Kult

The L Word: Q generáció ötödik rész – Hogyisvolt?

A múlt héten Dani és Sophie összevesztek az esküvő szervezésben, Finley részegen megbántotta Rebeccát, Lena megcsalta Tess-t, Bette még mindig nem vetett véget a viszonyának, valamint Alice, Nat és Gigi hármasát kaptuk ajándékba.

Shane és Quiara reggeli ágyjelenetével nyit az új történetfonál, ami egészen addig idillikus, míg Quiara be nem jelenti, hogy terhes. Shane kiakad, Quiara pedig próbálja tompítani a helyzetet azzal, hogy elmondja nincs szüksége Shane-re, mint szülőre, hanem vele akar csak lenni, de Shane-nek nem kell részt vennie a gyerek nevelésében. Lehet, én vagyok régimódi, de nem egészen áll ez össze. Hogy lehetsz együtt valakivel, akinek van egy fia, vagy lánya, de közben te nem veszel részt az életében? Persze, jó pár évvel ezelőtt azt sem tudtam, hogy leszbikusként is lehet élni, de nem igazán látom, hogy is működhetne az egyenrangú társas kapcsolat, ha egy gyereket kizársz a másik életéből. Kétlem, hogy mindenki számára megfelelő lenne. Különben is, ha nem akar a másik gyereket, egyszer ezért szakítottatok, akkor ne állíts oda terhesen, és kérd, hogy legyen veled. Ez egyszerűen csak arról szól, hogy nem tiszteled a másik döntését és érzéseit. Nem cool.

Alice, Nat és Gigi - mostantól az OT3 (OTP - one true pairing, amit a romantikus párokra szoktak használni, de itt a P helyett a 3-mas szám kerül, mert hárman vannak) - reggel együtt ébrednek Nat ágyában, de nem igazán jutnak el odáig, hogy megbeszéljék a történteket, mert a gyerekek majdnem rájuk törik az ajtót. Azt hiszem pont ilyennek képzelem el, mikor valaki egyéjszakás kalandba keveredik az exfeleségével, majd másnap hárman ébrednek. Gigi kivágja magát a helyzetből és a hátsó ajtón távozik, Nat pedig tagadja, hogy bármi köze lett volna ehhez az egészhez tegnap éjjel. Majdnem el is hihetjük neki. Ja, nem. 

Eközben Bette már iskolába viszi Angie-t és Jordi-t, összevesznek Angie-vel, hogy Bette elmehet-e az esti színdarabra, de mikor Jordi közli, hogy az ő szülei mégsem tudnak eljönni, Angie szíve megenyhül és megengedi Bette-nek, hogy ott legyen. 

Ezután visszatérünk a Dana’s bárba, ahol Tess-t a tegnapi parti szemete fogadja, Finley-vel a kupac tetején. A telefonbeszélgetésből kiderül, hogy Tess most jött egy anonim alkoholisták meetingről, és azért hívja a szponzorát, mert baromira szeretne inni. Ettől a ponttól kezdve Tess még inkább a kedvencem, hiszen, mint később kiderül, két éve józan, egy bárban dolgozik, és képes arra, hogy megállja az ivást. Ez annyira lenyűgöző és erőt adó, hogy még jobban beleszerettem a karakterbe. 

Durva buli volt.

A Lenával való szakítása pokoli nehéz lehet számára, de igyekszik egyben tartani magát és uralni a helyzetet. Elviszi Finley-t reggelizni, ahol megtudjuk, mi is történt vele, miért ivott, és most mennyire nem tud mit kezdeni a saját helyzetével. Értem, hogy ezzel az egésszel arra akar a sorozat rávilágítani, hogy Finley is ezen az úton halad, de közben nem hiteles. Finley egy kölyök, huszon pár éves, aki szétbulizza az agyát, ettől nem alkoholista valaki. Az alkoholizmus nem az, mikor minden bulin részegre iszod magad, az csak szimplán hülyeség. Ha reggel a kávéd mellé legurítasz egy tüskét is, és ezt rendszeresen csinálod, majd a részegséged miatt széthullik az életed, na az már hiteles. Itt csak erőltetett. 

Mindeközben Alice, Bette és Shane a szokásos reggeli kávé helyett hívogatják a lehetséges szavazókat Bette irodájából, és természetesen minden személyes problémára megtalálják a megfelelő klisét. 

Ezért az irodai kilátásért én is lennék polgi jelölt.

Sophie és Dani reggele sem indul rózsásan, mert Dani apja egy házassági szerződést küldött a postán. Sophie elsőre belemegy, hiszen nem akar konfliktust, meg ez egy olyan kompromisszum, amit meg tud hozni, de mikor kiderül, hogy az egyik záradék szerint Sophie vér szerinti gyermekei nem részesülnek Dani vagyonából, akkor Dani elveszti a fejét. 

Mindennek a tetejére José egy ‘I love you’ után távozik Micah-tól. Mozgalmas volt ez a pár perc.

Visszatérunk az OT3-hoz, miután a gyerekek már nincsenek a képben, és végre képet kapunk arról, hogy mit is gondol mindenki erről a poliamor dologról. 

Nat ellenzi az egészet, hiszen Gigi annak idején nagyon megbántotta, és fél, hogy elveszítené Alice-t. Alice-nek tetszik a hármas lét, hiszen tudott kapcsolódni Gigivel, de nem akar semmit Natre erőltetni. Gigi sincs ellene az egész hármas kapcsolatnak, ő még mindig szereti Nat-et és egyértelmű, hogy működik köztük a kémia. Nat annyira nem tudja elképzelni ezt az egészet, hogy egy ponton egyszerűen elküldi Gigit, de meggondolja magát. Nem igazán értem miért, de azt hiszem talán azért, mert látja Alice mennyire nyitott. Én biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz egyszerű számukra, de meg vagyok győződve róla, hogy működni fog. Mindhárman szeretik a gyerekeket és azt hiszem, egymást is.

