyik Shane-el flörtöl, a másik pedig JAMIE CLAYTON!!! Jó, a sorozatban Tessnek hívják, és borzasztóan remélem, hogy rengeteg képernyőidőt kap. Nagyon szerettem őt is és a karakterét is a Sense8-ben, szabályos örömtáncot jártam, mikor megtudtam, benne lesz a sorozatban. Itt egy szemtelen, de bájos pultos a karaktere, a másik pultos barátnője, és úgy tűnik ismeri Shane hírnevét. Fangirl-mód vége.

JAMIE! CLAYTON! JAMIE! CLAYTON! JAMIE! CLAYTON!

Miután az egyik ittas férfivendég túllép a célon, és Shane szabályosan kidobja, megtudjuk a bár régen egy leszbikus hely volt, de az új tulajdonos nem igazán engedi az egyprofilúságot. Shane felveti, mi lenne, ha valaki megvenné a klubot, és a két pultos lány vinné az egészet, és nagyon remélem, ez egy előrejelzés. 

Eközben megtudjuk hogy alakul Alice estéje, aki bár nem igazán akar vagy tud a gyerekekkel bánni, de szeretné, ha Nat számításba venné a mindennapi csemete dolgokban. Micah, randijával a medencében romantikázik, és bár José szívesen beszélgetne Micah tranzíciójáról, ő erre még nem kész. 

Az éjszaka vége mindenkinek másképp alakul. Finley végül felszed egy lányt a bárban, akivel nem igazán tud lefeküdni, mert szédülősre itta magát, Dani pedig már az alvó Sophie-hoz tér haza. 

Az új reggel új kampányprogramot hoz, Dani egy rizikós ötletét valósítják meg, újságírók nélkül tart Bette fórumot. Maximum ötvenen vesznek rajta részt, de pont azok a fiatalok, akik megfordíthatják a kampányt. Dani arra játszik, a fórum felkerül az internetre, ami elég sajtóvisszhangot generál. Bette annyira öszintén beszél az életéről végül, hogy bármikor lecserélném KariGerit, Dani húzása bejön, Bette visszanyerheti hitelességét az egész megcsalásos botrány után. Mindeközben Jordi is megjelenik, és egyelőre úgy tűnik, őszintén bocsánatot kér a viselkedéséért. 

Kampányötletek KariGerinek a jövőre nézve.

Alice meglepő partnerre talál Nat ex-feleségében, akiről kiderül, mégsem egy totál pszichopata, hanem egy gondoskodó ember. Talán még jóban is lehetnek egymással, és én titkon remélem, hogy ebből egy poliamor kapcsolat lesz valamikor. Imádnám.

A részt az eljegyzési parti zárja, cateringgel, és mindezt nagyjából három nap alatt rakta össze Dani és Sophie. Minden elismerésem, nekem egy sima vacsiparti is hetek szervezése. A lányok között még mindig nem teljes az összhang, de Sophie megkapja a nagymamája gyűrűjét, ami családi örökség, Danit pedig tárt karokkal fogadja Sophie családja, miután kiderül, Dani apja nem ért oda a bulira. Micah Sophie kedvenc költőjétől idéz egy verset az alkalomra, miközben pillanatképekben látjuk Alice, Shane és Finley estéjét. 

Értem én, hogy Daninek valószínűleg van pénze, de egy ilyen parti két nap alatt, azért nekem felfoghatatlan.

A részt Bette zárja, egy padon, egy titkos találkozón Felicity-vel. 

Klasszikus.

Mindkét epizódban borzasztóan idegesített, hogy még Alice és Bette múltját valahogy össze tudom rakni, addig Shane egy teljes rejtély, és nem is igazán kapunk semmi támpontot. Lehet, hogy később derülnek ki a részletek, de ez nekem kevés. Ahogy az is, amit eddig Micah-ról megtudtunk. Finley-nél érzem azt, hogy kezd kibontakozni a karaktere, és nagyon, nagyon remélem Tess visszatér a következő részben!

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X