Dani az apja arcába vágja a házassági szerződést, és elképesztően bátran kiáll Sophie-val való kapcsolata mellett, de mikor az autóban Sophie arról kérdezi, miként fogják ezeket a helyzeteket kezelni a jövőben, akkor látjuk, Dani nem képes feldolgozni apja viselkedését. Struccként dugja a fejét a homokba, és csak az adott pillanatra koncentrál, hiszen elég nehéz szembenézni a saját családunk homofóbiájával. 

Lépcsők és hatalmi játszmák.

Tess közben konfrontálódik Shane-nel, Finley pedig Rebeccához megy, hogy megtudja mit is mondott részegen, az előző éjszaka. Rebecca igazi felnőttként kezeli a helyzetet, elmondja Finley-nek miért is nem lenne szerencsés ezt a kapcsolatot folytatni. Finley egy gyerek, aki nem érti, hogy nem a másiktól leszünk rendben, hanem előbb saját magunkat kell rendbe rakni, majd utána tudunk egyenrangúként belemenni egy kapcsolatba. Finley nem tud kihez fordulni, ezért elkeseredettségében felhívja az apját, aki Finley testvére eljegyzési buliján van, és amint közeledik a felesége, lecsapja a telefont. Remélem ezt a családi helyzetet később kifejtik, mert ettől talán hitelesebb lesz Finley karaktere, de hát a többiek háttérsztorijára is négy részt kellett várni, szóval ki tudja. 

Tess szenved, és az ivás határán mozog, de én még akkor is reménykedek, mikor leemeli a piás üveget a polcról. 

Micah és José együtt töltik a délutánt, aminek az első fele az ‘I love you’ megbeszélése, de végül ez a beszélgetés is szexbe fordul. Ezzel nem tudok mit kezdeni, Micah-ról nagyjából semmit nem tudunk, még azt sem teljesen, hogy mit dolgozik. Egy-egy elejtett fél mondatokból próbálom összerakni a karaktert, de nem értem, mit is akar vele a sorozat. Szerintem a készítők sem, ami nagyon frusztráló, mert ha főszereplő, akkor tessék neki rendes storyline-t írni, ha meg nem, akkor kezeljük úgy, de ezek a felemás megoldások csak idegesítőek.

Visszatérünk Tess-hez, aki ittasan dolgozza végig az estét, ebben pedig Finley asszisztál neki. Itt megszakadt a szívem, és tudom, hogy a függőknél a rendszer része, hogy néha visszacsúsznak, és aztán, ha minden jól megy, akkor újra tiszták lesznek, de itt most csak azt látom, hogy miért kell bántani Tess-t?! 

Bette végre véget vet a viszonyának, Felicity ezt nem viseli jól, és elrohan a randevú helyszínéről.

Úgy tűnik az OT3 tagjainak ma nincs munka, mert a reggeli ruhájukban ülnek a kávéasztalnál, két üveg borral, és a lehetséges throuple (couple - pár, thr(ee) - hármas “pár”) feladatmegosztásokat tárgyalják. Egy tradicionális 2 fős kapcsolatban is fontos megbeszélni, hogy ki mit vállal a gyerekekkel kapcsolatban, vagy mondjuk a háztartásban, hát még ha hárman vannak benne! Az egész végén kapunk egy fél mondatot arról, hogy ez igazából csak teoretikus, de én nem hiszem el. Ez valójában már a csodás OT3 együttélés kezdete. Engem nem vernek át! 

Csak egy szokásos szombat este, miközben kitaláljuk, hogyan is működünk hárman.

Sophie kénytelen a testvérének kiönteni a szívét a nappal kapcsolatban, és leginkább azt nehezményezi, hogy Dani semmit nem hajlandó megbeszélni, és nem tudják ezeket a problémákat együtt feldolgozni. Itt felmerül a kérdés, hogy ezt mondjuk Sophie miért a testvérével beszéli meg? Vagy most akkor, hogy is működik ez a kapcsolat? 

Mindeközben Dani a munkájába folytja a dühét és elkeseredettségét, Bette pedig meglepően jó hallgatónak bizonyul. 

Quiara tesz még egy gyenge kísérletet a békülésre, de Shane nem kér belőle, és inkább elindulnak Angie darabjára. Mind a hatan beülnek az előadásra, ahol Jordi az egyik főszereplő, és Angie csak az egyik háttérmunkás. 

Miért?

Eddig a pontig azt gondoltam, mennyire menő, hogy gyakorlatilag erős leszbikus nők vesznek részt Angie nevelésében, de ahogy az előadáson viselkednek az inkább kínos, mint vicces. Ezután a rész végén még mindig van annyi, hogy megmutassa, Finley és Tess összekavarnak az irodában, Angie-nek valójában tetszik Jordi (ezt senki nem gondolta volna, ugye?) és Felicity (volt?) férje pedig még egy jelenetet is rendez a suli előtt, amiből nyilván Bette jön ki rosszabbul.

Klasszik választási botrány.

Az egész sztorival kapcsolatban azt érzem, hogy szétfolynak a szálak, a karakterek cselekvései nem következnek semmiből, és semmi nincs megmagyarázva. Ettől a résztől nem lett több a sztori, Tess-t leszámítva. Még van 3 rész, remélem összekapják magukat.

Kapcsolódó cikkek

A weboldal cookie-kat használ. Oké Bővebben

X